13. februar 2010

Helfigur

IMG_7455
Jippi, nytt søskenbarn ventes! Og siden jeg har funnet ut at det som vi har brukt desidert mest til lillefrøkna er Nøstebarndressen, så spurte jeg om de ville ha heldress i barselgave. Og så fikk mottagers mor gå amok nedi Duo/Askeladen/NZ/Tvinni-posen min og velge farge selv.   Det går an å strikke ny hvis lilla viser seg å være skivebom.
IMG_7480
Knappene er et samarbeidsprosjekt mellom meg og sønnen, han var fra seg av begeistring av å få velge knapper, og stod utålmodig ved siden av mens jeg festet hver knapp, klar med neste farge.
begge heldressene
Frk Snupp bruker 0-6 mndstørrelsen, men det hadde nok ikke vært passende til et vår/sommerbarn, så her har vi valgt 6-12 mndstrørrelsen istedet. Og om den blir for stor, så er ikke det så farlig, deilig med en heldress som ettåring også.
110 g med støvlilla Askeladen og 85 g med mørk lilla Duo gikk med i dragsuget, og siden jeg synes 5 knapper er i minste laget for en så lang knappestolpe, så ble det 10 istedet. Jeg droppet også strikke den høyere bak, siden det forstyrrer stripene, og siden vi ikke er tøybleiebrukere, så får rumpa godt plass i dressen allikevel.  Nøstebarndressen finner du oppskrift på i Strikk til Nøstebarn.
Frk Snupp trenger en ny til høsten, men to dresser på rad frister ikke akkurat nå. Det er lenge til høsten...

25 kommentarer:

 1. Dressen var kjempe fin :) Kanskje jeg skulle prøvd meg på en slik dress jeg også, bare for å ha strikket en :)

  SvarSlett
 2. Fantastiske dresser! Junior bruker nøstebarn dressen sin hver dag :)Tror jeg har strikket 5 slike dresser, og de er sikkert ikke siste gang :P

  SvarSlett
 3. Knappene var virkelig prikken over i'en, så dressen ble både stilig og morsom på en gang. Suksess!!

  SvarSlett
 4. Jeg blir så GLAD når du har oppdatert! :) Elsker bloggen din og alt det fine du strikker. Og så så rask du er på pinnene a gitt!

  Jeg skal strikke en barselgave til ei kollega som venter i midten av juni og er veldig usikker på hva jeg skal strikke. Vil strikke noe som passer til høsten, og som man kan bruke en del, særlig siden ingen i familien hennes strikker. Heldigvis er det en stund til juni så jeg har litt tid til å tenke. Har du flere forslag enn heldress? Hvordan tror du voksejakka er å ha på? Er litt skeptisk til den hetta.

  Keep on strikking! ;)

  SvarSlett
 5. Dressen var nydelig, og sikkert veldig praktisk. Knappene var kule.

  SvarSlett
 6. Super barselgave og så spreke knapper. Mottaker blit sikkert kjempe fornøyd!

  SvarSlett
 7. Fiiine! Jeg har enda ikke turt prøve meg på noe hvor jeg må "strikke opp masker" langs en kant, f.eks. for å lage knappestolpe. Eller hals. Du lager mye fint!

  SvarSlett
 8. Åh, så utrolig fin! Og jeg som elsker lilla! Må si samarbeidsprosjektt (knappene) ble riktig vellykket også! Skulle ønske jeg kjente noen søte små å strikke en slik til!

  SvarSlett
 9. Kjempe flotte dresser, både den nye til søskenbarnet og den du har laget tidligere. :-)
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 10. Kjempefin dress. Nydelige farger

  SvarSlett
 11. Kjempe fine dressar begge to.

  SvarSlett
 12. Knallfin dress. Tror jeg også må lage med striper selv om tanken var melert.....eller kanskje begge deler? :) Herlige knapper også :)En liten komentar til makrellskyer, jeg har laget voksejakken med kun krage til ei veninne....ble kanskje ikke like fin som med hette, men mye mer praktisk :)

  SvarSlett
 13. Knallfine. Min kommende skal definitivt få et par av disse. Du har så fine fargekombinasjoner også - og så heldig som har en sønn med sans for knappekomposisjon. Morro med samarbeid :)

  SvarSlett
 14. fiiine farger da. Og greit å strikke når mottaker har valgt fargene selv, da faller det iallfall i smak!!! Så blir det spennende og se om det er "rett" farger!
  Ha en flott lørdag!

  SvarSlett
 15. Slike dresser er supre. Og disse ble veldig fine!
  Og nå har jeg endelig noen å strikke en til! (bare jeg får boka til bursdagen...)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 16. Nydelig !
  Det så gøy å se på alt det vakre du lager !!!!
  ingridm

  SvarSlett
 17. Herlig rad med knapper! Nøstebarndresser i alle varianter og farger går vi ikke lei.

  SvarSlett
 18. Flotte dresser, og utrolig morsomt med forskjellige farger på knappene.

  SvarSlett
 19. Helt herlig! Har planer om en Nøstebarndress i striper litt utpå våren, naboen venter smått. Hun har nærmest bestilt den allerede som barselgave, og det er like greit at folk sier hva de ønsker seg :)Jeg vet jo ikke kjønn så kanskje det blir to. Slike dresser er flotte gaver å ha på lager :) Takk for tipset om å ikke strikke dressen høyere bak, det er jo som du sier ikke nødvendig hvis man har en liten bleierumpe under dressen. Jeg har alltid strikket høyere bak og fått et bredt felt med èn farge akkurat der.
  Nydelige knapper du og sønnen har valgt også. Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 20. Å så fin! En kjempeflott gave synes jeg!

  SvarSlett
 21. nyyydelig! skal snart strikke en nøstebarndress selv:) selv om jeg ennå ikke har noe nurk i magen...menne...vi prøver!

  SvarSlett
 22. Disse dressene er så fine! Artige knapper ja.

  SvarSlett
 23. Likte denne dressen kjempegodt. Lilla er jo nydelig farge og passer både gutt og jente.. Tror jeg må strikke en sånn.. Takk for inspirasjon.
  Ha en fortryllende uke.
  :) LenaE

  SvarSlett
 24. Dærsken, så flotte dresser!! Det er definitivt disse bildene som burde vært på oppskrifta, de i boka er ikke i nærheten! Utrolig lekre, og fine fargekombinasjoner. Flink lillegutt du har som knappehjelper også! Jeg har prøvd å bruke 4-åringen min noen ganger, men makan til juggelsmak! Av de noen-hundre knappene jeg er i besittelse av, velger han alltid ut noen gullfargede i plast, til nød en sliten tinnknapp... Jeg skylder på faren, disse knappegenene kan han da umulig ha fra meg??

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.