17. november 2010

Mangel på lys og crappy bilder

rillestrikka votter til voksen
Vinteren er en småvanskelig årstid for bloggen; jeg foretrekker å ta bilder i dagslys ute for å få best mulig bilder og fargegjengivelse av strikkeprosjektene. Og akkurat nå går sola opp kl 0904 og ned 1440, og jeg var på jobb 9-16 (pluss en times pendling hver vei). Altså gikk ikke regnestykket helt opp med når jeg kan få ta bilder til bloggen i duganes lys. Og i helga er vi borte, og jeg drasser ikke med meg ferdigstrikk for å ta bilde da.
Så i ren irritasjon tok jeg med kamera på jobb, og fablet om å ta bilder i lunsjen. Planen var å stikke ut i snøen på utsiden og knipse ivei, men det var kaldt... og det fristet lite å skifte om bare for å ta noen bilder. Jeg pleier egentlig ikke nevne strikkebloggen til folk i starten (det holder med å være hun der nye dama som alltid har strikketøy i lunsjen) så det utgikk å få noen til å hjelpe med å ta bilder av vottene.
Så bildet er fra do. Pent plassert på dolokket på jobben min ble vottene avbildet. Ikke mitt beste bloggbilde, men det ligger endel arbeid bak :)

Vottene er forresten Nøstebarns rillevotter, denne gang i voksenstørrelse (jeg brukte 40 masker for å få en stor hånd) og dobbel tråd Shetlandsuld fra BCgarn som har nettbutikken garn.dk. (Butikken anbefales, de har sykt mye fint garn!) Shetlandsuld er i familie med Shetland soft fra Malsen og Mor, mye mykere etter vask og litt toving.
Litt modifisering i mønsteret; jeg strikket ribben på fire pinner siden jeg ikke liker å sy sammen ribbestrikk, men strikket rillestrikken på to pinner. Rillestrikk er jo superlett å sy pent sammen.
Forteller du at du har strikkeblogg, forresten?

27 kommentarer:

 1. Ble ikke så verst bilde, tross alt! Nei, forteller ikke alle og enhver at jeg har strikkeblogg. Det er vanligvis ikke det første jeg forteller om meg selv!

  SvarSlett
 2. Kva gjer ein ikkje for å få eit bra bilde til bloggen! Har til gode å fotografere på do, men det kan vel bli ein gong det også ....
  Det gjekk lang tid før eg fortalde på jobben om bloggen min. No er det så mange som kjenner til den, at eg fortel det til "nye" viss det er naturleg. Eg synest vottane dine er kjempefine!!

  SvarSlett
 3. Haha, jeg ler meg skakk! Jeg kjenner meg så godt igjen! Forteller aller helst ikke om bloggen min, ikke før jeg vet at de selv er interessert i strikking ;) Jeg føler meg rar nok som sitter i sofaen og strikker hver eneste dag, 24 år gammel!

  SvarSlett
 4. Ja, vinteren er en stusselig tid for strikkebilder og andre bilder, i hvert fall når man jobber på dagtid. Men vinter må vi jo ha, når skal vi ellers bruke alle vottene? Det med strikkeblogging er ikke det første jeg buser ut med heller, selv om jeg er en gammel dame på 42...

  SvarSlett
 5. Votter på do ja...det kunne jeg også godt ha gjort men jeg "glemmer" å fortelle om det da;-)
  Jeg forteller IKKE at jeg har strikkeblogg, jeg fronter den aldri til folk jeg kjenner, og jeg er litt smånervøs for at noen jeg kjenner skal spre den på facebook eller noe slikt.
  He he det er egentlig utrolig teit, at man føler seg mer vel med at fremmede (potensielt skumle fremmede) kan følge bloggen ens og at man småjubler for mange følgere, men hvis svigersøster eller gud forby kolleger skulle finne ut av det, nei da hadde jeg blitt litt flau
  Det holder egentlig å være hun der rare med strikkinga i pausen....

  SvarSlett
 6. sånn votter MÅ bli mitt neste strikke prosjekt,Nei jeg forteller ingen om bloggen min,vil ikke være hu der "strikke dama"hihi

  do bildet ble jo brukan`t:)

  SvarSlett
 7. Hehe, bilder av votter på do. Den var go:)
  Flere venner og bekjente vet at jeg kan strikke og har kansje hørt at jeg har en blogg, men det er vell ikke så mange som vet om bloggen min av venner og bekjente.

  Vi har veldig godt lys i huset da mannen er elektriker og tar ofte bilder rett under en lampe, hvis det ikke er lyst ute :)

  SvarSlett
 8. Fine votter, selv om de ble fotografert på et dolokk...

  Har aldri merket meg den oppskriften i Nøstebarnboka, så takk for tipset, de ser superpraktiske og varme ut, og noen her i huset spiser votter, så det trengs opåfyll hele tida.

  Det begynner å bli halvmørkt her sør også forresten, om det er en trøst.

  SvarSlett
 9. Dobilder skal man ikke kimse av, dem er det mange av i bloggeland. Finfine votter!

  Nesten ingen jeg kjenner er interessert i strikking - og ser på meg nærmest som en tulling som gidder å strikke når man kan kjøpe ulvangsokker i butikken. Og blogging er visst en enda verre hobby, så jeg pleier ikke å snakke så mye om bloggen min, nei. Men jeg koser meg med bloggingen, jeg, og setter stor pris på denne muligheten til å utveksle erfaringen med likesinnede. Så takk til alle dere andre tullingene der ute - det er bra at dere finnes :-) !!!

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke fortalt om bloggen til andre enn venner som selv har fortalt at de har blogg, men nå begynner det å lekke ut tror jeg, en venninne oppdaget den faktisk selv via andre hobbyblogger. Har vært litt flau over blogginga - litt redd for å være nerd kanskje. Men nå tror jeg at jeg skal være voksen og komme ut av skapet - det finnes jammen merkeligere ting folk holder på med. Bare se på Norge Rundt etc, så føler man seg jo utrolig normal ;)

  SvarSlett
 11. Det er kankskje ikke her jeg skal syte om at det er mørkt her sør :-)
  Men bilder er et problem ja, spesielt når man har et vanlig kamera så det hender jeg lurer kompisen til å ta noen matbilder for meg innimellom.

  SvarSlett
 12. Ikke dumt med do-bilde!

  Flæsja ikke akkurat at jeg blogger, men da jeg oppdaget at flere gjorde det (strikket OG blogget om det) var det greit å liksom "nevne" det når det passet deg slik..

  SvarSlett
 13. Nope, noe er greit å holde i egne (nerde) kretser. Men, av en eller annen grunn finner folk utav det til slutt. hehe.
  Vottene ble finere slik du gjorde det, og jeg tror du må være den første som har tatt bilder av ditt strikkeprosjekt på dolokket på jobben.

  SvarSlett
 14. Takk for hvordan-sy-sammen linken. En nyttig ting å ha lagret i favorittene :)

  Jeg forteller ytterst sjeldent at jeg har strikkeblogg - men mamma viser visst frem bloggen min til hvermannsen...

  SvarSlett
 15. Fantastisk do-historie! Hva man ikke gjør for å få "det perfekte bildet". Det ble ikke så værst da! Absolutt godkjent. Selv har jeg dratt på meg en kraftig kink i nakken en gang, for å få det perfekte lyset i riktig vinkel....

  Jeg har vært tilbakeholden om bloggen lenge, men så tenker jeg: de som er interesserte, titter innom og kanskje til og med følger den. De som ikke er interesserte, bryr seg bare ikke.

  Så min teori er at det regulerer seg selv :-)

  SvarSlett
 16. Haha1 Dolokket duger det og... Nei, prater veeeldig lite om bloggen utenfor internettverden. Kanskje jeg skulle begynne med deg, presentere meg som *navn* og "jeg har en strikkeblogg. Kunne vært gøy å se reaksjonen til folk:D

  SvarSlett
 17. Fnis.

  Jeg prater lite om strikkebloggen jeg også, men på arbeidsplassen vet vel alle som har jobba der en stund. Vi er ikke så mange, og de har jo fått med seg at det bor en strikkeentusiast iblant dem.

  SvarSlett
 18. Flotte votter, de må med på listen.

  Jeg har sluttet å skjule at jeg har blogg, i alle fall, men jeg har heller ikke noe voldsomt behov for å reklamere for den i rl.

  SvarSlett
 19. Bra innsats! Og ja, jeg forteller. Burde jeg ikke det..?

  SvarSlett
 20. Fantastisk innlegg! For en nybegynner i bloggverdenen er det en lettelse å lese at ting ikke alltid går som planlagt. Det skal riktignok sies at jeg ikke tenkte det granne på bakgrunnen på vottebildet før jeg leste innlegget. Tenkte bare:" Ooh, fine votter. Jeg vil også strikke votter!"
  Angående hvem jeg foteller om bloggen min til så legger jeg ikke skjul på den, men deler den med den som kan virke interessert. Har tydeligvis vær heldig med kollegene mine som interesserer seg både for blogging, strikking og andre ting jeg selv kan interessere meg for. Stå på, du gjør en god innsats. :-)

  SvarSlett
 21. Hehe, det skal ikke mangle på kreativitet hos deg iallefall ;)

  Jo jeg forteller folk om bloggen når det er naturlig iforhold til strikking. Og jeg oppdager stadig at når jeg skal fortelle *kry* over hva jeg nettopp har strikket, så vet jo alle det, for de følger med på bloggen.....hihihi. Litt kjekt også da ;)

  Jeg er jo litt stolt over å være den "nymotens 50 talls kvinnen" som strikker OG blogger om det ;)

  SvarSlett
 22. Det er fine votter dette, og man ser da ikke at bildet er tatt på do :) Jeg forteller om bloggen min, jeg er kjent som strikkedama her jeg bor uansett. Har strikket offentlig (på skolen) siden jeg var 11 og jeg har blogget siden 2003. Ikke mulig å unngå at bloggen er kjent da... På jobb er vi 6 damer og 3 menn. Alle damene strikker i alle pauser, og 3 av de andre har blogger selv. Da blir det til at det snakkes om i lunchen ;)

  SvarSlett
 23. Ike så gale det bilde dette her. Original plassering ble det jo. men det er bare artig!

  SvarSlett
 24. Nå har ikke jeg tolmodighet til å drive noen strikkeblogg, jeg er bare så ego at jeg nyter andre sine.Men når jeg i mitt stille sinn har " avslørt" at andre ogå bruker masse tid på hobby er det lettere å si at man er en lidenskapelig strikker.:) For 3 uker siden var jeg i London på yrkeserelatert kurs med 2 timer fritid- da drog jeg på Loop garnbutikk. Det fortalte jeg til en mannlig kollega som drog hjem til hotellet for å se Rosenborgkamp på nettet. Så vi lo litt av " dillene våre " . Litt befriende:)
  ingridm ( rav)

  SvarSlett
 25. Det var noen flotte votter! Og fotografert på do, du... Ha-ha.

  Jeg forteller gjerne at jeg blogger. Legger ut linker fra facebook og skøyer og står på.
  Blogging er jo faktisk en av favoritthobbyene mine.

  Og stadig oftere opplever jeg at folk "kjenner meg" uten at jeg aner hvem de er, eller at venner skal introdusere meg for sine venner og sier "ja, det her e altså ho pludrehanne".
  Det er bare koselig. Jeg har jo en ukontroversiell blogg, så hvorfor ikke?
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 26. Fine vottar! - og fin lenke til smarte samansyings-tips! Men fann ikkje noko om korleis sy saman SIDELENGS rillestrikk...? Har nemleg nettopp strikka pulsvarmarane etter Blonde-mønsteret til Pinneguri (har lagt ut foto på bloggen min), og sydde dei saman meir på lukke og fromme. Skulle gjerne hatt tips om fagleg fundert & fin samansying :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.