16. juni 2011

Spør leserne

049

Sånn egentlig skal jeg bare nyte at vi har godvær her nord og late som om høsten aldri kommer, men sommerstrikketøyet er for kaldere dager, siden jeg ikke liker å strikke i bomull. Høsten kommer, men ikke på lenge. Så akkurat nå lurer jeg på hva jeg skal strikke av tilbehør til denne lua?

Rillestrikket og posete, og trenger et skjerf/sjal/hals/annet snasent tilbehør for å late som jeg for en gang skyld har plagg som passer sammen. Jeg har en tendens å ha lue i en farge, skjerf i en farge og votter i en tredje, og jakka i enda en farge. Så jeg tenkte at om jeg i det minste har omtrent samme FARGE på tilbehøret, så er det sjans å fake at det er planlagt.

I lageret har jeg tilgjengelig ull/silke fra Nøstebarn i omtrent samme sjattering, og jeg har endel Babysilk igjen i samme farge. Har mye annet rart også...

Noen innspill?

14 kommentarer:

 1. hva med Clapotis? Det er ikke rillestrikk, men behagelig å ha på og kan tilpasses garnmengden ganske eksakt (tror jeg har utregningsdetaljer på ravelry under min clapotis (som jeg mistet i fjor. Argh!)).

  SvarSlett
 2. Yes - skjerf på langs i rillestrikk. Ikke så bredt. I endene - dusker:)

  SvarSlett
 3. haha! kjenner meg igjen i fargevirvaret:) jeg holder på med et langt smalt sjerf/sjal som jeg fant oppskrift i en eller annen blogg. start med 15 masker glattstrikk(Kan jo lett strikkes i rille om du ønsker å matche) og øk en maske hver fjerde omgang. når du kommer til 77 start å felle en maske hver fjerde runde. Enkel og grei reisestrikk :)

  SvarSlett
 4. har ikke noe godt forslag til skjerf/sjal, men Ysoldas Garter stitch mittens er fine, og passer til

  SvarSlett
 5. Enig med Randi Kristin i type skjerf, og i tillegg vil jo rillestrikkede votter (sånne som de har for barn i Nøstebarnboka) være perfekt tilbehør. Behold alt enkelt, det vil passe lua godt :)

  SvarSlett
 6. Baktus-skjerf. Gørrkjedelig å strikke, og jeg hadde store problemer med å klare og følge økninger/fellinger...men det ble fint når det ble ferdig:-)

  SvarSlett
 7. Rillestrikk ein brei hals går to gonger rundt halsen. Enkelt og greit, og veldig fint. Forslaget er nok prega av at eg er inne i ein "hals framfor skjerf og sjal"-periode. Lukke til med kva det måtte bli!

  SvarSlett
 8. Tenker at Elisabeths forslag på hendene og Gagn sitt forslag rundt halsen måtte være en god match......lykke til.....gleder oss til sommer her sør, men foreløpig er det ikke for varmt å sitte med høst og vinterstrikk!

  SvarSlett
 9. Jeg foreslår skjerf i patentstrikk - det er min favoritt. Det er jo et kaldt land vi bor i, og patentstrikk fungerer etter helsetrøyemetoden - mye luft+lite ull=godt og varmt.
  God helg!

  SvarSlett
 10. Når du nu er i gang med én ting fra Helga Isager, kunne du jo overveje en mere... Hvad med et Cherry halstørklæde?

  SvarSlett
 11. Kanskje et Hitchhiker-sjal? Veldig kjedelig å strikke, men det blir fint. Og det er tross alt mindre enn et nøstebarnteppe..
  http://www.ravelry.com/patterns/library/hitchhiker

  Brünnhilde

  SvarSlett
 12. Cherry ja, litt mer voksen variant av smetteskjerf. Jeg har startet på ett og synes egentlig at det er ganske kjedelig å strikke, men jeg tror det blir veldig pent. Så bli gjerne med, samme når du starter er du garantert ferdig føøør meg :)

  SvarSlett
 13. ...og så kom jeg på "Aestlight"-sjalet av Gudrun Johnston, det er bare helt herlig å surre rundt halsen! Massevis av rillestrikk som matcher lua, og litt hullstrikk i tillegg:-)

  SvarSlett
 14. Nydelig farge! =)

  Jeg må jo driste meg til å tipse om lille sjalet mitt som også kan brukes som skjerf! Det heter Out Of My Head Shawlette og kan lastes ned gratis fra bloggen min! =)

  Skal få renskrevet notatene mine til den litt mer myke og romantiske hullkanten en av dagene, også - om det kunne være interessant å teste ut. ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.