25. august 2010

Varme til skuldre? Jatakk.

shrug 1

Inntog av jente i barneflokken (kan man si flokk når det er to?) gir nye klesbehov. Jeg har ikke hatt behovet for å strikke bolero eller skuldervarmer før, men etter å ha irritert meg over at stroppekjoler har for kort brukstid her i landet, så kom jeg på at det gikk jo an å strikke en skuldervarmer. Sønnens venninner i barnehagen svinser rundt i korte jakker over tunikaer og kjoler, og det går det jo an å strikke selv. 

I første omgang valgte jeg å strikke i bomull, siden jeg ville ha et plagg som brukes på varme dager  eller inne, over en kjole eller ermeløs topp. Den kunne vært fint i pusemykt som angora eller mohair ala 50tallsstil, men det blir for varmt akkurat til den bruken.

Så brukte jeg et mønster jeg har tenkt på å strikke til meg selv en gang, strikket ovenfra og ned, og plukker opp masker langs kanten til ribbekant etterpå. Da var det greit å tilpasse til størrelse ett år, selv om oppskriften er bare voksenstørrelser. Ovenfra og ned er genialt sånt! 

shrug 4

Strikket armene til passe lengde, og avsluttet med ribb. 

Bomullsgarn og jeg er ikke gode venner, og vi møtes sjeldent. Selv om sommeren foretrekker jeg å strikke med ull. Men må man så må man. Og det er jommen praktisk med et hvitt plagg som kan kokvaskes. 


shrug 2

Nyeste aktivitet på frøkna; klatre opp på baksiden av Tripptrappstolen. Frøken Klatremus driver stadig med risikosport som setter Ekstremsportveko på Voss i skyggen. 

Mønsteret er Top down Shoulder warmer, kan kjøpes på Ravelry. Jeg brukte 50 gram Mandarin petit og pinne 3, og masketallet til XS, og voila, størrelse 1 år. Du finner fort ut om den passer når du begynner, for du ser hvor nakken skal være, og kan ta mål. 

Så Unsepus; dette er kjekt å bruke bomullslageret ditt på! Kjekke gaver til småfrøkner. 

24 kommentarer:

 1. Så søt den blei og så er jo jenta berre kjempeskjønn!!

  SvarSlett
 2. så kjekkt,ja det med stroppe kjoler er sant og denne var jo en kjempefin løsning:)flink er du:)jeg har løst til å herme alt du lager,og får ideer hver gang du kommer med et nytt innlegg...

  SvarSlett
 3. Kjempe søt jente du har :) kjempe smart og fint med bolero da :)

  SvarSlett
 4. Boleroen ser både fin og praktisk ut. Brukte du virkelig bare 50 gram garn? Da vet jeg hva jeg skal bruke litt av restene mine til. Det er som du sier kjekke gaver til småfrøkner.

  SvarSlett
 5. Nydelig! Både frøkna og boleroen :)

  SvarSlett
 6. Denne ble veldig fin. Praktisk er den også. Morsomt å se plaggene i bruk :)

  SvarSlett
 7. Helt enig med deg ang. bomullsgarn - det unngås i det lengste. Men boleroen ble jo kjempesøt - og det var kjolen og jenta også!

  SvarSlett
 8. Søt bolero og søt jente! Jeg er også veldig tilhenger av top-down strikking, da pleier de å passe meg mye bedre enn når jeg har strikket andre vegen.

  Hilsen Nina

  SvarSlett
 9. Så flott bolero!!!
  Praktisk og fint!!!

  SvarSlett
 10. Den var en fin og praktisk bolero:)

  SvarSlett
 11. Denne var søt, på ei søt jenta.

  SvarSlett
 12. Så fin! Både boleroen, jenta og tunikaen (elsker rødrutete!). Sånne skal jeg jammen strikke til alle mine små-nieser (har 3 stk under 3 år) - så får jeg brukt opp noe av bomullsgarnet også.

  Og så vil jeg ha en selv også! I tykk ull. Får jo litt vondt i skuldrene av all strikkingen...

  SvarSlett
 13. Noe så bedårende :)
  Og fin bolero!

  SvarSlett
 14. Nydelig! Og veldig moro med bilde av Frøken Klatremus i aksjon - særlig siden jeg har en Klatremus her hjemme også. For tiden liker han veldig best å sitte på kjøkkenbordet...

  SvarSlett
 15. Virkelig kjempefin!

  PS: Jeg tror du må oppdatere linkene til Helene og Øydis sine blogger for å se dem oftere i bloggrollen din. ;)

  SvarSlett
 16. Kjempelurt.....for plutselig kommer høsten :)

  SvarSlett
 17. Herlig bolero og nydelig jente! :)

  SvarSlett
 18. Smart bolero! Virkelig sjarmerende bilder :-)

  SvarSlett
 19. Kjempeflott!
  Praktisk jakke til en søt liten jente :-)

  SvarSlett
 20. Det søteste plagget! :) Også ser det ut som den sitter godt på jenta også. Nydelig!

  SvarSlett
 21. Kjempesøt bolera på ei super fornøgd lita jente :)

  SvarSlett
 22. Fabelaktig ide! Den må øyeblikkelig adopteres. Snuppen i dette huset fryser av forfengelighetsgrunner.

  SvarSlett
 23. Nydelig liten sak i herlig hvitt. Eneste fordel med bomull er jo at det kan kokes. Mandarin Petit er forøvrig et av de få bomullsgarn jeg til nød kan strikke med :)Boleroer er kjekt ja. Har oppdaget det etter å ha vært jentemamma i 11år nå, og hun har jammen brukt mange av dem, både strikkede og kjøpte.

  SvarSlett
 24. Kjempe fin ti veslejenta ble den!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.