31. januar 2011

Overveldende respons!

Først av alt; TUSEN TAKK for overveldende mye respons på heldressen! At kommentarfeltet må scrolles og scrolles og scrolles nedover for å få lest alle kommentarene, det er virkelig moro. Jeg koser meg også med å kikke på bloggene til de som har kommentert, beklager om jeg ikke har rukket å kommentere i alle bloggene, leggingen til Bøllefrøet er håpløs for tiden=lite egentid.
Og alle kommentarene gikk meg først til hodet; HURRA, jeg er en strikkekjendis, og så kom et anfall av :-Hva søren skal jeg blogge om nå? Babyvester og votter blir liksom litt puslete etter dette... strikkekjendis, du liksom... men jeg fortsetter å blogge. Det dukker nok opp rare ting etterhvert, og jeg trives med å blogge, selv om prestasjonsangsten plutselig kom hoppende.

008
Mottager stilte velvillig opp på bilde, her er rettnok ikke på butikken, men på helsestasjonen :)
Flere kommenterte at nå hadde garnlageret jommen sunket, men ahem, det har det ikke. Jeg har tre badebaljer (ala babybadekar) med garn i kjøkkenskapet, og tre store vesker med garn på stuehylla, så det er mye å ta av. Målet i år er å prøve å strikke fra lageret, for det er mye fint garn der. Bare synd det er mye forskjellige farger.
Om du ble fristet til å strikke heldress til voksen eller barn, så kan jeg komme med noen innspill fra prosessen her.
Jeg valgte å strikke på rundpinne og heller klippe opp til knappestolper for å slippe å strikke strore mengder vrangt.  Akkurat der er det mange som rygger unna, for montering er ikke det man øver mest på, jeg kjenner mange som sender hjem til mor eller husfliden for å få det ferdigmontert. Min mor er flink til å montere, men liker det ikke, så jeg har blitt tvunget til å stå på egne ben, og jommen er det stas å kunne si at dette har jeg klart selv!
Det er ikke klippingen som er verst, synes jeg, det er hva i alle dager du gjør etterpå. Men det finnes hjelp, for gode tips finnes på nett:
Eunny Jang har en fantastisk guide til klipping og montering i strikketøy, også kjent som steeking på engelsk. Anbefaler sterkt å lese denne serien med artikler, med gode illustrasjoner, gode tips, og også en heklekantversjon, som er sabla kjekk.
Se også bildene til Brooklyn Tweed der han klipper opp til ei jakke, supervakre bilder, og gode instruksjoner. (Scroll endel nedover siden til du kommer til en brun jakke)
Jeg valgte å ikke hekle kanten, siden jeg strikket i superwash, og da kan det skli ut og rakne. Da må symaskinen til pers.

004
Jeg plukket opp masker til knappestolpe, og dersom du plukker opp 2 av 3 masker bortover, så får du et maskeantall som passer med knappestolpen. Plukker du opp hver maske bortover, så blir stolpen litt for stor, og henger utover.
Jeg skjulte sårkanten ved å strikke et belegg med ENKEL tråd babyull, så belegget ikke skulle bli for tykt. Plukket opp masker fra stolpen ved at jeg hadde strikket første rad rett, sånn at det var på baksiden en omgang vrang som var lett å plukke opp fra, og strikke belegget så langt at jeg dekket sårkanten. Sydde det så fast til dressen.
Montering er også en del av strikkinga, og det er moro å få litt selvtillitt på den biten også. Øvelse gjør mester, og en dag er det du som får sendt halvferdig strikketøy i posten fra avkommet.

27 kommentarer:

 1. Tok til meg dine tips om montering. Har monteringsvegring, men jeg har kommet til mål en del ganger..det verste er faktisk tiden før man er igang..om du forstår. Det gjelder å hoppe idet. Skal etter lunsj her sette igang med kragejakke montering, wish me luck !

  Syns du ikke skal få prestasjonsangst etter megaresponsen..du kommer sikkert til å lage flere innlegg som også blir lagt merke til..så stå på slik du alltid har gjort du, det her går så bra !
  Du må ha utrolig mye garn, litt misunnerlig her ..så du finner sikkert på nye prosjekter..
  Ha ei fin dag videre !

  SvarSlett
 2. Dressen ble virkelig flott! Men tror nok de aller fleste leserne er takknemlige for at du også blogger om litt mer vanlige strikkeprosjekter også, som kan være overkommelige for oss vanlige, dødelige strikkere :-)

  SvarSlett
 3. Hei=)
  Ja, det var strålende respons på den dressen. Og det med god grunn!=) Kreativt og ikke minst litt av et arbeid=) Skjønner at du kanskje får litt prestasjonsangst etter det innlegget, men.. vi vil gjerne se også andre prosjekter. Ja, for vi har jo alle full forståelse for at om en strikket noe slikt, så blir det mest sannsynlig med den ene gangen. Sant?=)

  Flott at du kommer med beskrivelse for monteringen. Må bare innrømme at jeg trenger all informasjon jeg kan, for vegrer meg virkelig for det der.
  Motivasjonen får være at kanskje jeg en dag får halvferdig strikketøy i posten for montering=) god påminnelse å ha det=)

  SvarSlett
 4. WOW..., WOW..., for en fantstisk flott og fargerik ulldress. Det er jammen litt av en jobb å strikke en hel dress til et voksent menneske. En sånn kunne jeg godt trengt jeg også, for jeg jobber i barnehage og er mye ute. Men helt erlig så vet jeg ikke om jeg orker å strikke en sånn stor dress.

  men takk for masse inspirasjon og tips og hnevisninger till montering.

  SvarSlett
 5. Det er klart at du får masse respons når du kliner til med en stripete heldress til voksen - kudos til deg :)Og mens vi venter på neste like utfordrende prosjekt håper vi jo at du strikker helt normale og små ting... sånn som oss ;-)

  Det er bra at du skriver litt om klipping og montering. Jeg kjenner en ganske stor vegring, men egentlig har jeg jo lyst til å prøve det en gang.

  SvarSlett
 6. Utrulig festlig dress!! :) Og litt av ein jobb... Imponerande! :)

  SvarSlett
 7. FANTASTISK!!! Dette er det artigaste eg har sett på ein strikkeblogg..... Imponerande mange meldingar også :-) og imponerande at du har fått lest alle.

  SvarSlett
 8. Jeg synes dressen var dødelig kul! Usexy, men åj så kul, så skulle bare mangle at du ikke fikk et tonn kommentarer!=D

  SvarSlett
 9. Nei og nei dette var det stiligeste eg har sett på laaang tid! haha!
  Ha en fin ettermiddag:-)

  SvarSlett
 10. Imponerende!! Ikke bare strikkingen, men at du har klart monteringen med stil - det bøyer jeg meg i støvet for! Ang. prestasjonsangst kan du slippe den, jeg er i hvert fall strålende fornøyd med babyvestene og det andre fine du har presentert så langt! :)

  SvarSlett
 11. Så gøy med alle kommentarene:)

  SvarSlett
 12. Jeg syns fortsatt dressen er knall!
  Og mottakeren ser jo også kjempefornøyd ut:-)

  SvarSlett
 13. Jeg skal jammen meg teste ut de monterings triksene der.. for jeg har en Marius-jakke som ligger å venter på at min monteringsvegring skal gåover :( ...selv om jeg innrømmer at jeg har bestemor i beredskap tilfelle rottefelle :) enda en gang; flott heldress og en god ide for millioner av restegarns nøster :D

  SvarSlett
 14. Den dressen der blir bare mer og mer fantastisk altså :)

  Takk for monteringstips. Jeg har forsatt vegring men håper jeg en dag kommer over det :)

  SvarSlett
 15. Hei. Digger denne dressen!! Etter å ha leste innlegget ditt hvor den endelig er ferdig har jeg fått en drøss med ideer til hvordan jeg kunne strikke min egen. Håper det er greit jeg tok den med i mitt innlegg om det ultimate strikkeprosjekt?? Jeg har linket til bloggen din, og til det ene innlegget ditt. Du kan se resultatet på www.diddis.blogg.no

  Vennlig hilsen en trofast følger :)

  SvarSlett
 16. Takk for tips om montering! Skal straks i gang å strikke en NØstebarn-heldress. I barnestørrelse, altså;) Lurer litt på å ta sjansen på å strikke rundt. Du fremstiller det som noe overkommelig, takk! :D

  SvarSlett
 17. wow, du er virkelig rå på strikkepinner! Stilig ble den også.

  SvarSlett
 18. Takk for mange gode tips. Den satt som støpt til motakeren!

  Kjekt at du er med på mitt gi bort-lotteri!

  SvarSlett
 19. Hun ser super glad ud, og det kan jeg godt forstå!!!

  SvarSlett
 20. Takk for gode tips om montering, det er den biten av strikking eg hatar.
  Bloggen din vert ikkje mindre bra om du bloggar om "vanlege" ting, det er heile konseptet du taklar så bra :)

  SvarSlett
 21. Fantastic ...I see she got her onesie :D

  lot's of fun !!

  SvarSlett
 22. Fantastisk!! Har du noe veiledende feeling på str? Altså maskeantall, økning ol? :-)

  SvarSlett
 23. Hørte rykter om denne dressen, så jeg måtte inn for å sjekke...og jeg digger den!! Bøyer meg i støvet!! Takk for supert tips til bruk av restegarn! Ha ei strålende helg :-)

  SvarSlett
 24. Skikkelig kul dress! Ble så inspirert at jeg starter på en slik i morgen. Lurte bare på om du la ut noen masker i rumpa, eller om det ikke ble nødvendig? :)

  SvarSlett
 25. La ikke til noen i rumpa, det var bredt nok :)

  SvarSlett
 26. Bøyer meg i støvet for tålmudigheta di! det må jeg bare si! En heldress til voksen ser ut som en evighetsprosjekt i mine øyer for jeg har ikke tålmudighet til noe mer enn det som blri ferdig på ei uke eller noe, he-he, i alel fall ikke nå når jeg har bare noen minut å strikek på i døgnet. Kjempe morsom dress! og masse nyttige tips som vanlig fra deg :) Og massevis fint selvsagt ellers :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.