13. desember 2011

Luciamimring


Jeg sang Luciasangen for full hals i bilen idag, det var dagens feiring for min del. Ungene ble lempet til barnehagen, eldste med en plastpose i hånda der dresskjorta til faren lå i. Hjemmesydd Luciakostyme? Ikke i år. Tvilsomt til neste år heller. 13.desember kommer like overraskende hver 13.desembermorgen.

Litt mimring tilbake til studietiden; vi var noen studenter som fant ut at det hadde vært moro å gå Lucia på Instituttet vårt, og stilte opp med lussekatter, hvite kledninger, og jeg rigget til med lyskrans (med levende lys!) på hodet. Som brunette har jeg aldri blitt valgt som Lucia, men siden jeg ikke har gått i barnehage, men hos dagmamma, så var det vel mer manglende feiring enn hårfarge som slo inn....

Tilbake til lyskransen; det gikk strålende og vi tente ikke fyr på noe (ikke verst i en gammel bygning med mye laboratorier og mye papirer...) altså alt vel helt til kransen skulle av! Det hadde dryppet noe så innmari med varm stearin (jepp, vondt) at jeg brukte tre dager og et frisørbesøk for å få ut all stearinen. Noen måneder etterpå hadde jeg ennå fire steder i hårbunnen med masse kort småhår der håret var klippet av for å få vekk stearin.

Julegleder, altså.

3 kommentarer:

 1. Huffda, det hørtes ut som en heller lite koselig erfaring med levende lys på hodet. Tror ikke jeg hadde turt det, gitt. :/

  Mini ble altså så myk og god i Baby silk, det er nok blitt en av mine favorittmønster også. Det frister veldig å starte på en til i samme garnet, men nå tror jeg at jeg tar en liten pause fra det mønsteret etter denne tredje. Det blir garantert flere, og definitivt i Baby silk, bare ikke nå. :-)

  Ha en flott uke. :-)

  SvarSlett
 2. hehe :) I år hadde jeg hjemmesydd kostyme for en gangs skyld - neste år får jeg vel lodde det ut til en heldig vinner ;)

  SvarSlett
 3. Å, gode minner med Luciatog i labfrakker! :) Men hadde faktisk glemt at du hadde levende lys på hodet. Vi begynner jo å dra på åra ;) Klem og god jul fra en av dine terner :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.