28. november 2010

Pepperkakebaker som baker pepperkakekaker

adventsstjerne
For første gang siden jeg flyttet hjemmefra for femten år siden, så har jeg fått somlet meg til å kjøpe adventsstjerne med lys i. Å lete etter den perfekte stjerne kan jeg sikkert fortsette med, men leter man altfor lenge, så ender det med at det ikke er lys i vinduet. Men disse er nære nok. Den kommende interiørbloggeren insisterte på en til rommet sitt også, og jommen hadde han rett. Det gjorde seg med en på kjøkkenet og en på barnerommet.

pepperkakebaker
Pepperkakebaking idag, siden jeg har to rolige uker fremover (to uker ulønnet perm for å utsette bhgoppstart til januar for snupps) og jeg hadde kjøpt inn deig på butikken. Funker fint, det!

pepperkakeformer
Og med en strikkeblogg som heter Monstermønster, så er det kanskje ikke så overraskende at pepperkakeformene er litt uvanlige? Vi nevner frosk, elg, piratmerke, mann og kone, alskens dinosaurer og fluesopp og kaktus? Joda, hjerter og stjerner og tradisjonelle har jeg og.
Og de smaker best nå. Selv om de umulig kan bli hardere...

10 kommentarer:

 1. Julestjerner e et must, men i år heng ikkje æ opp mine x antall hvite i alle vindua - men vil leite etter julestjernelamper i metall - piratpepperkaker må være bra stas å få lage :) Ønske dæ ei fredelig adventstid med mykje godt vær!

  SvarSlett
 2. kos dere disse 2 ukene,selv om de er ulønnet så er de verd det:)vi har handlet pepperkake formene våre på ikea,også lite tradisjonelt men de er jo så gøye:)

  SvarSlett
 3. Jeg har enda ikke funnet den ultimate stjernen, men i påvente av den henger en skikkelig billig sak i vinduet her :) Kos dere hjemme sammen i disse ukene...

  SvarSlett
 4. Koselig med pepperkakebaking. Vi gjør det med tenåringsjentene og det er fortsatt stas. I år oppforder jeg til spising mens de er ferske, siden vi alltid har igjen kaker i januar.

  Fin stjerne, det skulle jeg ha kjøpt også...

  Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 5. Jeg tror jeg omsider har funnet stjernen i mitt liv, store hvite pappstjerner kjøpt på IKEA. Trodde ikke jeg var av "overdrevent stor stjerne" typen, men tror jeg er frelst nå ;)

  Kos deg med permisjonen!

  SvarSlett
 6. Satser på å nå litt pepperkakebaking i år vi også på tross av at babyen nå offisielt kan komme når som helst (ik!). Jeg burde kanskje skynde meg og kjøpe julegavene så fort som mulig?

  SvarSlett
 7. Din stjerne var jo nydelig og en julesterne er et must. Jeg har fremdeles "min første sjerne" som egentlig ikke er noe veeeldig fin....men siden jeg heller ikke finner "slik jeg vil ha" Så får den tydeligvis henge i år også. Litt koselig med tradisjonell julepynt også syns jeg da..... ;)

  (jeg fikk "lurt" mor mi til å være med å bake kakemenn og pepperkaker, det var lurt ;) hun rullet deig og vi trykket ut....hehe, flott arbeidsfordeling ;))

  SvarSlett
 8. Årets innkjøp har vore eit lyshjerte til å henge i vindauget på kjøkkenet. Stjerna som me har hatt i mange år sa takk for seg sist jul, så eg måtte på handel.

  Sidan dette er ein heim utan noko religiøst innhald passa det eigentleg mykje betre med eit hjerte. Kanskje til og med folk som ser hjertet tenkjer det er ein heim fyllt med kjærleik?!? Tja, ein kan jo i alle fall håpe :)

  Ellers er den kuulaste pepperkakeforma me har ein motorsykkel, nest etter traktorforma... kva er poenget med pepperkakemenn og -damer når det finns så mykje anna gøy?!?

  SvarSlett
 9. Pepperkaker - tjohoi!!! I morgen er det endelig lov til å kose seg med pepperkaker og clementiner i gakkehuset!!!!!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.