25. september 2011

Lys i mørket

018

Jeg kikket kjapt gjennom medlemsbladet i Hobbyklubben for å sjekke at jeg skulle avbestille igjen (jeg er nok ikke den beste kunden...) og fant plutselig et kjent fjes.

-Hei du, en av de gamle kollegene dine er i dette bladet!- jeg viftet bladet foran nesa til Herr Monstermønster, Hobbyklubben har tatt initativ til å støtte Kirkens Bymisjon med å oppfordre til å strikke til brukerne av Bymisjonen.

Jeg siterer fra innlegget her:

Strikk et plagg til en som trenger det!

LYS I MØRKET er Kirkens Bymisjons årlige juleaksjon, med en rekke arrangementer og støttetiltak. Kirkens Bymisjon er til stede for mennesker som strever med livet sitt.

Hobbyklubben støtter Kirkens Bymisjon LYS I MØRKET! Du kan også bidra!

Kirkens Bymisjon har i mange år mottatt hjemmestrikkede plagg til brukere. Det ligger mye kjærlighet og omtanke bak hver maske og at slike plagg varmer langt mer enn bare kalde tær og fingre. Kirkens Bymisjon ønsker å ha medlemmene i Hobbyklubben på laget! Bli med på utfordringen og bidra! Du gleder både deg selv og andre!

Vi trenger først og fremst strikket eller heklet tilbehør som votter, luer, sokker og skjerf. Du velger selv størrelser og farger. Vi anbefaler at du strikker i ull. Ekstrainnsatsen gjennom juleaksjonen er basert på pengegaver og sterk innsats fra frivillige og ansatte. Det er en stor dugnad, og målet for Kirkens Bymisjon er at flest mulig lar seg engasjere til å bidra til å gi en bedre tilværelse for de vanskeligst stilte.

Da vi bodde i Oslo, jobbet Hr Monstermønster i Bymisjonen i 10 år. Det er sjeldent han kommer med ønsker om hva jeg skal skrive på bloggen eller hva jeg skal strikke, men her kom oppfordringen; kan du fortelle at det er en sånn aksjon på gang? Det er surt og kaldt på gata, og det er jommen et godt formål.

Så jeg kikket gjennom ferdigstrikklageret, fant et par sokker og ei lue til damer, og strikket to luer og et par sokker til herrer. Det er flest menn som oppsøker steder som Møtestedet, så jeg fant ut at det var mest nyttig å supplere med herreplagg.

Her er link til aksjonen, og der ligger også hvor du kan sende inn bidrag. Det er ikke noe mer kobling til hobbyklubben enn at de har tatt initativet, det er noe alle kan bidra med. Bymisjonen har også avdelinger i flere byer enn Oslo, så kanskje du vil bidra i ditt nærområde?


020

De ønsker seg tilbehør som luer, skjerf, votter, og helst i ull.

Raggsokkene har jeg strikket i Raggegarn fra Sandnesgarn, strukturstrikket lue er gratismønster fra Garnstudio (som satt godt på, kjekk julegavetips til menn) og to rett, to vrang til ønsket lengde-lue i Rowan Felted tweed.


026

Kanskje noe for deg og ditt garnlager?

Jeg kan komme med flere tips til småplagg som er kjekke å strikke, ellers er det massevis av gratisoppskrifter på Ravelry, garnstudio osv.

God søndag!

17 kommentarer:

 1. Veldig bra tiltak! Eg sette sporenstreks ein link på bloggen min, i den vesle samlinga med "Solidaritets-strikk".

  Hadde vore kjekt om det fanst ein godt synleg "button" som vi bloggarar kunne leggje ut, til stadig påminning fram mot jul. Høyrest forresten ut som Hr Monstermønster er ein bra mann:-)

  SvarSlett
 2. Dette er et godt prosjekt. Leverte flere småplagg i fjor, og de ble godt tatt i mot. Så jeg er helt klart med i år også!

  SvarSlett
 3. Flott tiltak !
  Jeg trengte påminningen din,
  og skal tipse strikkekafeen om tiltaket.
  Takk til deg !

  SvarSlett
 4. Flott tiltak, et par luer til Bymisjonen i Bergen må jeg da kunne klare å strikke! Takk for info, denne aksjonen hadde jeg ikke hørt om.

  SvarSlett
 5. jeg har faktisk fått me meg dette. Og en av de nærmeste dagene skal jeg rydde i kjelleren, og da regner jeg med at det blir sendt litt til bergen :) flott tiltak!!!!!!

  SvarSlett
 6. Superflott tiltak, og dessuten er bildene dine utrolig kule!

  SvarSlett
 7. Dette leste jeg om i medlemsbladet ja. Dvs, i mamma sitt. Jeg har nettmedlemsskap og på mailer skriver de ikke slike ting. Desverre kan en vel si. Har hørt om strikking til Bymisjonen før, men da ble det aldri sagt noe om et bestemt prosjekt. Og sokker var det da. ;-)

  SvarSlett
 8. Så flott tiltak og flotte bidrag .-)

  SvarSlett
 9. Leste også om dette, og det er virkelig et godt tiltak. Det er mange som trenger varme plagg nå når det går mot kaldere tider - og de finnes i hele landet....

  SvarSlett
 10. så bra tiltak!!! Og kjekke ting du har strikket :)

  SvarSlett
 11. For eit bra tiltak! Eg skal stikke hovudet i garnlageret og sjå om eg har noko passande garn i "herrefarge" ;)

  SvarSlett
 12. Veldig godt formål som så mange som mulig bør bidra til!:)

  SvarSlett
 13. Bra det her! Jeg skal jamen meg ta en titt i ferdighaugen min og se om jeg finner noe jeg tror noen vil gå med. Kan til og med levere varene personlig!
  PS du er ikke like fin på alle bildene. :)
  PS PS skal hilse fra det vesle gule huset med eføy oppover veggen, var der en tur i ettermiddag.

  SvarSlett
 14. God sak! Dette har jeg et mål om å støtte opp om. Husker at jeg leste om at kirkens bymisjon bruker å få inn endel strikkede gaver før jul her i Tromsø. Dette var i fjor før jul, og da tenkte jeg at til neste år skal jeg jammen gi noe jeg også!

  SvarSlett
 15. Så fine ting du gir bort!! :O)
  Kjempeflott at du sprer info om aksjonen, jeg hadde ikke hørt om den før. Koselig å kunne bidra med ting i ull nå imot den kalde årstiden! Har tidligere levert bomullsluer til kreftavdelingen på sykehuset i Bodø, Husfliden tar i mot. Takk for tips og for inspirerende blogg Merete.
  mvh Nina

  SvarSlett
 16. Jeg har veldig sansen for Kirkens Bymisjon. Det er sannelig nok av damer som fryser også, Chili, dersom man vil finne frem det mest rosa og damete i hele garnlageret!

  SvarSlett
 17. Ett godt formål hvor jeg har lyst å være med å bidra, garnlageret er stort så burde finne noe som passer til d.. =)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.