25. oktober 2011

Slår til med kjole og former

Cascade 220 heathers - summer sky heather

Jeg har store planer om å strikke en kjole eller tunikasak til meg selv i år, og planen nærmer seg å kunne fullføres. Valget falt på Skovtur fra Strik en stund av Annette Danielsen, og kjolen i boka er opprinnelig grønn, naturlig nok for en tur i skogen. Jeg falt pladask for den blåturkisemelerte fargen på noen hesper med Cascade 220 heathers (summer sky farge 9452), Cascade 220 sine melerte farger, og fant ut at jeg skulle prøve sjansespillet med å strikke kjole til meg selv på 500 gram, det er det jeg har av garn, resten må nok handles fra det store utland om jeg går tom.
kjole

Lenger enn dette har jeg ikke kommet, kjolen strikkes fra toppen og ned, så den kan prøves på underveis. Jeg har allerede gjort den mer tettsittende enn i mønsteret, og det var muuuuligens ikke så lurt. En hel måned på sofaen uten å kunne gå særlig, har satt spor, er det formfull man sier på pent?

Jeg tok bare mål på lengden ved å holde den inntil kroppen og måle, og glemte at når kjøttfulle biter av seg selv skal på plass i kjoler, så vil kjolen trekke seg litt oppover, siden jeg altså ikke har en plankerumpe. Altså er den kort om jeg hadde tenkt å ha den på uten hold-inn-og-hold-ut-undertøy.

Jeg tror jeg kommer til å strikke den litt lenger, omtrent til litt før kneet. Om det ikke blir for prippent og tantete. Hva er egentlig tantelengde?

kjole- skovtur

Det kan velges mellom kort og langt erme, men når var det praktisk med kort erme på en VARM genser? Når jeg fryser, så fryser jeg på armene og. Jeg har en tovet topp som går til navelen fra sist gang jeg ikke helt tenkte på brukbarheten til et plagg. Hvor mange ganger har jeg brukt den, tro? Sånn når jeg ikke bruker korte topper i bomull en gang?

Jeg skjønner at jeg er mest vant til å strikke barneplagg. Da passer de stort sett en eller annen gang i løpet av et år eller to, og om ikke, så har de et søsken som blir hæppi. Og så stiller de gudskjelov ikke spørsmål som ser jeg lubben ut i denne? (Svaret er NEI uansett, sånne spørsmål er minefelt, du kan bare ikke svare rett når damer er i krigshumør)

Spørsmålet er, hvor mye lenger? Jeg har ikke garn til fotsid, så det utgår. Fotsid ullgenser hørtes.... upraktisk ut.

27 kommentarer:

 1. Så fin den er! Ville ikke strikket den noe lenger jeg - helt perfekt slik den er:)

  SvarSlett
 2. Hva med ca midt imellom der den rekker nå og kneet?

  Kjempefin farge da! Og enkelt men fint mønster!

  SvarSlett
 3. Jeg synes den var perfekt i lengde nå, da kan du ha den både til bukse og uten. Om du ønsker å ha den lengre ville jeg ikke hatt den veldig mye lengre hvertfall :)

  Den var veldig fin, var den. Og fargen var knallfin! Jeg fikk lyst på en selv, men er redd den blir veldig kort siden jeg fort går lei ;)

  SvarSlett
 4. Den ser kjempefin ut (formene og ;) hvis du skal ha den lengre ville jeg strikka den til midt på låret ca...ikke så mye lengre...iallefall blir det ofte "heng" i rumpa på mine kjoler som er lengre enn det (og jeg har heller ikke plankerumpe, for å si det sånn)

  SvarSlett
 5. Nydeleg strikk,det der! Fargen var flott, og det er imponerande å gå laus på noko til seg sjølve, det tar tid... Ang lengda handlar det vel om kva du vil bruke den til, om det skal vere kjole til pent, med strømper til er det greit å ha den nærmere knea, om det skal vere ein tunika, vinterens yndlingsplagg og dagleg bruk har du allereie ein god lengd. På erma kan du jo komplettere med handleddsvarmere om du frys, tunikaen får eit lettare uttrykk med korte/til-albuen erme. Lukke til! Og ikkje bekymre deg for formene!

  SvarSlett
 6. Du kan gjerne strikke den ned mot kneet. Det gir større fleksibilitet til hvordan du skal bruke kjolen. Og det "tantete" balaseres fint mot kule strømper, leggings og bukser, dessuten annet røft tilbehør. Og strikk for all del lange ermer. Kortarma ull er noe av det minst anvendelige jeg kan tenke meg

  SvarSlett
 7. Jeg synes du kler de formene, det er jo ikke sååå mye av dem :) Kjolen er jo bare vakker, helt min farge så nå fikk jeg også lyst på en. Jeg ville strikket lengden til ca. 5 - 10 cm over kneet, kan fortsatt brukes til både kjole og tunika da.
  Lykke til med ferdigstillelse, tror du blir veldig fornøyd til slutt uansett!

  SvarSlett
 8. Jeg ville strikket den 10 eller max 15 cm lenger. Da er du langt unna tantelengde - som i min forståelse er rett under kneet/midt på leggen. Jeg er veldig fornøyd med lengden på mariustunikaen min som jeg har blogga om. Har brukt den både over bukse og med strømpebukse og støvletter. En allrounder. :)

  SvarSlett
 9. For øvrig er jeg også veldig fornøyd med at mariustunikaen min ikke har ermer. Da kan jeg ha bomullsgenser under, og så blir det likevel ikke for varmt å bruke den i store deler av året. På de kaldeste dagene kan jeg sikkert ha langerma ulltrøye under :)

  SvarSlett
 10. Så fin den blir, og nydelig farge du har valgt! Jeg synes det er fin lengde nå, men hvis du føler deg mer vel med den litt lenger er sånn ca midt på låret passe. Jeg er alltid redd for at det jeg strikker blir for lite, så jeg har en tendens til å strikke litt stort, så også denne gangen. Derfor har jeg lagt inn litt 2x2 ribb under brystet, for å gi tunikaen (og meg) litt mer former. Jeg har forøvrig valgt korte armer, for som Marte sier over her, da kan den brukes større deler av året og man kan justere varmen etter hva man har under :)

  SvarSlett
 11. Kjempefin tunika og farge - passer kjempefint til deg! Er enig med de over som synes midt på låret er en fin lengde :)

  SvarSlett
 12. Den blir veldig fin! Jeg er enig i at midt på lårene er en fin lengde! Flott farge!

  SvarSlett
 13. Jeg holder en knapp på den lengden du har nå, og med tights eller smal bukse til. Hvis du ikke er komfortabel med det, bør du holde deg ca midt på låret vil jeg si :) lykke til, dette blir bra uansett hva du gjør!

  SvarSlett
 14. Syns både lengden og formene var fine jeg ;) Hvis du vil ha den lengre, ville jeg nok ikke tatt mer enn et par cm......tantete med for langt? ;) (kanskje til bulken på buksen din på bilde, (venstre innerlår) ;) Hvis du forstår ;)

  Da kan du nok bruke den både med og uten tights/bukse under ;)

  Flott mønster og farge var det også, som vanlig god smak ;)

  SvarSlett
 15. Så flott!!! Likte fasongen og fargen!!!
  Du imponerer og inspirerer!!

  SvarSlett
 16. Åhh, den er kjempefin... :O)
  Syns den er veldig flott til deg, både i fargen og hvordan den eller sitter på kroppen. Må sitte litt etter, hvis ikke blir det fort litt formløst. Jeg hadde strikket den sånn ca. 15 cm lengere..., det syns jeg er en flott lengde... :O)

  Håper du får nok garn!

  Ha en strikkende flott kveld!

  SvarSlett
 17. Nydelig farge, og den blir utrolig lekker. Jeg ville strikker litt lengre, men så er jeg eldre enn deg og ikke like redd for å se tantete ut , men mer redd for å se desperat "ung" ut :-)

  SvarSlett
 18. Haha, fotsid strikkakjole! Høres lekkert ut...
  Ti cm lenger kunne kanskje vært passe? Da kan den brukes til tights, men fortsatt også til olabukse?
  Uansett, kjempefin :)

  SvarSlett
 19. Nydeleg farge til deg, og den sitter perfekt. Kanskje 10 cm lengre. Du har absolutt fasongen og formene til å vera kul med lange strømpebein og leggings.

  SvarSlett
 20. Den blir kanon i knälängd! Jättefin till svarta stövlar och tights!

  SvarSlett
 21. Knallfin, fru monster. Men litt lenger bør den nok være om du ikke skal gå for miniskjørtvarianten. Skal du først ha miniskjørt bør du kanskje velge et annet materiale? Min høyst subjektive opfatning av kjolelengde er: Alle plasser mellom tunika og rett over kneet er fint. Rett under kneet er tantete og fotsid er kjerring. Rett og slett. Lo likevel litt av tanken på et vandrende kjoleteppe.
  Forøvrig mente jo kjendisvet-gift-med-en-millionær-kvinne-hold-deg-hjemme-Mostue at det ikke gikk å legge på seg som småbarnsmor så du er sikret uansett. Slik fagkunnskap på man jo legge vekt på!

  SvarSlett
 22. Åh, for en fin kjole du lager. Imponerende arbeid!
  Midt på låret er en fin lengde, synes jeg. Da unngår man innsyn hvis man har lyst til å bøye seg ned for å plukke opp noe fra gulvet, samtidig som man unngår tantekjole.
  Flink du er!

  SvarSlett
 23. Kjolen var flott! Og farga var midt i blinken!

  No er det jo alltid sånn at strikketøy sig litt og utvidar seg litt, så du bør vel ikkje overdrive om du skal strikke den så veldig mykje lenger...?

  Og forreistein... tantete er rett nedom kneet.

  SvarSlett
 24. Åååå kjempefin!!! Nydelig farge også!

  SvarSlett
 25. Er det vanskelig å følge en dansk strikkeoppskrift? Har så lyst til å prøve å strikke den kjolen... :-)

  SvarSlett
 26. Dansk er veldig likt norsk i strikkespråk! Slå om = et kast, slå opp 0 legg opp, og lukk af = fell av. Da kan du nok.

  Anbefaler Annette Danielsens oppskrifter, de er velskrevne.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.