31. januar 2012

Strengt tatt ikke noe nytt, men...

Når noe funker godt, hvorfor forandre det?

grønn foran

For to år siden strikket jeg en tykk, grønn genser i Alfa til sønnen, og den har vært deilig til de aller kaldeste dagene. Sånn så han ut for to år siden.


038

Og sånn ser han ut nå (radierer lykke over å måtte stille opp på bilde).
Genseren fra to år tilbake var blitt for kort, og jeg måtte strikke en tykk genser til, og klarte ikke finne en tykk genser jeg likte mer enn andre, for jeg likte så godt den han hadde. Så da var det enkelt når det var salg på garn på Domus, samme genseren i større størrelse, og det ble jammen samme farge, gitt. Oi, så orginalt!

Men så kjekt når du allerede starter vet at mottager og strikker liker genseren! (Sånn bortsett fra på dette bildet)

Bildet på veggen er forresten endelig hengt opp, jeg falt for synstesten fra etsyselgeren I live on a farm.  Enn så lenge får den gleden av å henge på kjøkkenet, en vakker dag skal jeg innrede hobbyrommet, men vinterstid er det for kaldt der nede. Og... jeg strikker jo mest i sofaen.

032

Jeg liker mønsteret altså så godt at jeg gjentok det to år etter. Flettedetaljen gjør hele genseren, og den er fin i grønn, rosa, blå, grå, lilla... Sønnen er en smal fyr, så jeg valgte å bruke maskeantallet til 4år og lengden til 8 år, og da gikk det med 7 nøster Alfa.

Mønsteret er fra Sandnes mix 0802, og der er det godt forkledd i en farge som gjør at du knapt enser fletta som gjør genseren. Synd, jeg tror flere hadde strikket den om bildet hadde vært tydeligere. Og det tar lite strikketid, pinne 7 er racerfart!

Alfa er ikke det mest holdbare garnet, men siden de aller tykkeste genserne ikke blir så voldsomt mye brukt, så funker det for oss.

Er det noen mønstre du vender tilbake til? Jeg har strikket flere heldresser fra Nøstebarn, rullegensere (med ulike kanter), baby i rib, clara, Alfred... noen mønstre er så bra at de fortjener gjentas.

23 kommentarer:

 1. For en nydelig genser :)

  Ha en fin dag
  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 2. Skikkelig fin genser - og ja - forstår at du like godt laget den lik:)

  SvarSlett
 3. En god ting (les mønster) kan ikke gjøres for ofte:)
  Det er jo bare bra når både strikker og mottaker liker den.
  Er enig i at fletta er det som gjør hele genseren - flott.
  Jeg strikker gjerne ribbe gensere til barnebarna, og når jeg har 5 stykker (og de vokser som alle barn gjør) så blir det noen stykker av dem etterhvert og også ullbukser strikker jeg en del av. Jeg liker å strikke ribb gensere så det er bare en glede, det er greie og praktiske plagg.
  Den plakaten var stilig!

  SvarSlett
 4. Hærlig genser, det e godt å se at det ikkje bare e meg som strikke "omigjen" oppskrifter... Å ha favoritter e ganske greit og så går det jo fortere for hver gang ein strikke dem.... ha ha ha

  Eg har funne favorittluen tror eg... Speer Cap, det blir flere av den... og så har eg strikka 5 traveling woman sjal..... hummmm ;oD
  hk

  SvarSlett
 5. Nydelig genser!! Og så moro å lese at man ikke er den eneste som vender tilbake til allerede godt brukte mønstre... Jeg er i gang med femte og sjette sjal etter tysk oppskrift jeg oversatte se på bloggen min og send en mail om du vil ha oppskriften. Ja, og så baktus da. Den er en sikker vinner for "mindless knitting".

  SvarSlett
 6. Genseren er kjempefin! Hvorfor endre noe som virker i tilfeller hvor det ikke finnes et bedre og mer spennende alternativ?

  SvarSlett
 7. Favoritter er jo bankers da! ...og alltid gøy å strikke til fornøyde mottakere:-) Det er noe av det jeg syns er gøy med å lese blogger... mønster en ikke stopper ved i hefte/bok, kan være flotte, men komme bedre frem i andre farger, eller annen fotografering:-)

  Jeg har strikka flere titalls av "sokker som sitter på foten" av knitgirl og smetteskjerf(fantastisk til babyer:-)

  Nøstebarn frekventeres også... veksejakke har det iallefall blitt 7 av, og flere rullegensere (uten rull) enkle babyluer og babyundertrøyer...

  Bloggen din har hjulpet meg til å se flere oppskrifter i nytt lys eller nye farger! Supert!!

  SvarSlett
 8. Kjempefin genser! Er bare positivt å strikke samme ting flere ganger... da blir det brukt og det er praktisk og det gir en god følelse:) Jeg likte flettedetaljen veldig godt.. det er ikke bare en helt vanlig kjedelig grønn genser med en slik flott detalj!

  SvarSlett
 9. oh¡¡ love it¡ it seams super confortable¡

  SvarSlett
 10. Fin genser! Guttene mine har ikke fått ny strikkegenser på flere år, kanskje jeg lar meg inspirere.

  Jeg ser at det ikke bare er genseren som fornyes, strømpebuksen ligner veldig den også. ;-)

  SvarSlett
 11. Haha! Lik strømpebukse og! Det la jeg ikke merke til.

  SvarSlett
 12. Fin genser, denne gangen også! Og litt gøy å se kontrastbildene av den lille gutten og synstestoposisjonisten (jeg tipper han ikke har nådd den verste ungdomstrassen enda, det ville vært tidlig, men han ser i alle fall litt sånn "gi deg'a, mamma, legg bort det teite kamerater'a..." ut...)

  Knallmorsom synstestplakat! Pass på at NRK nyheter ikke får tak i den, de har det med å bruke sånne ukritisk...

  SvarSlett
 13. Gutten er like sjønn, genseren kjempefin, elsker den grønnfargen. Jeg er jo ekstrem til å ha et lite "repetoar" jeg strikker. Men det lille jeg har, det funker iallefall ;)

  SvarSlett
 14. Kjempefin og varm genser.
  Og forresten; flott bilde det øverste, og moro bilde nr 2.

  SvarSlett
 15. Virkelig en flott genser til den lille prinsen din =)

  SvarSlett
 16. Man skal ikke ændre noget, der fungerer ;)
  Nummer 2 ser lige så lækker ud som originalen og ser også ud til at klæde den unge herre rigtig godt!

  SvarSlett
 17. Flott genser! Den grønnfargen er en av mine favoritter. Og det beste med strikkeplagg er jo når de blir mye brukt!

  SvarSlett
 18. Den er jo superstilig, og du er jammen tålmodig som greier å strikke en akkurat lik i akkurat samme farge! Men jeg bruker også noen mønstre om igjen og om igjen, bestefarstrøyen fra Nøstebarn for eksempel, og sokke- og vottemønster, men varierer farger og detaljer. Likte veldig godt synstest-bildet ditt!

  SvarSlett
 19. Så koselige bilder - syns det hørtes helt flott ut å forstørre den grønne genseren som han likte så godt :O)
  Fint synstestbilde forresten!

  SvarSlett
 20. Flott genser! Jeg strikker ofte en babyjakke med daisyer fra Pickles, virkelig en favoritt her hos meg:) Faktisk er den på pinnene akkurat nå også:)

  SvarSlett
 21. Kjempe fin genser :) har strikket en genser i mitt liv, og den er vel så stor at minsten kan ha den neste år også...puh og takk for det.. var så mye tull med mønsteret jeg brukte at jeg trenget ekspert hjelp for å montere den...
  Hvordan gjør du det? ser så fint ut det du har gjort... :)

  SvarSlett
 22. Den var kjempfin. Kunne tenkt meg en sånn selv. :-)

  SvarSlett
 23. Haha. You and me! Jeg har også strikka to sånne i to forskjellige størrelser i akkurat den samme grønnfargen.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.