24. mars 2011

Vott med innebygd sky

thrummed mitts
Vinteren gir ikke helt slipp på oss her langs Polarsirkelen, idag kunne morraradioen melde om seksti stengte veier og flere stengte fjelloverganger i Nordland, og jeg holdt på å snu på fjellet mitt. Men det gikk, om så med høye skuldre og bønn til høyere makter om at jeg ikke måtte bli sittende fast i snødrevet, så var jeg plutselig over.
Akkurat nå kunne det altså passe at disse vottene var ferdige. Thrummed mitts, votter der du strikker inn løse ulldotter, som i bruk filter seg sammen og blir en myk sky inni votten. Supervarmt! Og en sinnsykt kul vott!
De fyller jo mye i bredden, så jeg er litt i tvil om jeg kunne brukt dem mens jeg kjørte, siden jeg da vil komme borti vindusviskerspaken hele tiden (sjekk etter en billist langs riksvei 17 som skrur av og på vindusviskerne i hytt og pine, så er vottene ferdig).
Altså, det hadde passet fint om disse var ferdige. Men det er de ikke. Og om de blir det? Ikke i første omgang. Jeg ble mer og mer gnien jo mer jeg strikket, og tok mindre ull etterhvert, så de ble for spinkle og ble ikke den varme skyen oppover i votten. Mer litt som spredte byger.
Og så har jeg ikke nok uspunnet ull til to nye votter, så det må kjøpes inn. Og i går kom ligningen. Ahem. Innkjøpsstopp en stund.
Skulle du få lyst til å strikke sånne (om du ikke sitter sør i landet og drikker utepils og plukker blåveis, fnys!) så kan jeg tipse om at det ligger greie forklaringer på nett; YarnHarlot har en bra en om hvordan du strikker inn ulldottene, og HelloYarn har en vakker forklaring også . (Nydelige bilder!)
Jeg kjøpte min remse med uspunnet ull hos Bånsull, men du får tak i sånt feks hos Spinnvilt. Eller så får du tigge hos en som spinner garn. Resten av garnet er vanlig ull, sånn sportsgarntykkelse.
Men husk, ikke vær gnien med ulldottene! Fluffy, feite skyer er stikkordet!

31 kommentarer:

 1. AHA!!! En åpenbaring!! Er det slik de lager disse!! jeg har lurt lenge på hvilket garn som lager så kul effekt jeg!!!!! Slike vil jeg lage!!! Kanskje må lete etter slik ull da!!! Du må gjøre de ferdige, iallfall en, så jeg få se! Stilige farger nemlig, og vinduspusserarmen kan du vel bare ta bort?

  SvarSlett
 2. Wow, vott med innebygget varmeelement..! Aldri sett før=)
  Kanskje det går an å bruke
  Plötulopi, som man finner hos www.istex.is, islandsk ull - iallefall når innkjøpsstopp er over?

  SvarSlett
 3. Så utrolig herlig. Og votter trenger vi lenge her hos oss og...

  SvarSlett
 4. Kule votter! Som alltid fikk jeg lyst til å herme..Ellers melder jeg om samme begredelige vintervær her, jeg måtte gjette veien til barnehagen da jeg gikk i morges for jeg så ingenting. Snøfokk og julestemning i mars er liksom ikke så gøy...god helg!

  SvarSlett
 5. Å, dei såg jo bare utrulig deilige ut...

  Kan jo blir gode til neste vinter her sør.... :)

  SvarSlett
 6. Kjempetøffe votter. Slike vil jeg også lage!!!! Som alltid lager du fine ting med stilige farger!!

  SvarSlett
 7. For en fantastisk idé! Har aldri sett det før, jeg, men tror det må prøves! Selv om jeg har flytta til milde vestlandet, så kjenner jeg da folk som har det kaldt nok. Takk for inspirasjon!:o)

  SvarSlett
 8. Mer ull i toppen må til. Det er trass alt på fingertuppane ein vert raskast kald. Helsing frå krokus og blåveis...

  SvarSlett
 9. Hiver meg på bølgen av begeistrede lesere; dette ser jo helt fantastisk ut! Jeg kan tydelig kjenne for meg hvordan det er å putte hendene ned i disse; mmm!

  SvarSlett
 10. Morsomme! Jeg leste om disse vottene på diverse amerikanske blogger for noen år siden, og det er i grunnen rart at de ikke har blitt superpopulære her i Norge - her som vi virkelig trenger varme votter.
  Ja, det har blitt vår her sør - i dag ble jeg skjelt ut av en sur gubbe fordi jeg gikk til FOTS i skiløypa ved Sognsvann. En utilgivelig synd, selvfølgelig, men snart er skiløypene en saga blott heldigvis. Håper dere får litt sol og varme snart oppe hos deg også. God helg!

  SvarSlett
 11. Takk for svar-kommentar! Satte stor pris på det =)

  SvarSlett
 12. Hvor mye ull trenger man, da?
  I tilfelle noen har et ull-lager å dele med seg?

  Jeg har platelopi også, men er ikke så sikker på at det egner seg.

  SvarSlett
 13. For en god og varm idé! Her hos oss har våren vært innom opp til flere ganger, så det bør (skal) ikke være nødvendig med supervarme votter før vinteren er her igjen..

  SvarSlett
 14. Guro; jeg gjetter på ca 50-60 gram med sånn uspunnet ull. Ikke så store mengdene, altså.

  SvarSlett
 15. Annepålandet:

  Joda, har blitt hudflettet jeg også fordi jeg har gått i skispor. Det var i Oslo, mulig de er hårsåre i Nordmarka?

  SvarSlett
 16. wow så lurt!
  Jeg vil og prøve! Har bare noen ufoer allerede, så kan jo kansje bare begynne- da blir dem vel ferdige til vinteren igjen ;)

  Har forresten en award til deg i bloggen min ;)

  SvarSlett
 17. jeg sitter på sørlandet (eller sør for deg i allefall), solen glimter på byfjellene og jeg aner våren og varme i solen. Men som en sann Bergenser vet jeg at vinteren er ubestemmelig og kan plutselig komme i mai... så disse vottene er ABSOLUTT neste prosjekt!!! løp å kjøpe ull med seg!

  SvarSlett
 18. jada, huske å logge av Google kontoen til mannen FØR jeg komenterer vilt og hemningsløst på bloggene.... sorry! Johnny er egentlig Tineke Mcgee...

  SvarSlett
 19. Slike votter har jeg også lyst til å lage. Ikke det at kulda biter her nå, men fy for en vinter vi har hatt. Vannbærer-votter heter de vel fra gammelt?

  SvarSlett
 20. Fniiiiis, Tineke! Jeg stusset litt over Johnny fra Bergen som skulle ut og kjøpe ull, men regnet meg jeg kanskje har noen mannlige lesere også?

  SvarSlett
 21. Sorry, M.

  Ingen mannlige lesere.

  SvarSlett
 22. Utrolig stilige, og dette skal testes!

  Alltid morsomt å lese bloggen din!

  SvarSlett
 23. Spredte byger hørtes ikke forlokkende ut...*brrrr*
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 24. Oi, veldig spennende! Og inovativ vottestrikk, jatakk! Må sjekkes ut!

  SvarSlett
 25. Det hadde vært noe for meg som alltid fryser på fingrene om vinteren. Putter det inn i bakhodet til høsten, nå vil vi ha vår og vanter! God helg :)

  SvarSlett
 26. Jeg husker disse fra noen år tilbake, mener at noen her i Norge også strikket dem :) Du må nok passe på å ha nok ull når du skal lage dem ferdig, jeg synes det er iskaldt for tiden...

  SvarSlett
 27. WOW!! Så smart!! Kanskje dette er noko eg må strikke til mi kjære søster i Kirkenes.
  Håpar snøen forsvinn snart der nord så de får litt vårfølelse. Ha ein fin søndag.

  SvarSlett
 28. Stickning att bli glad av :-)! Fina färger och bra idé. Jag som tänkte sticka Torpavotter och sy på baksidan... Detta kunde vara ett snabbare alternativ kanske...?

  SvarSlett
 29. Wow, dette var veldig fancy! Så lurt! Og nydelige farger.

  SvarSlett
 30. Kule vottar! Har aldri sett slike før, blir spanande å sjå korleis dei ser ut når dei er ferdig :)

  SvarSlett
 31. Aiai, en påminnelse til meg om et snart 10 år gammelt strikkeprosjekt som ligger i en kasse oppe.... Jeg hadde noe gammelt kamgarn liggende, og sammen med hvit ull satte jeg i gang med sånne votter. Men med mitt strikketempo ble de altså aldri ferdige... Håper du får laga nye med mer ull :-) Deilig og varmt!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.