28. mars 2011

Ytterst på foten sitter tærne

første tå
... og det er en glimrende ide å starte sokkene fra det punktet. Jeg ville lære meg noe nytt, og fikk en bokanbefaling i Hespetres blogg om Socks from the toe up, så da kjøpte jeg boka og satte igang.
Det ligger mye forklaringer og videoer på nett om denne metoden feks har Julia Zahle et glitrende blogginnlegg der hun har samlet en hel haug, (anbefaler å ta en titt), så du trenger ikke kjøpe bøker for å lære det. Jeg derimot liker å ha en bok ved siden av meg i sofaen som viser teknikken (og kan man ha for mange strikkebøker? Neeeeida!). Boka anbefales! Gode forklaringer, og flere ulike hæler og tåstarter er mulige.
første tå opp
Altså, jeg kjøpte boka samt noen nøster Fabel i sukkertøysfarger (mystisk at jeg alltid ender med sukkertøyfarger på sokkene, et mulig tegn på godtesyk), og satte igang på pinne 2. Og det var jo lett, jo! Jeg kom helt til vrangborden på sokk nummer to før jeg husket at det var kjedelig å strikke sokker. Og da var jeg litt irritert over at jeg hadde valgt å strikke laaaang vrangbord.
Stripene kom ikke på samme plass, men det er tydelig et par. Egentlig liker jeg ikke flerfarget sokkegarn, men det glemmer jeg når jeg skal kjøpe garn. For de er så fine i nøstene... Og sokker kan godt være litt sprelske. Resten av vintergarderoben er hvit, svart og grå, og da kan det være små lysfontener i skoa.
fargeglimt
Hvorfor lang vrangbord? Fordi yndlingsstøvlettene mine, Pikolinos, er lange og smale. Det er ikke plass til tykke ullsokker i, så de får bare være på på høst og vår og når jeg skal være pent skodd på vinterstid og må lide for skjønnheten. Men disse tynne sokkene får plass, og de rekker hele støvleskaftet. Aaaah! Varm og god!
Pyntehøna i vinduskarmen (hysj, den er fra forrige påske...) stusser på støvelinvasjonen i vinduskarmen, men hva gjør man ikke for litt lys på bildet?
skotest
Og skoelskeren kastet seg over skoa da fotoshooten var over. Så hentet hun ei veske, og kysset meg farvel før hun jogget mot utgangsdøra for å gå på jobb.

22 kommentarer:

 1. Ikke dumt med lysfontener i skoene :D Kanskje jeg må teste tå-opp-sokker, jeg har litt sokkestrikkefobi, nemlig!

  SvarSlett
 2. Syntes der er fantastisk med tå-opp-sokker, men jeg gruer meg slik for wrap & turn på helen (får huller...).
  SkullCandy og nå FootCandy :-)

  SvarSlett
 3. Akkurat det med å strikke fra tåen og opp er noe jeg også har bestemt meg for å lære så kanskje jeg også burde anskaffe meg den boka. For strikkebøker kan man ikke få for mange av:)
  Jeg har det som deg - flerfarget sokkegarn ser så lekkert ut på nøste at jeg bare må kjøpe dem, men skjelden blir de like fine når de er strikket opp. Ellers elsker jeg å strikke sokker, det er så mye forskjellig som skjer gjennom et lite strikkeprosjekt så for min del blir det aldri kjedelig.
  Herlig liten "dame" på vei til jobb:D)

  SvarSlett
 4. Så fine sokker, likte godt fargene!
  Ja du får nyte stillheten når lille er på jobb ;)

  Fin dag videre!!

  SvarSlett
 5. hei. Fine sokker. Jeg strikker for tiden sokker med dette garnet, bare i lilla toner, og da i typen Lizard socks De er kjempe kule syns jeg. (http://tinekemcgee.blogspot.com/2011/01/lizard-socks.html)

  Jeg har også det sukkerrøde fabelgarnet til bruk til røde øgler på svart bakgrunn, men det må bli en stund til, for etter 3,5 øglesokker har jeg osgå konkudert med at å strikke labber er av og til noe kjedelig, ja...Men paner har man da...
  ETter å ha sett vottene dine med sky, og sett på spinnvilt sine sider, har jeg ikke klart å tenke på andre prosjekt. Blir kjempekjekt å lage de til neste helg!!
  Får vi se dine ferdige eller?

  ha ellers en fin dag!!!

  SvarSlett
 6. Fin farge. Eg har strikka nokre sokkepar frå tåa og opp, og vert meir og meir nøgd med metoden. Lett å finne ut kor lange du vil ha dei og berekne kor mykje garn som er att.

  SvarSlett
 7. Var det ikke morsomt?
  Svært vanedannende greier, altså. Det er det bare.

  SvarSlett
 8. Flotte sokker!!

  Det som er så genialt med å strikke tå-opp er at du kan strikke helt til du går tom for garn. "Slutt på garnet? Da stopper sokken her!" Aldri mer tå i annen farge, eller sokker som-bare-mangler-ett-nøste-for-å-få-dem-ferdig-men-det-er-natt-til-søndag-og-innen-mandag-har-jeg-mistet-inspirasjonen-så-da-blir-de-liggende-da-gitt-ufoer

  Og hvis man strikker to på én gang så blir de like lange uten å måtte kjøpe nytt nøste også;)

  SvarSlett
 9. Så flotte sokker ღ og jeg skulle ønske jeg kom over min klarer-ikke-strikke-sokker-fobi:)

  SvarSlett
 10. Det kan jo aldri bli nok sokkestrikkebøker, sier hun som har flere bøker enn selvstrikkede sokker. Men det skal ikke så mye til da ;-D

  SvarSlett
 11. Jeg har forsøgt mig med den teknik - det fungere ikke for mig , jeg er håbløs..akkke ja

  god aften

  SvarSlett
 12. Sokker fra tåen og opp er moro! Jeg har akkurat gjort ferdig "dead simple lace socs" fra samme bok. Provisional cast on og short rows ble en veldig fin tå, synes jeg.

  Sokkene dine ble riktig flotte!

  SvarSlett
 13. Det er morsomt å strikke sokker tå-opp. De første jeg strikket var Yarnissimas Firestarter, og jeg koste meg gjennom hele sokken på grunn av den fine kilen og fletten i den.... Og strikkebøker har man jo noen meter av, helt nødvendig.

  SvarSlett
 14. Nydelige sokker!
  Jeg lur kikket i boksamlingen din på ravelry ogfant ut at jeg har lov å kjøpe flere bøker:)
  ingridm

  SvarSlett
 15. Hoho, jeg har noen meter bøker! Montro om jeg skulle anmeldt noen av dem i bloggen, jeg liker å lese andres anbefalinger/advarsler.

  SvarSlett
 16. Å, så lekre sokkar:) Eg diggar sukkertøyfargane, men er for pinglete til å satse på slike til meg sjølv....

  SvarSlett
 17. Disse ble jo fine! Jeg har strikket flere par med tåa-opp, men det er ikke helt overbevist - har enda ikke funnet noen oppskrift som matcher passformen til ovenfraognedsokker. Jeg har jo den boka, må se å få tatt en titt.
  Og JA - sokker skal ha litt friske farger!

  SvarSlett
 18. Så nydelige sokker! Jeg kan godt forstå ønsket om en liten lysfontene nederest på foten. Og tusen takk for innlegget om thrummed mittens, nå vet jeg endelig hva jeg har lyst til å strikke til mammaen min!

  SvarSlett
 19. Du og jeg er like når det gjelder flerfarget garn, men som du sier - fine på nøstes og hesper. Gratulerer med nominasjon, du fikk min stemme ;-)

  SvarSlett
 20. Eg har ikkje strikka tå-opp-sokkar før, men eg ser så mange fine sokkar strikka på den måten, så eg må nok berre teste. Takk for tipset om boka, du har rett i at ein aldri kan ha for mange (strikke)bøker.

  SvarSlett
 21. Tå-opp er noe jeg bare må se og lære meg. Veldig nyttig om man er usikker på garnmengden man har. Dine ble skikkelig flotte!

  SvarSlett
 22. Hei, søte sokker. Jeg har nettopp lært meg å strikke sokker på vanlig måten, så tror det får holde for nå : ) Den ble veldig jevn og fin da fremme! Super fin farge!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.