26. november 2010

Vott? Så flott!Det begynner å lønne seg å ha strikkeblogg, kommenterte Hr Monstermønster. Alt du trenger å gjøre er å blogge i 3 /2 år, og vips dumper det bøker i posten.

Takker til Samlaget (ja, svenske lesere, vi har et nynorsk forlag som heter de
t) som sendte bok i posten uten å forlange noe for det, ingen krav om pen omtale eller noe. Bare fordi jeg hadde en aktiv strikkeblogg.

De ødela trolig for mammas julegave til meg (jeg fikk praktboka Selbuvotter av Terri Shea i fjor) og jeg gjetter på at mamma hadde denne på lista i år.

Flott bok ved navn Norske vottar og vantar. Jeg har stor sans for arbeidet til Annemor Sundbø. Hun er god på å formidle kulturhistorien om tekstiler, strikkeplagg er i høy grad kulturhistorie. Bruk av symboler, farger, mønstre, det ligger mye bak som hun forteller om. Denne boka har mye dyre- og fuglemønstre, jeg falt for fuglevottene.
(Med pinner har en bra oppsummering) Som inspirasjonsbok er den flott!

Akkurat nå pendler jeg i et distrikt med mye elg, reinsdyr og sau, og skulle gjerne sett at noen fant det for godt å dyppe dem i refleksmaling sånn i polarnatta, og har absolutt ikke mer behov for å ha noe mer med elg enn nødvendig. Så elgvotter, nei... det kommer ikke på pinnene her.

Jeg sjekket samlagets sider for mer info om boka (ser at du får kikke de første sidene, men ingen av mønstersidene, luringene) og fant en strikkekonkurranse:

Strikk flotte vottar med dyremotiv!


Vinn boka Norske vottar og vantar og garn for 1000 kr frå Hillesvåg Ullvarefabrikk!

Last opp bilete av vottane eller vantane du har strikka på www.facebook.com/samlaget, eller send bilete på e-post til e.nome@samlaget.no innan 28.februar. Vi kårar tre vinnarar.


Om det er hvilket som helst dyremotiv eller fra boka vites ikke, men det er kanskje mulig å maile samlaget å spørre? Jeg kunne godt tenke meg en tusing i garn.

6 kommentarer:

 1. Så heldig du er! man kan aldri få nok votte oppskrifter! :)

  SvarSlett
 2. Oi så heldig du er. De har iallefall valgt ut en veldig god kandidat for boka må jeg si ;) Håper vi får se noen av mønstrene etterhvert ;)
  Jeg har nettopp lånt meg noen vottebøker på biblioteket med tanke på å prøve meg litt.....

  SvarSlett
 3. Og i tillegg er Annemor Sundbø en veldig hyggelig dame. Jeg stakk innon hennes lille butikk på Bygland for noen år siden, og fikk full pakke av informasjon om garn og gamle mønster. Opplæring i å bruke håndtegn kom i tillegg, men det ble for vanskelig å spinne garn av hundehår på den måten. Og nå har jeg jo ikke hund å hente hår fra heller -

  SvarSlett
 4. Så gøy!! Kos deg med den nye boka.

  SvarSlett
 5. Heldigfis! Siklet på denne boka senest i går :) Annemor Sundbø er fantastisk!

  SvarSlett
 6. lykke til med å dyppe elg i refleksmalinga!!! skal sjekke ut votteboka ved første anledning :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.