8. januar 2010

That´s jazz!

IMG_6801

Hva er bedre når det er kaldt enn å strikke votter INNE? Selv fotoseansen foregår innendørs, mens vi vinker til bilene som forserer Sørlandets glatteste bakkekryss på utsiden av barndomshjemmet mitt. Det har vært noen utforkjøringer der, dog ikke i vinter.

IMG_6797

Og det er ikke så himla lett å få tatt bilder av et par votter mens det lekes - ingenting er mer spennende enn det en annen leker med, eller hva? Så lekebussen har kjørt over vottene et par ganger under fotoseansen, og de har blitt forsøkt siklet på.

IMG_6791

Selbuinspirerte votter er i vinden for tiden, og jeg falt pladask på Ravelry for Yarn jungles design med Skjærer (Magpie mittens). De var så vakre, at jeg grep sjansen da hun la ut mønsteret sitt gratis på Flickr,så havnet de i køen av må-ha til meg selv.


Jeg brukte Filcolanas New Zealands lammeuld (totalt 40g) mens Jarn Jungle selv har brukt Tove fra Sandnesgarn. Jeg vil kanskje ikke anbefale mitt garnvalg, til sånt smått puslearbeid syntes jeg at garnet varierte i spinningen, og det synes litt, er min mening. Men i finull blir mønsteret for stort for mine pianofingre. Jeg har pianotær også, det er ikke noe å trakte etter hvis du liker sandaler med åpen tå.

Og siden disse ble strikket i romjula i diverse kvelder mens man var sosial og knasket pepperkaker, så er det en tydelig feil.. That´s jazz! Vi kan late som det er meningen.

Og før jeg får kommentarfeltet fullt av masse andre feil dere har funnet på vottene; feilen er tydelig i raden av fotspor i snøen på høyre vott...

Dette var votter som kunne deltatt i Samlagets konkurranse om fineste Selbuvott (de er jo Selbuinspirerte), men ikke med sånne feil. Men jeg bruker de med glede, og ikke søren om jeg strikker en vott til, for jeg så ikke feilen før fornuftens røst (husbonden) påpekte den. Med en viss glede.

Nå blir det trolig stilt på bloggen til over helgen, vi skal døpe småtten, og får gjester og litt å gjøre. Kirka er iskald, så presten kom med velmenende ord om å kle på små og store skrotter godt, så om dere har noe ullklær, så.. - Akkurat det har vi mye av, kunne jeg berolige med. Ganske så mye.17 kommentarer:

 1. så spennende,og så fine de ble,arti mønster:) og votter treng nå for tiden,hos oss var det - 29 grader i dag:(

  SvarSlett
 2. Nydelige votter, virkelig fine :D

  SvarSlett
 3. Jeg velger å si: TUSEN TAKK for at du presenterer votter med skjønnhetsfeil. Jeg synes det er utrolig viktig å se sjarmen i det, og ikke la det knekke glede og fryd over det håndlagde. Egentlig et kvalitetstegn, vil jeg si :-)

  Lykke til med dåp og kald kirke. jeg giftet meg i en iskald kirke fra 1600-tallet en desember. Det var kaldt, men det var stemningsfylt og vakkert.

  SvarSlett
 4. Enig!fuglene på den votten hadde bare gått en vei selvsagt!
  ingridm

  SvarSlett
 5. Flotte votter med flott feil, likte dem kjempegodt og feilen er ubetydlig.

  Ønsker deg en fin helg :-)

  SvarSlett
 6. Kjempefine votter, kjekke å ha nå om dagen:)

  SvarSlett
 7. Haha, syns vottene ble kjempefine jeg! Bare gøy med litt småfeil - det vil forever minne deg på den jula du hadde to bittesmå og koste deg og spiste pepperkaker i stedet for å telle. Nå kjente jeg at jeg fikk lyst på skjærevotter jeg også...

  SvarSlett
 8. Stilige votter! La ikke merke til "feilen" til å begynne med, men syns at det var forskjell på vrangbordene...

  Lykke til med barnedåpen:-)

  SvarSlett
 9. Flotte votter!
  En liten feil gjør dem bare sjarmerende ;)
  Ha en flott barndåp i morgen!

  SvarSlett
 10. Det er vel ingen som ser forskjellen på vottene, når du legger ved bilde av så søte barn :)

  SvarSlett
 11. Kjempefine votter, jeg la ikke merke til feilen før du presenterte den :)
  Lykke til med barnedåpen, det er godt det er folk med ullklær som skal i dåpen :)

  SvarSlett
 12. Kjempefine votter! At den ene Skjæra gikk en ekstra runde, kan jo ikke du noe for.. ;)
  MAsse fin strikke-inspirasjon her inne-kommer garantert innom og titter mer senere..
  LenaE

  SvarSlett
 13. mamman til Øydis11. januar 2010 kl. 18:39

  Supert at du også kan gjøre en feil Merete. Det betyr at dine votter er lett gjenkjennelige og som ingrid sa, fuglene gikk bare en vei på den ene votten. Kjempeflotte, og nå har jeg også tatt ut mønsteret!!! Yeah!!!!!

  SvarSlett
 14. Nydelige votter! Og gøy med et litt annerledes selbumønster=D Herlig rett og slett!

  SvarSlett
 15. At den eine skjæra berre har ein fot skal vel ikkje vere nok til at den ikkje får vere med på votten? Veldig fine!!!

  SvarSlett
 16. Fine! Litt feil gjer dei berre meir sjarmerande. Men det er ÅH så irriterande når den bedre halvdel gleder seg over å oppdage feil...

  Lykke til med barnedåpen! Ull er gull;)

  SvarSlett
 17. Å Merete! Du er så flink! Desse var no berre heilt fantastiske! Gler meg til å treffast - og tenk - no er det verkeleg ikkje lenge til - i morgon, tjoho!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.