2. juli 2011

Rød mix

027
The curse of the leftovers - burde blitt en fin skrekkfilm. Samme hvor mye restegarn jeg har, så ender restegarnsprosjekter med at jeg må kjøpe et ekstra nøste for å fullføre, og da ender med mere rester enn jeg startet med. Curses!
Men DENNE gangen gikk det bra, og det er forhåpentligvis starten på en ny trend? Eller at jeg har blitt ørlite mer realistisk på hvor mye garn som trengs. Av sokkegarn tilgjengelig for meg sånn i ganske umiddelbar nærhet (ikke så langt fra jobb= nye forsyninger kan skaffes i lunsjen) så er Fabelett av sokkegarnene jeg bruker. Jeg liker veldig godt fargenr 310, som er bråkefarget i rosa, oransje, rød og lilla, og sammen med et nøste rødt, så ble det ganske så fint!!
restesokk
Strikket fra tåa og opp og strikket begge sokkene samtidig, så jeg kunne bruke opp bråkegarnet på likt. Rød tå og hæl og vrangbord, siden jeg hadde mest av den fargen, og 4 omganger av hver farge, for å bryte opp det mangefargede garnet litt. Ok, to omganger i starten, men det ble så ofte fargeskift at det gadde jeg ikke lenge.
avvikende farge
Sånn type sokk som dette her er perfekt reisestrikketøy, for du kan velge om du vil strikke fra tåa og opp eller vanlig fra toppen og ned, og så strikke en laaang tube, og der du vil ha hælen strikker du en glatt tråd inn over halvparten av maskene (jeg bruker bomullstråd, enklest å plukke ut etterpå) og bare fortsetter til du har nådde ønsket lengde eller tåa. Så strikker du hælen inn etterpå. Det kalles en etterpåhæl eller isatt hæl eller afterthought heel, eller har sikkert enda flere navn.
Se en kjekk slik-gjør-du-forklaring med masse bilder hos Stickamera.
Jeg var sommerlat og gadd ikke sy maskesting for å sy hælen sammen på de siste maskene, så jeg felte av med tre pinner istedet på vranga. Jeg må fremdeles sitte foran youtube når jeg skal maske sammen, akkurat starten sliter jeg med, men så går det bra. Muligens hodet er fullt av pollen for tiden, for jeg klarer bare ikke få med meg starten.
033
Og for sokkespesialister; hvor skifter man farge fra omgang til omgang? På siden av sokken? Midt under? Det er lite synlig i bruk, men helt, helt nært ser du stripeskiftet. Ikke at jeg skal ha noen så nære tærne mine, det vil nok ha brutt intimsonen min for lengst.
Faktaboksen: 50 gram ensfarget, bringebærrød fabel og 20 gram rød mix, strikket tå opp med etterpåhæl etter stickameras tutorial. Startet med 32 masker i tåa, og økte til 56 masker, og avsluttet med lang vrangbord da rød mix tok slutt. Pinne 2.
Sånn restegarnsstrikk når man klarer å bruke opp alt garnet er balsam for sjelen. Aaaah!

17 kommentarer:

 1. Herlige farger på fine sokker! :)

  SvarSlett
 2. Tå opp OG to på en gang... jeg har et stykke igjen, ser jeg! :p lekre sokker :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin med flerfarget og ensfarget sammen! Jeg har alltid fargeskiftet på innsiden av sokken, altså i den siden som vender inn mot den andre foten ;) Vet ikke om det finnes noen regel for dette og jeg er ingen sokkeguru selv om jeg har strikket sokker i ca. 20 år :)

  SvarSlett
 4. Synnøve: parallellstrikket er mer rett, jeg er ikke kommet til to på en pinne ennå :)

  SvarSlett
 5. Restegarnstrikking er gøy! Sitter og koser meg meg med det selv akkurat nå. Jeg har fargeskiftene i siden, siden fargeskift under foten (når det er mange av dem - fargeskiftene altså) ikke er så veldig godt å trø på.

  SvarSlett
 6. Lekre sokker, liker fargene godt!
  Pernilla

  SvarSlett
 7. Restegarn strikking kan både være gøy og kreve litt kreativitet, iallefall hvis man er i tvil om man har nok restegarn..
  Skikkelig kule og fargerike sokker :-)

  SvarSlett
 8. Kjempe fine sokker. ;-)

  SvarSlett
 9. Så flink du har vært....brukt av garnlageret..og kule sokker...er de sånn at jeg kan klare de,tror du? Ps! Jeg har holdt en liten skjønn krabat i dag(erte perte)

  SvarSlett
 10. Fjonge sokker! Jeg har alltid "skjøten" midt bak og under foten, da syns det minst. Men det er jo en teknikk for å lage usylige stripeskift - fant det på youtube men husker i farten ikke hva det heter.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 11. Tittelen fekk meg til å tenkje på då eg, i mine unge år, jobba på den lokale landhandlaren i helger og feriar. Då var det eit jamt sig av gamle ungkarar som kjøpte raud mix. No er både landhandelen og desse gamle mennene historie...

  Sokkane dine var fine, og afterthought heel er ein genial greie.

  SvarSlett
 12. Dejlige sokker:-)
  Det er simpelthen så skønt at man faktisk kan strikke begge sokker på samme tid. At stikke fra tåen og op giver jo tilligemed muligheden for at udnytte garnet fuldt ud.

  SvarSlett
 13. Etterpå-hæl og to på en gang, det må jeg prøve å lære meg! Veldig fine sokker, jeg har trua på at når man har sokker i en sånn farge kan man umulig fryse på beina. Jeg har akkurat begynt å lære meg tå opp, men når jeg strikker vanlige sokker ovenfra og ned har jeg fargeskiftet bak på skaftet, og så flytter jeg det over på siden etter hælfellinga så man skal slippe å tråkke på den.
  Tittelen minner meg forøvrig om min far som var en trofast rød mix-røyker i alle år.

  SvarSlett
 14. Wow, herlige sokker og herlig fargekominasjon. Likte utrolig godt den petrolblå genser'n under her også. Tilfeldig at de matchet fargene i klinkekulene under!? :D Fantastisk, hi-hi!

  Du tryller frem de lekreste plagg, skikkelig imponert over kreativiteten og farten :) Mange flotte tips hos deg!

  God sommer! :)

  SvarSlett
 15. Det er det som er så herlig med tå-opp, man stopper bare når det er tomt for garn! :)

  Takk for hyggelig treff, ja! Neste gang får vi legge inn litt bedre margin,for det var veldig lett å skravle seg bort.

  SvarSlett
 16. Ja, og tekniske greier: Jeg pleier å ha skjøten på siden, så man slipper å tråkke på den vandrende tråden fra forrige farge. Jeg pleier å bruke Techknitters oppskrift på usynlige stripeskift også.

  SvarSlett
 17. Tå-opp blir neste prosjekt her i gården tror jeg, høres veldig praktisk ut, kanskje det er håp for å få brukt opp litt restegarn :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.