3. januar 2010

Tallknusing av 2009 og gallaaften

2009 var et produktivt år.

Produksjonen av et lite menneske la ingen demper på strikketrangen, snarere tvert i mot.
Så da året var omme, og tallmaterialet samlet inn (kun ferdige prosjekter telt med)
endte jeg på 87 ferdigstilte prosjekter, 23,1 km med garn brukt og 7,375 kg med garn gikk med i dragsuget. Pussig nok har lageret ikke minket...

totalprod

Fordelingen av totalproduksjonen; overkroppen vant! Hovedtyngden av produksjonen er gensere og vester, henholdsvis 19 gensere og 11 vester.


tilhvem

Familiært sett vinner frk Snupp soleklart over de andre familiemedlemmene (26 versus 16+7+1), mens far er tilgodesett med 1 (en) ting i år. Det er økning fra 0 i fjor, og tross alt var det en genser.

voksenbarn

Og mistanken er bekreftet; jeg strikker stort sett til småttiser, ikke så overraksende?
12 til voksen, 75 til barn.

Og så årets prisutdeling, ta på gallakjolen og les videre!

Årets farge: hvitt og grått ble det mye av i år. Lilla sniker seg inn på oppløpssiden, men det domineres av grått ennå.

Årets pinnestørrelse: 2 og 2,5.

Årets barselgave: Vester! Vekslende mellom Baby i rib og Clara, begge storfavoritter i bruk.

Årets beste voksenstrikk: Viften! Jeg digger den, den er i bruk omtrent daglig.

Årets beste barnestrikk: Stikkelsbær. Sønnen ser ut som en kjekkas fra Sherwoodskogen i den.

Årets babystrikk: Hentesettet. Veldig godt fornøyd med sammensetningen av komponentene, og det føltes luksus å kle på snuppa ull og silke. Heldressen kommer som en god nummer to, det er i bruk hver dag.

Beste tilpasning: Rosett fra Dale, mye kulere i grått enn i rosa.

Beste nettsted: Ravelry.

Beste blogg: Jeg er svak for Pinnehobby. Imponerende fart på pinnene, og kreativ og kunnskapsrik. Noe å strekke seg etter.

Årets fiasko: Tja, i år ar det ingen blundere som skiller seg vanvittig ut. Ribbevesten til meg selv ble for stor i selv høygravid størrelse, men ble solgt videre, så om det ble tabbe til meg, så kom den til et godt hjem allikevel.

Godt nyttår! Hva ble dine favoritter og ikke-så-favoritter i år?

21 kommentarer:

 1. Jøss så fancy oppsummering av strikkeåret, skikkelig smart og avansert :D Min favoritt i året som gikk var vel en nøstebarnbukse jeg strikket til en liten prins. Ble veldig fornøyd med fargene der. Årets fiasko, hmmm den ble verre. Ble litt skuffet over shalom vesten jeg strikket til meg selv. Hadde så store forhåpninger, også ble stolpene og knappehullene litt feil proposjonert.

  SvarSlett
 2. Imponerende oppsummering du slår til med - jeg er aller mest imponert over at du har fått med deg lengden på garnet du har brukt! Her er det full kontroll! Ønsker deg et godt strikkeår i år også, og jeg gjentar meg selv: Jeg strikker mer og mer, på tross av flere og flere fritidsaktiviteter etc hos barna. Det kan strikkes mye i en hall, for å si det sånn ;o)

  SvarSlett
 3. For en super fremstilling av året! Imponert over alt du har strikket, og det er jo så utrolig fint! Gleder meg til å følge bloggen din videre, og bli inspirert av alle de flotte tingene du lager :)

  SvarSlett
 4. En fantastisk tjekket opsummering af året med diagrammer og det hele - cool!

  SvarSlett
 5. Slutter meg til de øvrige: den stiligste oppsummeringen av et strikkeår jeg hittil har sett. Fører du logg i regneark underveis - ettersom du strikker? Morsomt.

  Ha et riktig godt nytt strikke-år :-)

  SvarSlett
 6. Riktig godt nyttår! Og tusen takk for en imponerende og morsom oversikt over produksjon. Nydelig strikking produserer du,-)

  SvarSlett
 7. Hei Merete.
  Imponerende statistikk, og imponerende presentasjon og oversikt over ferdig produksjon. Skjønner ikke du klarer å ha oversikten, slik fart som du har på pinnene.
  Ønsker deg et godt nytt strikkeår.

  SvarSlett
 8. for en gøyal måte å se hv adu har laget på!
  Du har jo virkelig satt deg inn i dette du!
  Ha en flott ny uke!

  SvarSlett
 9. For en fantastisk oppsummering av året! Jeg tror faktisk at din blogg var en stor favoritt hos meg, men at du tok spurten og knuste alle :) Jeg vet ikke helt hva som er vinneren og taperen hos meg i året som gikk, men det er godt mulig at uglegenseren min seiler opp til om ikke første plass så i alle fall langt oppe på listen :) Sammenlignet med dine flotte ting så er det i alle fall vanskelig å finne en personlig vinner.. Så når jeg nå allikavel sitter her i full galla (mentalt) og hulker mens jeg trer på meg missebanneret og hulker noe om krig og fred og sånn så vil jeg bare i all enkelhet ønske deg ett riktig så godt nytt år...

  SvarSlett
 10. Herlig fremstilling!
  Håper du får til like mye vakkert neste år også!

  Mine favoritter er nok sokkene til meg selv, og en ullbukse til guttungen. Ingen gedigne bommerter i år, men det kommer nok.

  Og jeg er enig med deg i årets blogg, selv om din er en god konkurrent. Flinke damer, dere. :)

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 11. Du har oppsummert sånn som jeg hadde planer om i fjor at jeg skulle oppsummere i år, men som er utsatt til neste år, du! Lurer også, er det Exel? Utrolig flott i hvert fall. Og det sier jeg selv om du gjør (for) mye vesen av meg ;)
  Hadde dette vært Ravelry skulle jeg hjerta posten din. Vi får se om jeg husket å bruke deg som kilde neste år. Kan ikke du sende ut en påminnelse? Sånn i oktober en gang?

  SvarSlett
 12. Takker og bukker for kommentarer!

  Ja, det er Excel, vi lagret diagrammene som bilder og lastet opp i Flickr. Moro, moro.

  SvarSlett
 13. Imponerende arbeid - både selve strikkingen og opptellingen!!! La meg gjette - er du en regnskapsperson?? Jeg holder også på med årsoppgjøret, hvis jeg blir ferdig publiseres det vel i løpet av januar tenker jeg.

  Syns far kom litt dårlig ut her - han deler nok skjebne med de fleste norske strikkeektemenn. Men så fikk han en fin genser da!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 14. hehe, så utrolig morsomt å se produksjonen din på denne måten :D
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 15. AH! Dette var et innlegg som tiltalte meg maks!! Kjenner det krible i Excel-fingrene, og statistikk-nerden i meg fryder seg! (o: Tror jammen jeg må gjøre noe mer med maskene mine i løpet av 2010 enn å strikke dem jeg også!

  Imponerende produksjon, ja, både presentasjonen, men ikke minst strikkeproduksjonen!!! Og et litt velkjent resultat det der at det er mannen i huset som blir velsignet med færrest strikkeplagg... Lurer på hvor fornøyde de er med det, egentlig, for det første tilbringer vi timesvis med størst fokus (til tider all!) på strikketøyet, og så er det ikke til dem engang! Stakkars snille menn. Tror jeg skal dytte min litt høyere opp på prioriteringslista! I alle fall strikkeprosjekter TIL han. En skal ikek overdrive heller... (o:

  SvarSlett
 16. For et gøy innlegg! Jeg har hatt høytlesing i stuen foran søs og mannen, som begge er strikkere. Vi lurer nå på om du har en statistikkjobb eller bare er unormalt glad i kakediagram :) Uansett - fantastisk innlegg. Min fiasko er nok tøffelcapen i størrelse hest, men nå skal den snart få møte symaskinen.

  SvarSlett
 17. Hei!
  Dette var en super-proff presentasjon av det store produksjonsåret-09.
  Imponerende! Må jo være iført gallakjole nå en går gjennom denne!
  Så flink du er - Fortsett sånn!
  Berit

  SvarSlett
 18. Artig lesing!
  Må si jeg følte meg både inspirert og overveldet, er jo ikke bare-bare å ordne i stand alt du har laget! Imponerende!

  SvarSlett
 19. Hulkende tale, jeg lo veldig, AnitaK!

  Nei, jeg er ikke regnskapsutdannet, men hadde 5 vekttall statistikk for hundre år siden på Blindern.

  SvarSlett
 20. Hei hei

  Ville bare stikke innom å si at jeg er veldig imponert over bloggen din (veldig morsomt skrevet) og ikke minst alle dine strikkerier. Blir SÅ inspirert av deg og har plukket opp både tips og nettsider som jeg har lagret som favoritter :) Jeg er stadig innom i håp om at du har lagt inn flere innlegg og nye prosjekt, og innimellom blir jeg litt oppgitt også da jeg ofte får enda en ting på lyst-å-strikke lista mi og jeg vet at tiden ikke strekker til :| Stå på videre og jeg gleder meg til å følge med på dine nye prosjekter. Ha et finfint strikkeår!!!

  Marit

  SvarSlett
 21. Fantastisk stilig og ikke minst imponerende oppsummering av strikkeåret. Stor og flott produksjon.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.