3. februar 2012

Babybølge

012

Bloggestim for tiden :)

Babybølgen slår inn over strikkeriene mine på vårparten, jeg ligger bare litt foran terminene. (alt så ikke mine terminer, men vennegjengens) Så bare fortsett på denne kanalen om du vil ha babytøyinspirasjon! Jeg har alltid likt å strikke babytøy, det er noe med gleder og forventninger og gode tanker du strikker inn i plaggene, og den pussige tanken på at den bittelille jakka du strikker er gigasvær for den lille, nye kroppen som skal bruke plagget.

Så av nydelige utvalg av babyjakker som finnes for tiden, her er Korrigan. Du har muligens sett den før på blogger, den er tydeligvis en hit for tiden, nå også på denne bloggen.

Jeg falt for flettemønsteret på bærestykket, og sånne rundfelte jakker er supre til babyer. Det frister å strikke denne i flere versjoner, tror den kunne bli fin i pusemyk alpakka og, da blir flettene ikke fullt så fremtredende som når du velger babyull som gir tydelige fletter. En fin grå, feks? Eller en hvit? Eller en skjønn grønn? Eller en lilla? Eller garn med et ørlite hint av sjatteringer?


004
Nydelige fletter, ikke sant?

Jeg endret litt på denne versjonen; fortsatte med å strikke omvendt vrangstrikk (vrangmasker på utdien, rettmasker på innsiden) ut hele jakka istedet for å bare strikke glattstrikk etter bærestykket. Det blir ikke mere vrangmasker allikevel, siden du strikker jakka frem og tilbake. Kanten nede vil da rulle om du bare feller rett av, så det ble rillekant nederst, nesten usynlig. Og av en eller annen grunn fikk jeg det for meg at jeg ville ha riller på knappestolpen, så da ble det det.

Litt anger på vrangversjonen da armene skulle strikkes, for de måtte da strikkes med bare vrangt, siden jeg ville strikke dem uten søm. Men litt vrangmasker må man tåle. (Jeg har bare en pussig vrangvegring. Rettmasker er kjekkest)

Ooooog, så ville jeg ha knapper helt ned, istedet for bare knappelukking oppe. Små mager kan bli kalde de og.

017

Supersøte treknapper som har fått godgjøre seg i treknappeglasset. Kjøpt på Tjorven i Oslo for lenge siden, etter at jeg hadde fått den gode ideen om å kjøpe minst seks like av fine knapper, da øker sjansen for at de blir brukt.

Resulatet ble bra, til tross for at første nøstet slo seg vrang med sju knuter gjemt i garnet. Jeg er glad i babyjakker med lite montering (= lite sømmer som gnager og lite tråder å feste) men her fikk jeg trådfestebonanza pga garnet. Fy, Viking Baby Ull.

Og så et lite tips til å ta bilde av mørkelilla: ta bilde sammen med noe i komplimentærfarge. Lilla og oransje er komplimentære, som feks rødt er mot grønt og blått er mot gult. Det hjelper litt på å få rett farge på bilde. Øverste bilde er mest korrekt i fargen.

Så da er jeg ferdig med jakka, FØR våren er kommet og babyen er ferdigruget! Ah! Godt å være ute i god tid.

Harde fakta:
Korrigan i str 6 mnd (jeg smekket på litt på lengden, jeg synes 13 cm  fra ermedeling og ned bolen er for kort på ei jakke i str 6 mnd. Nærmere 17-20 cm synes jeg er passe.) Noen cm til på ermene også. Du starter med flettene i halsen, og når det er gjort så er det plankekjøring resten.
Litt over 2 nøster Viking Baby Ull gikk med, første nøstet var som kjent full av knuter, men de to neste hadde "bare" en knute hver.

43 kommentarer:

 1. Nydelig mønster! Så flink du er som er ute i god tid:-) Her er det stort sett nattestrikk ETTER babyen er født, gjerne kvelden før vi skal møte babyen for første gang.. Inspirert av deg skal jeg skjerpe meg!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Så flott! Gjett at jeg skal lese litt om komplementærfarger nå :) Mørkeblått og lilla er utrolig vanskelig å få riktig gjengitt på bilder!

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med lykkelige omstendigheter. Så hyggeilig!!

  Jeg strikket denne jakka halvveis ferdig i voksen størrelse, men jeg fikk den liksom ikke til å bli helt bra. Du har definitivt fått den bra, og jeg er så enig med deg i at den ble mye finere med bare vrangmasker (har samme aversjon som deg)

  Fargen, ja alt var kjempefint. Jeg liker så godt babyer i gode, friske farger. Er ikke så glad i pastell der, så dette blir topp!!

  SvarSlett
 4. For ei herlig jakke...nydelig mønster og farge.
  Søte små knapper:)

  Ha en fin helg
  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 5. Nydelig! Og de knappene var bare herlige :)

  Ha ei flott og kreativ helg
  Klem

  SvarSlett
 6. Helt nydelig jakke! Og knappene var supersøte. :)

  SvarSlett
 7. Den jakken falt jeg for! Elsker fletter, og her var det gjort på en flott måte.
  Fin farge også.

  SvarSlett
 8. Så fin jakke- nydelig farge!! Ha en super helg:)

  SvarSlett
 9. Jegkan jo ikke strikke fletter!! Hmmm.......

  Vet du om den kommer i større str?

  Og ja jeg elseker jo lilla, så denne jakken var super!!!

  SvarSlett
 10. Den jakken blir nok strikka hos meg også etterhvert! Veldig søt - med personlig vri her hos deg!!!

  Gleder meg til masse babyinspirasjon fremover...:-)

  SvarSlett
 11. "alt så" - spennende orddeling.

  SvarSlett
 12. Knallfint fletter :) forstår godt vrangvegring.....har litt det samme tror jeg.

  SvarSlett
 13. Rettet litt i teksten, det var altså ikke mine terminer jeg snakket om, men vennegjengens. Det nærmeste jeg kommer "min" termin er nytt tantebarn.

  SvarSlett
 14. Nydelig jakke! Flott farge, og fint med vrangstrikk på bol og ermer også.

  Det er noe rart med inspirasjon. Noen ganger føler jeg nesten at jeg går i dine fotspor, for jeg finner så mye lekkert på bloggen din som jeg også vil strikke! Jeg liker din stil og smak. Nå innser jeg at vi antagelig har litt lik smak, for gjett hva jeg begynte å strikke på for noen få dager siden, da? Jepp, Korrigan, str 6 måneder, jada! Men heldigvis ikke lilla, ellers kunne du misstenke meg for plagiat eller spionasje, men en deilig støvet turkis som skal få selskap av røde knapper om aprilbabyen er jente, eller mørkere blåturkise om gutt. Jeg ante selvfølgelig ikke at du strikket korrigan...

  Sidn den er fersksteikket hos deg, kanskje du kan hjelpe meg m et problem? Ved å øke med Make one -metoden syns jeg det ble litt "hullete" under økemaska når man på neste omgang fletter innovr, altså så flettene møtes... Har fundert på om jeg må øke på en annne måte, men ikke funnet noen som blir penere... Hva gjorde du? Det serpent ut hos deg! Kanskje det syns mindre etterhvert? PettimeterMari! (o:

  God helg! Ser for meg en haug med babyer som surfer på en gigabølge på Helgelandskysten! Godt du står på stranda og tar imot dem med godt varmt ulltøy, da! For du gjør vel det? (o:

  SvarSlett
 15. duBedåre: alt blir bedre etter vask. Denne er ekstra vaska, siden frøkna mistet kakao oppå jakka idet den var ferdig.

  Men endel har tenkt på det samme som deg, om du ser på helpful notes på korrigan http://www.ravelry.com/patterns/library/korrigan/people?status=helpful&group=&photoless=0&search=

  så vet jeg at noen av dem gjorde økningene annerledes.

  SvarSlett
 16. Den er rigtig sød, den babyjakke. Jeg kan rigtig godt lide, at du har strikket den med vrang hele vejen ned.

  SvarSlett
 17. Den var rett og slett nydelig!

  SvarSlett
 18. Kjempeflott jakke. De flettene gjorde seg og de knappene var jo kjempefine! Pluss at det å ta bilder ute i snøen var en kjempeidé! :) God helg!

  SvarSlett
 19. En lekker jakke!! Og sååå flott farge!!
  Ønsker deg en super helg!
  --klem--

  SvarSlett
 20. Nøj hvor er den fin!!! Fin og meget enkel og skøn farve. Er sikker på den ville blive meget fin i grøn alpaca :-)

  SvarSlett
 21. Flott jakke, har visst en på gang i lilla her også :-) men er det en grunn til at du ikke vrengte ermene og strikket de rett? Har gjort dette noen ganger og det har sett ut til å gå bra mønstermessig...

  SvarSlett
 22. Pga fellingene som ble litt synlige. Pirkete ;)

  SvarSlett
 23. Denne er fin! Står på vent hos meg til jeg skal strikke barselgave. Har kjøpt inn lys blå babyull til denne for en stund siden, men så strikket jeg noe annet i stedet for :) Er litt glad for det, for endringene du har gjort gjorde jakken mye finere enn originalen. Takk for inspirasjon nok en gang...

  SvarSlett
 24. Nydelig jakke, den blir nok fin i de fleste farger. Selv liker jeg godt naturhvitt når jeg strikker fletter, synes de kommer så godt fram da. God helg!

  SvarSlett
 25. Fy søren, den jakken var KJEMPEFIN!!!

  SvarSlett
 26. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min:)
  Og nydelig jakke du har laget! Jeg tar med meg tipset om å få frem lilla ved hjelp av komplimentærfargen:) Det skal testes ut!
  God helg!

  SvarSlett
 27. Flott jakke! Eg er glad i dei små plagga sjølv også. Det er noko eige å strikka til småfolka :o)

  SvarSlett
 28. Kjempenydelig jakke, gøy med nye babyer som man kan strikke til. Og det appelsintrikset funker, det bruker jeg også. Lilla er i grunnen den verste fargen å fotografere, nest etter turkis. Så da er det kjekt med et lite triks oppi ermet.

  Hvis du strikker flere på samme måten så vreng bolen og strikk ermene fra innsiden. Da slipper du vrangmasker. ;)

  SvarSlett
 29. Kjempe fin jakke, får lyst til å strikke en til meg meg selv. Det må jo kunne gå ann.

  SvarSlett
 30. Jakka var søt, men jeg ble så betatt av de knappene!

  SvarSlett
 31. Så fin din ble da;)
  Holder på med en selv, i malabrigo, og følger mønsteret til punkt og prikke(er litt feig på engelske oppskrifter)..
  Ser den kommer i str opp til 12 år, så man kan jo kanskje jukse fram en voksenversjon også:)

  SvarSlett
 32. Så flott jakke! Og knappene var jo bare til å spise opp :D

  SvarSlett
 33. Så fin den var! Jeg liker bloggen din :)

  SvarSlett
 34. Kjempefin jakke! Driver og ruger på eit (nokså stort etterkvart) egg sjølv, så det er godt mogleg at denne må lagast!! Elsker flettene og raglan er jo bare eit must. Strikker mest ikkje anna lengre. Ha ein fin vinterdag!!

  SvarSlett
 35. StrikkePia - Kristine8. februar 2012 kl. 01:13

  bare en ting å si her, Nydelig!!! <3<3<3

  Denne har stått på min to do liste lenge, tror faktisk det var i bloggen her jeg ble kjent med den for første gang. Du er utrolig flink til å legge ut linker til det du lager, når det er linker. Det er en ting jeg setter pris på. Jeg sliter desverre med husken, og da er det ikke alltid navnet på et design sitter når jeg har mulighet til å slå det opp. Linkene i dine innlegg har jeg nyttiggjort meg mange ganger. Og jeg må bare tilstå det, jeg bruker bloggen din som oppslagsverk også. Har ofte gått tilbake hit og søkt etter ting jeg vet du har laget. :-)

  SvarSlett
 36. Nydelig babyjakke! Takk for tips om fotografering med komplementærfarger - det skal jeg ta til meg!
  Enig med deg ang. vrangmasker - det går jo så tregt sammenlignet med rettstrikk!

  SvarSlett
 37. Ååå, den var helt nydelig, heldige babyen som får den.

  SvarSlett
 38. fantastisk jakke. jeg betalte og lastet ned oppskriften. men i oppskriften stod det bare cm og ingen maskeantall. kunne du forklart på mail til meg hvordan du gjorde d? sorie_morie@hotmail.com

  mvh
  wenche

  SvarSlett
 39. Hei! Hvor kjøpte du garnet? :)

  Mvh, Tuva

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk det i bytte, så jeg vet ikke hvor det er kjøpt, dessverre. Men kanskje google Viking garn?

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.