27. august 2010

Lange legger

småfisk

Det er et kaldere drag i lufta, og snart er det høst (og permisjonsslutt, sukk!) Vi bruker bæredingser endel, og da er det greit med en gammel åttitallsslager; leggvarmere! Sånn at om buksa glir opp, så er det ikke kaldt på foten, og så slipper en strømpebukse en liten stund til. 

Og så er leggvarmere ett hett tips for restegarnsstrikk. Leggingsene til frøkna funker like fint som pulsvarmere for meg. Det er vel sjeldent ellers vi deler garderobe, selv om hun insisterer på å kle på seg skoene mine, for tiden. Kanskje på tide å kjøpe sko til Speedy Gonzales?

Her er litt fredagsinspirasjon til leggingser. Jeg bruker ofte sokkemønstre eller pulsvarmeroppskrifter som utgangspunkt, det finnes vanvittig mye fine sokker på Ravelry, og da er det lett å gjøre dem til pulsvarmere eller leggingser. 

Øverste bilde: Swedish fish av SpillyJane. De ble for små, 40 masker på pinne 2 i stram mønsterstrikk kan med fordel økes til flere masker. 

Lina

Lina har et vakkert flettemønster (det er mye flettemønstre som gjør seg). Lina er opprinnelig en lue, men jeg brukte 60 masker, Lanett og bare flettene. 

pototamus

Vakre Pomatomus i Shibui sock (rekket opp igjen, fordi jeg trengte garnet til Tea Leaves vesten)

benvarmere eller pulsvarmere

Benvarmere fra Kæk og klassisk børnestrik i Sandnes alpakka, 48 masker. 

leggvarmere i farger

Og restegarnsleggingser (jepp, jeg kler barna i mye farger) i tynn alpakka, 48 masker og strikk til ønsket lengde i 2 rett, 2 vrang ribb. Kjekt til å få brukt opp smårester. 

Et lite tips til slutt, leggingser sitter  best om de har et felt med vrangbord på topp og bunn. Strikk gjerne hele i ribb, men om du vil ha motiv og glattstrikk, så anbefaler jeg vrangbord på topp og bunn. 

16 kommentarer:

 1. Supre leggvarmer tips!!! :-)

  SvarSlett
 2. Kjempegod ide!

  Skuldervarmeren i innlegget under her var herlig. Jeg har vært på utkikk etter noe lignende til barnebarnet mitt og nå vet jeg det finnes mønster på Ravelry:))

  SvarSlett
 3. Leggingser er tøft, men jeg og datteren vil ikke bruke slike selv. Må kanskje strikke til de to tantebarna som er jenter :) Fine de øverste, og synd de ble for små... Nyt de siste permisjonsdagene.

  SvarSlett
 4. Så mange flotte!! Takk for gode tips.

  SvarSlett
 5. Kombinerte leggevarmere/pulsvarmere var jo genialt! Synd det bare funker med små barn da.

  SvarSlett
 6. Flotte pulsvarmere du har laget. Smart tips med leggvarmere, men mine små er nok litt for store.

  SvarSlett
 7. ah den var smart,pulsvarmere og leggiser i et...kjekkt til å bæredingser,selv bruker vi mye mt og sjal så den tar jeg med til min 2 do liste:)

  ha en fin helg Merete

  SvarSlett
 8. Så flotte pulsvanter. Leggingser er så smarte, og populært som aldri før:)

  SvarSlett
 9. Kjempefine! Jeg strikket babyleggings i selvstripegarn som var igjen etter noen sokker. Mottager var veldig imponert over mønsterstrikkinga mi ;) Skal huske på dette når nybabyen min kommer og blir stor nok til bæredingsene!

  SvarSlett
 10. Så fine fiskene ble som leggingser! Jeg tenkte å strikke leggingser nå som barneturn starter opp igjen, så takk for påminnelsen ;-)

  SvarSlett
 11. Skuldervarmeren var jo bare herlig!!! Har masse hvit bommull liggende..så det var et godt tips. Leggvarmerne ser kjempegode ut også! Genialt når dere kan dele garderobe..

  SvarSlett
 12. Å ja slike leggvarmerer er topp i bæredingser :) Så fine dine var!!

  Høsten er velkommen nå.....håper den blir varm og fin!

  SvarSlett
 13. Jippiii, pulsvarmersesong!! Jeg har vel nok par til en stund, men det er jo så kjapt og greit.
  Fiskene er søte, sånne vil jeg også ha hvis jeg tør å prøve meg på fairisle (igjen...)

  SvarSlett
 14. Vad kul att hitta din blogg - vilka fina saker du gör!

  SvarSlett
 15. Du har en herlig blogg, det må jeg bare endelig få sagt! Inspirende og sprudlende skrevet, morsomme foto, og så god mønster-og farge-smak! (Ligner nemlig på hva jeg liker i strikk...:-)

  Jeg ser at du låner fra Raverly o.l.: Har du et bok-tips til meg, en vanlig nordkvinne, som gjerne vil prøve meg på ENGELSKE oppskrifter (gjerne baby/barn), men som er helt grønn på feltet? Finnes det f eks en god og instruktiv bok på engelsk, med mange foto/tegninger som forklarer? Bare en ordliste er for magert for meg. Ellers er jeg på vanlig norsk strikke-kunnskapnivå tror jeg.

  SvarSlett
 16. Her var det mange fine pulsvanter/leggiser - kjekt med plagg som kan brukes på flere måter.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.