17. april 2011

På utkikk etter rask gave?

aviatrix

Da kan jeg anbefale Aviatrix ! Et raskt, lite luemønster som er moro å strikke (du strikker fra øre til øre, artig vri) gratis, og som bruker lite garn. Ok, det siste sier seg litt selv, har du noen gang sett en babylue som krever tonnevis med garn og som gir nakkeskade?
pinnsvin
Knappen er fra en gi-bort som jeg ikke har blogget om, jeg har altså også vunnet knapper hos Hildes-hekle-strikkeri-hurra! Hun lager flotte knapper (og mye annet) og jeg har hatt gleden av å kjøpe knapper av henne før, og de har holdt godt, til tross for at sønnen liker å tygge på knappene på genseren når han tenker hardt.
Jeg brukte pinne 3,5 og 35 gram Drops Merino extra fine. Hadde en gang vurdert en ullbukse i dette garnet, men etter å ha vasket denne lua, så frister det litt mindre, siden plagget vokste foran øya på meg. Ik! Supermykt garn, så perfekt til små babyhoder.
Og så var det fint å få brukt litt restegarn. Jeg har mistenkelig mye garn gjemt unna, så kjøpestopp skal strengt tatt ikke hindre meg i å strikke de neste to-tre åra...

17 kommentarer:

 1. Enig, den lua er en favoritt her i huset også! Og hvorfor begrense seg til babyer..? Både treåringen og trettiseksåringen her har fått Aviatrixer!

  SvarSlett
 2. Morsom lue dette. Har sett den i noen blogger før, men visste ikke hva den het før nå ;) Mine plagg i Merino Extra Fine siger ikke, hører mange er plaget med det. Jeg er heldigvis fornøyd med at det ikke skjer her da :) Men så kan det jo være en fordel at enkelte ting vokser med barnet?

  SvarSlett
 3. Det var en nydelig liten lue:)

  SvarSlett
 4. Denne luen har jeg lenge tenkt jeg skal prøve meg på, og nå minnet du meg jammen på det ;) Din ble jo knallflott ;)

  SvarSlett
 5. nydelig lue :O)
  så koselig og inspirerende blogg du har! Tror jeg må prøve meg på en sånn lue til en baby som blir født om noen måneder. :O)
  mvh NINA

  SvarSlett
 6. Å, denne var søt :) Takk for tips! Ei nær venninne ventar baby i løp av mai, tenkjer denne kan vera perfekt saman med nokon søte babytøfler eller noko i den duren ;)

  SvarSlett
 7. Kjempesøt lue.
  Ang garnet så holder jeg med deg i å ikke strikke bukse. Btdt. Buksen ble vid etter to dagers bruk av en liten baby. Jeg har derimot strikket et par jakker med hell. De vokser med barnet og ene jakken er er i bruk fremdeles etter 1,5 år. Ungen er 2 :)

  SvarSlett
 8. oi så smart! Den må jeg teste. Har og et slikt garnnøste liggende som eg har lurt på hva jeg skal gjøre med. takk for tips!

  SvarSlett
 9. Så fin den ble!
  Har den i køen, og noterer meg avbefaling av garn.

  SvarSlett
 10. Kjempefin lue! Og for en søt knapp!

  SvarSlett
 11. Luen er kjempe fin, og så godt å høre at det er flere enn meg som kan strikke noe år bare med lager garn... ;-)

  SvarSlett
 12. Den lua har jeg hatt i kikkerten en stund! Kjempelekker! Ønsker deg og dine en fin påske! :-)

  SvarSlett
 13. Supersøt lue :)
  Dette er et av de første mønstrene jeg la til i favorittlista mi på Ravelry. Superpraktisk med reima under haka, varmer godt på kinn og ører.

  SvarSlett
 14. Så kul lue :)

  Ta en titt i bloggen min, det ligger noe til deg der :)

  SvarSlett
 15. Kjempekul lue, den får gå rett inn på må-strikke-en-gang-listen min. Selv om garnlageret kanskje egentlig ber om litt større prosjekter, hehe. Godt at vi er flere som kan ha kjøpestopp over lengre tid før vi sitter tomhendte igjen!

  Riktig god påske til deg og dine, håper det blir masse tid til å strikke og kose seg!

  SvarSlett
 16. He, he - det er godt det er flere som er rustet i tilfelle global garnstopp.
  Lua er kjempefin - også likte jeg så godt kjolen du strikket under. Har tenkt på denne, og din kjole ble jo bare helt skjønn. Og kul.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.