14. juni 2011

sisyfos hadde det enkelt

Camomille laaaaaangt
Danskene har en blogghit for tiden, Camomille fra Amimonokolleksjonen 2010. Utrykk som -hold nu like fest, hvor sjovt! og -hold nu op, hvor skjønt! får en jo til å ville ta en titt på danske strikkebloggers farsotter.
Og jeg er med. Kjekt strikk å sitte ute med, for selv om det er et stort sjal, er det ganske planke å strikke, og det er ikke tungt å ha på fanget, siden det strikkes med tynt garn. Jeg strikker med en tråd isager alpaca 1 (sytrådtynt, 800 meter per 100 gram) og en tråd Askeladen totrådsmerino, vekselsvis 4 omganger med sytråden, og 4 omganger med begge tråder.
Camomille blondestrikk
Og kantblonden strikkes på til slutt, og det er et evighetsprosjekt.... sjalet felles ikke av, istedet strikkes hver maske på kanten sammen med blonden, en etter en. Huhei, det tar tid. Hver sånn tagg ut dekker seks masker, og jeg har særs mange. Etter 14 tagger er jeg ikke halvveis til midten.
Men vakkert blir det! Om en stund.
Tipser i mellomtiden om en Finnannonse med mye flott garn, moren til en venninne av meg var en habil strikker og hadde et stort og flott garnlager, og nå selger de det til inntekt for barnebarna. Jeg fikk gleden av å få en kasse garn (!) fra henne for tre år siden, og jeg sender noen tanker i takk når jeg finner dem i lageret mitt. En stor strikker med et stort hjerte. Mye fint garn, Jo Sharp, Debbie Bliss i alskens varianter, angora, chasmereblandinger....

12 kommentarer:

 1. Ser delikat å fnugglett ut. Pent i hvit.

  SvarSlett
 2. Så nydelig! Regner med at den er verdt hver en maske;)

  SvarSlett
 3. Camomille er skøn. Jeg håber, du bliver glad for dig:-)

  SvarSlett
 4. å det kommer til å blir flott!!!! Men ser tidkrevende ut! Flott dame som selger garnet til inntekt for barnebarna, kreativt! ha en flott dag!

  SvarSlett
 5. Åj, gldere meg til å sette ferdig, ser ut som det kommer til å bli nydelig!:) lykke til med resten av taggene...!

  SvarSlett
 6. Digger danske uttrykk!!;) Det sjalet ser bare helt fantastisk deilig ut!
  Utrolig bra pinneforedrag i forrige innlegg!
  Hilsen pinnenerd!
  :)

  SvarSlett
 7. Jeg har oppskriften liggende og har lyst å lage dette, men det må nok vente litt til en del av de andre ufoene er ferdige. Det blir flott!

  SvarSlett
 8. Hvor dejligt at se at Camomillen flytter nordpå :-) Jeg er igang med camomille nr3! Og jeg lover dig at blonden bliver lettere med tiden, når man først har lært den udenad, tager det max 3 aftener at strikke den færdig.

  Din hvide udgave ser meget meget fin ud!

  SvarSlett
 9. Nydelig sjal! Gleder meg til å se det ferdige resultatet.

  SvarSlett
 10. Jeg tror det blir superlekkert med lik kåpe til mor og datter :-) Kjør på!

  SvarSlett
 11. Ah den blir pent ja!! Nydelig rett og slett....Og så fikk jeg liksom litt sånn dårlig samvittighet og sånn av det "Ordning og reda"-innlegget ditt....Jeg har overhode ikke ordning og reda i noen a hobbysakene, de er stappet inn i alle ledige skuffet og bokser. Jeg aner til en hver tid aldri hvor det jeg leter etter befinner seg....

  SvarSlett
 12. Dette blir nok et vakkert sjal. Så smart ordning til pinnene du også viste:)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.