1. februar 2011

Startet som vest

non stop vest
Planen var å strikke en vest i gave, og klok av skade strikket jeg en størrelse opp på Non Stop Top, gratismønster på Ravelry. Den er liten i størrelsen, er det flere som melder om. Siden jeg er på bruke-fra-lageret-kjøret for tiden, så fant jeg et nøste Tynn Alpakka i en riktig god blåfarge, og strikket avgårde.
godt tak
Ulempen med å strikke med lagret garn er at når du kommer nesten til slutten og finner ut at denne vesten har du jommen lyst til å holde ensfarget, og går på butikken og skal finne blåfarge nr 128A, så kan butikken fortelle deg at grunnen til at du fikk kjøpt nøstet billig for en god stund siden, var at fargen  lå i kurven til utgåtte farger.
Drit og dra, tenkte jeg da, og bestemte meg for at denne vesten er ment som spebarnsvest, og felte av. Det dukker alltids opp et spebarn som vil se fjong ut.
Under fotoshooten fant jeg ut at den var jo perfekt som kjole til dukken, aldri så galt osv. Barnet på 16 mnd er fingernem, men går mer etter fartsrekorder når dukkeklær skal av og på.   Knapper er bortkastet tid. Sånn vestekjole var altså perfekt.
matchings
De endte altså med matchende antrekk. Barnet har samme vest i rosa og rødt, stadig i bruk. Datteren og jeg har lite matchende antrekk, siden hun ikke er så glad i svarte dongeribukser og jeg ikke liker å kle meg i body og strømpebukse, men hun og dukken kan nå skryte av at de matcher.
Dukken har ennå ikke noe navn, da jeg synes barnet selv kan ta navnejobben. For tiden er vokabularet namnam, mamma, pappa, au og heihei, heller begrenset for dukkenavn. Jeg er spent på hva det blir, eller om Staten griper inn etter 6 mnd, som ved privatpersoner.

21 kommentarer:

 1. Alltids stas med nye dukkeklær, og når de til og med matcher med "den stolte mor" er det jo perfekt!

  SvarSlett
 2. Fnis.
  Bamse, den kreativt titulerte arvebamsen etter faren, har også på seg en babyvest som ble i minste laget.

  Aldri så galt at det ikke er godt for noe, og så videre.

  SvarSlett
 3. Stilig med matchende "mor" og "barn". Takk for påminnelsen om nonstoptrøya. Den skal på pinnene. :)

  SvarSlett
 4. Så koselig med matchende dukketøy. :)
  Fin den ble!

  SvarSlett
 5. En dukke med alpakkakjole blir jo ekstra myk og deilig å kose med. Virkelig hell i uhell...

  SvarSlett
 6. Alltid kjekt med nye dukkeklær for en liten dukkemamma.

  Ellers må jeg si at jeg flirte litt ved tanken på deg i body og strømpebukse. ;-)

  SvarSlett
 7. Den ble jo kjempefin til dukken, jo - regner med jenta di ble kjempeglad :-)

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 8. Fine de er i like antrekk!
  Her er snupp tre år, og dokka hennes har fortsatt ikke fått navn.
  Vi har heldigvis ikke fått folkeregisteret på nakken enda.

  SvarSlett
 9. Så søte dei er- både jenta og dokka! Du skriv forresten veldig underhaldande:-)

  SvarSlett
 10. Dukka og dukkemammaen ble iallfall fornøyd. Å du fikk nok engang en påminnelse om at man bør hamstre garn så man har nok;-)

  SvarSlett
 11. Dukken ble riktig fin i vesten:)

  SvarSlett
 12. hehe, vi får håpe at Staten skal greie å holde seg unna navningen der..

  Fine vester, og visst er det stas å ha matchende med dukken. Jeg husker jeg skulle i voksenselskap når liten (ca seks tror jeg). Mor fikk en venninde til å sy kjole til meg, og hun sydde da også maken til dukken min. Vi hadde til og med små vesker begge to :) Veldig stas kan du tro.

  SvarSlett
 13. vi får jammen meg håpe på at staten ikke griper inn,og jeg er så glad for at du motiverer ang garn lager:)vestene er super fine!!!

  SvarSlett
 14. Vestene ser gode ut! Får håpe staten ikke griper inn, tenk hva det vil gjøre med hennes forhold til Overmakten. Å bli fratatt retten til å navngi egen dukke kan være traumatisk, det.

  SvarSlett
 15. Ha, jeg begynner å lure på om staten kommer til å gripe inn når det gjelder *ungen*, min egen altså. Det har blitt noen innpåslitne spørsmål om når navnet kommer fra folk rundt oss i hvert fall. Ryktet i Danmark sier at barn som ikke får navn blir tvangsoppkalt etter dronninga hvis det er jente, kronprinsen hvis det er gutt (danskene er ikke så glade i prinsgemalen sin). Men offisielle kilder sier at det ikke er sant. Jeg har ikke testa det... Men vi var på Rikshospitalet på legebesøk samtidig med de nye tvillingene :)

  SvarSlett
 16. Eksklusiv vestekjole til en dukke altså ;) Nydelig farge også... Ser ut til at dukkemammaen er godt fornøyd.

  SvarSlett
 17. Jeg elsker dukker! Det er nesten litt flaut, siden ingen av jentene mine vil leke med dukker at jeg fortsatt har en hang til strikkede små dukkeklær.
  Nå er vel vesten du har strikket strengt tatt en babyvest men søt var den. Om datteren din skulle bli en sånn som elsker å leke med dukker så er du jammen heldig. Her sitter vi med store esker med dukkeklær, men datteren insisterer på at dukkene skal være nakne. Men skulle det dukke opp en minibaby i familien kan jeg stille med full garderobe.

  SvarSlett
 18. Eg får alltid "noia" når eg ser mor og barn med matchande klede, men akkurat denne varianten med dokkemor og dokkebarn var jo berre søt :D

  SvarSlett
 19. Er det samme størrelse til dukka som til datteren din? Jeg holder også på å strikke denne i str 3-4 år (til ei på snart 2) men det ser jo ut som den vil passe bedre til en dukke enn til jenta...

  SvarSlett
 20. Fine de er som matcher :)
  Må bare si at jeg er SUPERIMPONERT over heldressen din!
  Ha en fin dag
  /myr

  SvarSlett
 21. Det er ikke alle barn forunt å kunne kle seg og dukken i matchende antrekk :)
  Det så skikkelig koselig ut!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.