20. desember 2009

Babyer kommer i alle størrelser

preemie jacket

Stort sett er det enkelt og greit å strikke barselgaver, for en eller annen gang i en babys vektskurve passer barselgaven, så lenge plagget ikke er for sesongbetont. Samme hvor mye jobb jeg har lagt ned i heldrakter i ull, så er det få babyer som synes det er kult i juli.

Men de to siste barselgavene har ikke passet, den første babyen kom nærmere to uker på overtid og hadde da passert nyfødtstørrelsen på vesten jeg hadde strikket, så det ble litt forandring i planene, og litt leting i lageret etter større strikkegave istedet. (Pussig nok hadde vi det...) Jeg strikker aldri nyfødtstørrelse i barselgaver, så den ene gangen jeg gjorde det, fikk jeg smekk på fingra.

Den andre barselgaven jeg har hatt klar, var i størrelse ca 2 år, det skulle noe til å passere ubemerket som nyfødt. Men plutselig oppdaget de at knøttet hadde det bedre på utsiden enn på innsiden, og lilleknøttet ble hentet ut i uke 30, og manglet 5 gram på å være en kilo.

knytting

Og da føltes det feil å sende noe som ikke passer på leeeeenge, når det er lenge til han passer nyfødtstørrelse til og med. Så noen bittesmå nøster Duo med silke ble hentet til et Dalemønster (hefte 162) og så ble det en liten omslagsjakke som forhåpentligvis han ikke passer særlig lenge.

Jeg prøvde å sy sammen slik at kantene ikke ble tykke og harde, for veldig ny hud liker ikke harde kanter. Dette er centilong 40, uvanlig til å være Dale, det er lite prematurmønster i norske strikkehefter.
liten

Og den er bitteliten! 35 gram veier hele stasen, strikket på pinne 2.

God jul, det skal strikkes i jula hadde jeg planer om. Håper det blir mye tid til strikk hos dere og!

10 kommentarer:

 1. Åååhhh, den var søøøt. Og så ligger det skikkelig omtanke bak utifra det du skriver. Regner med den lille blir god og varm i denne :-)

  SvarSlett
 2. Håper han vokser fort! Og at han kan holde varmen i jakka fra deg. En fin gave å få :)

  SvarSlett
 3. Kjempe fin jakke. Jeg synes det er så risiko å strikke i nyfødt størrelser fordi det er som du sier en vet aldri hvor store de er når de kommer til denne verden.

  SvarSlett
 4. en riktig god jul til deg også:)jupp det skal strikkes:)

  SvarSlett
 5. åå! for ett nydelig lite arbeid! :)

  SvarSlett
 6. Slike små størrelser vet vi alt om:-)
  Omslagsjakke er en av de tingene som kan brukes. Et lite tips er et bittelite A4 teppe, det er slikt som blir mye brukt på disse små.

  God jul til deg og dine!

  SvarSlett
 7. Så skjønn den ble! Det er litt rart å strikke noe som man håper kun kan bli brukt i kort tid, men det er klart at det beste for den nye babyen er at han vokser fort og er varm og god i den fine jakken fra deg :)

  SvarSlett
 8. Takk i like så - God Jul til dere også :-)
  hilsen fra oss

  SvarSlett
 9. Kjempe søt jakke. Omslagsjakke var en forøvrig en god idee som tips til nyfødte, skriver deg bak øret.
  Ønsker deg forøvrig en fortsatt god jul og et kreativt nytt år.

  SvarSlett
 10. Hei på deg! Har ikke vært inne på bloggen din før. Her var jammenmeg David sin jakke!! Den ble flittig brukt den, helt nydelig til en bitteliten kropp som trenger varmt tøy
  I skrivende stund er det mai og gutten bruker str 62- heldigvis passer ikke jakke lengre ;)

  Men takk igjen, det var en flott gave og vi fikk masse komplimenter for den!

  Klemz

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.