27. mai 2011

Lilla hemmelighet

northman mittens
Sånn ved første øyekast ser Northman mitts ut som ganske tradisjonelle votter, med svarthvitt fargestrikk , klassisk stjernemønster og en pyntekant med estiske fletter nederst. Og så legger du merke til at de er tykkere enn vanlig, og strikker du hånda inni, så kjenner du at de er fóret, med mykt, mykt pusegarn.

myk inni
Tradisjonsstrikk med hemmelig fargeklatt inni! Utrolig deilig å la hendene forsvinne inni.
to i en vott
Strikke fór er en enkel sak, sånn rent bortsett fra at når du har fullført et vottepar, så er det ikke alltid det frister å gi seg i kast med et nytt vottepar med en gang, og det er jo det du nettopp gjør; strikker fire votter for å få to.
Etter å ha strikket votten og festet trådene, så plukker du opp masker fra innsiden og strikker fóret. Viktig å feste trådene på yttervotten først, for når du strikker innsiden, så kommer du ikke til trådene på innsiden av yttervotten, når du har felt av innervotten.
Det frister å strikke flere votter sånn, for du kan jo bruke dette på andre votter. Yttervotten må være litt større enn du pleier for å ha plass til innervott og hånd.
007
Et godt mønster! Velskrevet, og så mye diagrammer som hjertet kan begjære; siden han har laget diagram for venstrevott og høyrevott, samt diagram for mørk bakgrunnsfarge og diagram for lys bakgrunnsfarge. Klarer du da å strikke feil, så er det ikke mønsterets feil.
Velskrevet mønster, men jeg synes vottene er vel korte i bråtet, jeg liker at vottene går lenger inn over håndleddene. Så en eventuell neste gang, tror jeg at jeg vil smekke på litt mere mønsterborder nede.

002
Å bruke mohairgarn som fór var en idé jeg fant på Ravelry, ItalianDishKnit har laget noen med rosa fyll som så utrolig lekre ut.
Mønsteret bruker alpakka på innsiden og utsiden, sikkert lurt sånn vaskemessig. Drops Kid Silk skal håndvaskes, og samme skal Finulla, så jeg tenkte at det ikke var krise å bruke to forskjellige garntyper, Jeg hadde nok ikke brukt feks ren ull og superwashull i samme vott, siden du da kan ende opp med en krympet yttervott og digert fór eller omvendt.
Mønsteret er Northman mitts. Godt skrevet, og en fin teknikk på estiske fletter er med (sånt liker jeg), diagrammer som omtalt, og hvordan strikke innervott, noe som kan lett tilpasses andre mønstre. Vel verdt de 33,17 kr jeg brukte på mønsteret.
Jeg brukte 60 gram Finull på utsiden (heia Finull, de har sinnsykt mye fine farger!) og dobbel tråd med Drops KidSilk (ett nøste på 25 gram gikk med) på innsiden, alt strikket på pinne 2,5. Å blande geit (mohair), silke og sau funker finfint! Lite røyting til nå (ok, så er de testet bare bittelitt, det er ikke sååå kaldt at tykkvottene er på)

24 kommentarer:

 1. Å, de var fine! De var faktisk så fine at jeg allerede vurderer å herme :O)

  SvarSlett
 2. De ser rigtig, rigtig lækre ud!!! Og meget fint med den hemmelige lille klat af farve ;)

  SvarSlett
 3. Åh, det så gromt og varmt ut! Jeg må altså snart få overtalt hodet mitt til å orke å strikke med flere farger - men om jeg klarer å overbevise det om å strikke samme ting flere ganger, er jeg litt mer usikker på :) Imponerende standhaftighet og lekkert resultat!

  SvarSlett
 4. og så ble de jo bare helt lekre! Liksom litt prikke over i en med det foret! ! ha en flott helg!

  SvarSlett
 5. Flot flot flot. Jeg må prøve at strikke sådanne vanter.

  SvarSlett
 6. Så deilig overraskelse da - med silkemykt fõr. De ble bare kjempefine!
  Men å motivere meg for å strikke enda to votter når jeg er lykkelig ferdig med et par... ja den kjenner jeg sitter litt langt inne...
  Ellers tusen takk for at du deler alle smarte triksene og erfaringene du har gjort underveis :-)

  SvarSlett
 7. Ah, disse blir gode å ha når høststormene uler som verst, og fingrene er lyseblå og vonde! :)

  SvarSlett
 8. Kjempefine votter, og supersmart med strikket innervott!

  SvarSlett
 9. Virkelig nydelige!

  Jeg ser at dette er et proskjekt jeg ikke har tålmodighet til å la meg inspirere av - å strikke et sett votter til når man har fullført det første, ikke tal om at jeg orker! Så jeg er dypt imponert - respekt!

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 10. Bloggen din gir mykje inspirasjon, og nok ein gong får eg lyst til å herme etter deg. Vottane vart fantastisk flotte.

  SvarSlett
 11. KJempe fine og sikkert gode og varme.

  SvarSlett
 12. De ser superlækre ud! Og varme:-)

  SvarSlett
 13. Fantastisk flotte votter! Og sikkert veldig varme.

  SvarSlett
 14. De ser jo bare fantastiske ut! En god ide, så dersom jeg skulle finne på å ville strikke 4 votter for å få et par en gang skal jeg huske disse. Synes forresten det var nydelig med lilla inni vottene....

  SvarSlett
 15. Nydelige votter - og sikkert deilig med det mye foret:)

  SvarSlett
 16. fine:)og kjekkt med innefotten:)

  SvarSlett
 17. Kjempefine votter! Kan tenke meg de blir deilige å ha til høsten og vinteren :)

  SvarSlett
 18. dette var en lur ide! Jeg skal jammen gjøre det samme. Har fått masse mohairgarn som ikke blei ferdigstrikka på 80-tallet av svigermor, og jeg er av den oppfatning at det ikke kan brukes til særlig mye annet enn vottefor :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.