16. desember 2011

Gjensyn med en klassiker

023

En gjenganger på vinterblogginnlegg er "#¤"#%¤#" over mangel på dagslys og gode fotoforhold. Jeg jukser litt med ekstern blitz, (jepp, funker selv for en amatør som meg) og har planer om å bygge meg en liten lyskasse,men akkurat nå i desember går tiden ikke akkurat med til å bygge lyskasse, knapt strikke.
Litt kreativ får man være når dagslyset idag feks var på besøk fra 1043 til 1324, da blir det innebilder om kvelden. Så jeg presenterer; bilde fra badet!

Det er noe mønstre som jeg vender tilbake til, og dette er et av dem; min babyjakkefavoritt; Mini!  Så favoritt at jeg brukte den som jakke i hentesettet til datteren, den gang i Duo merino med silke. Denne gangen strikket jeg den i madelinetosh sock i fargen Dahlia, et supert mønster å bruke det håndfargede, litt melerte garnet på, bare glattstrikk og ribbestrikk som får fram vibreringen i fargen. Og luksusgarn er fint å bruke, ikke bare ha lagret til evig tid. Fire nesten like knapper fikk pryde forsiden.

Å komme på i full fart at en har lyst til å strikke en barselgave er lurt, men at jeg da fant frem pinne 2 og tynt garn var vel kanskje ikke så gjennomtenkt i desember?

Jakka kommer nok ikke frem til jul siden sendefristen er gått ut, men det er ikke en julegave, men en liten velkommen til verden-gave. Og den inspirerte meg til å planlegge litt strikk til dukkepopulasjonen her i heimen, som absolutt kan åpne klesskapet og klage over ingenting å ha på seg, for det har de jommen ikke.

Facts:
Mønsteret  er Mini fra Designclub.dk, og selges som kit hos feks Pinnsvindesign eller Karmin i Kristiansand. Mønsteret på vest/kjole i boka Myk Start gir deg omtrent samme resultat, så det er også en mulighet om du  vil lage noe lignende. Jakka anbefales, fin passform til babyer. Jeg strikker alltid bolen og ermene noen cm lenger, for jeg synes 11 cm fra ermet og ned er for kort.

Jeg brukte Madelinetosh sock, kjøpt hos Loop på en Londontur, de er verdt et besøk!

15 kommentarer:

 1. Herlig med favoritter å vende tilbake til!! Jeg har fortsatt tilgode å strikke denne jakka... :-)

  Den ble flott i det melerte garnet!

  (Det er bare pakke fristen som har gått ut... denne kan du nok få i en konvolutt og sende som brev) :-) Men det haster jo ikke når det ikke er julegave...

  Ønsker deg en fortsatt god førjulstid!!

  SvarSlett
 2. He he, jeg leste først at DU var på besøk 10:43 til 13:24 og tenkte "jøss, det var da voldsomt som den dama hadde koll på tidene sine"!

  SvarSlett
 3. Denne jakka er så fiin! men pinne 2, jeg vet ikke helt - ikke i desember i hvert fall ;)

  SvarSlett
 4. Nydelig jakke - det garnet ligger på vent hos meg. Har du tenkt på å kjøpe en OTT Lite?? En arbeidslampe med dagslys - det er helt perfect til bilder. Og Loop er helt fantastisk - skulle ønske vi hadde slike butikker her i landet.... Ha en fin juletid med pinner og masse godt!! Hilsen fra Mandal!

  SvarSlett
 5. Kjempefin! :) Den jakka står faktisk på strikkelista mi, har noko garn er kjøpte på opphørsal som var tiltenkt den. Takk for tips ang. korte armer :)

  SvarSlett
 6. Mini er en utrolig søt jakke. Og lekkert garnvalg!

  SvarSlett
 7. Så nydelig jakke!!! garnet var perfekt til den, helt enig. Har strikket lignende mønster, i tunika, veldig morsomt å strikke. Så flink du har vært med så tynne pinner i desember da, hehe... Utrolig godt at man er sånne optimister gang på gang før jul, holder på jeg også med tynt garn-prosjekter....
  Har notert meg Londontipset :O) takk for det!

  SvarSlett
 8. Dette er en skjønn klassiker. Enkel og pen babyjakke som passer begge kjønn :) Nydelig farge du har valgt. Garnet har jeg aldri prøvd, men jeg har hørt mye fint om det. Ha en flott adventshelg :)

  SvarSlett
 9. Dukkelise er veldig heldig som får sååå fin jakke altså;)
  Mini er knallfin, helt enig med deg. Har satt den opp på lista over ting jeg vil strikke med garn fra garnlageret mitt!

  SvarSlett
 10. Den jakka var jo ybersøt! Og fin blogg du har! Jeg syns du skriver grundig og bra:) Masse fint du lager!

  SvarSlett
 11. Flott jakke i nydelig farge! Må få prøvd meg på den jakka selv snart.
  Dette med dagslys ja. Her "sørafor" har vi jo noe mer dagslys enn hos deg. Allikevel blir det mange innebilder. Takker for tipset om ekstern blits - har sett etter en grunn til å kjøpe det en stund ;)

  SvarSlett
 12. Kjempefin! Jeg gikk rett inn og bestilte garn og oppskrift til dette etter å ha sett og lest innlegget ditt. Takk for inspirasjon! :)

  SvarSlett
 13. Utrolig fin denne babyjakken! Har veldig lyst å strikke den til mine to tupper. Når jeg får tid. En gang. To do listen er lang. Men det er utrolig morsomt å lese bloggen din, og jeg finner mye inspirasjon her! Så takk for at du deler med oss. God Jul :)

  SvarSlett
 14. Denne jakka er så nydelig:) kjøpte mønster til den i stockholm, og den skal på pinnene snart:)

  fin farge du har valgt!

  Godt nyttår til deg og dine!

  SvarSlett
 15. Eg er akkurat på jakt etter ei babyjakke, og dette var eit supert tips.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.