16. desember 2009

Reiseliv i desember

IMG_6461


Jeg har byttet landsdel for jula, vi benytter permisjonstiden til å ta lang juleferie på casa di mama mens husbonden har siste innspurt på jobb nordpå før jul. Optimistisk nok hadde jeg med strikketøy i håndbagasjen da jeg reiste alene med treåringen og tomånedersplutten på melkeruta Mo i Rana - mosjøen -Trondheim - Oslo - Kristiansand, og rakk til og med et par runder på en ullbukse under flybyttet i Trondheim, mens jeg speidet etter treåringen, gulpet nedpå en latte og hadde babyen knyttet fast på magen i meitai. Mammaer får tydeligvis multitaskingsevner. (Men å huske å låse dører, det er vanskelig, det!)

Vel fremme hos min mor, ble den førstefødte avlevert der, mens jeg reiste videre to dager senere til København sammen med en venninne og hennes baby. Købentur med babyer er stas, men det legger en demper på shoppingen å ha med en baby som ikke er enig i at man skal inn i butikker.

Vi hadde ikke lagt opp til noe hardt program, men rakk Tivoli med julemarked, Illum (sjekk ut cafeen på toppen, den er super for barnevogner og ammende mødre og har gode stellerom i etasjen under) og jeg rakk to garnbutikker jeg hadde peilet meg ut på forhånd. Uldstedet i Fiolstræde og Bettes design i Klosterstræde ble besøkt, og de har et kjempebra utvalg, begge to! Anbefales på det varmeste, og kort vei fra Strøget ligger de, så det er ikke noe pes å dra innom, om du er på tur med andre som ikke er like fiberfantaster, de kan kikke i de andre butikkene mens du freser innom dansk strikkebutikk. Sommerfuglen rakk jeg ikke innom, men en kna ikke rekke alt.

Og julepynt ble med hjem! I sukkertøysfarger! Sønnen på tre falt pladask da vi kom hjem, så han insisterte på at de skulle bli med til sengs. Det er få juletrær som får den æren, tenker jeg.

I morgen skal jeg og yngste på juleverksted, vi gleder oss!

10 kommentarer:

 1. Køben er en herlig by! Flotte juletrær du hadde fått med deg!

  SvarSlett
 2. dit må jeg ved neste Køben tur:)

  SvarSlett
 3. Det er nesten så vi kunne ha møttes på Bette Design - der har jeg vært mange ganger de siste månedene :)

  SvarSlett
 4. Køben er super! Noe spesielt du anbefaler en fersking på utenlandsgarnshopping som snart skal på tur (på garnfronten altså)??

  SvarSlett
 5. Mamma'n til Øydis16. desember 2009 kl. 23:35

  Merete, Både Øydis og jeg fant ut at kafeen på toppen av Illum var stedet da vi var på Købentur med Omre som baby. Københavnske morsomme butikker er GARANTERT helt uframkommelige med barnevogn. Da er det kjekt med barnepike som passer vogn og barn, mens mor handler! Og omvendt! En om gangen. Men kafeen på Illum var stappa full av mammaer med barnevogner, så der var det god plass og god mat! Jeg henger meg på anbefalingen der gitt!

  SvarSlett
 6. høres ut som en hyggelig førjulstid for mor og barn. og så kjekkt når det man kjøper havner i smak hos de små!!!
  Ha en god jul :)

  SvarSlett
 7. Jeg har romantiske minner fra den kafeen.Vi var på en run-away-bryllypsreise i København november 96 og det pøste ned hele uken slik at jeg måtte kjøpe hårføner for i hele tatt å bli tørr i håret ila uka (veldig tjukt hår , "betonghår" i følge min bedre halvdel..)
  Vi satt i timevis på den kafeen og leste hver vår murstein( nei ikke høyt ), kjøpte mer kaffe når vi syns vi burde.Det trommet konstant på glassvinduene og var varmt og godt .
  Det høres sikkert ikke spesielt ut men det var det.:)


  Så flott du kom deg til København da du først er sørpå en tur!
  Jeg kjenner til en flott garn butikk til i københavn - Sommerfuglen, 5 min fra strøget / rådhuset. De har nettsted og tilbød å sende til -Norge.

  SvarSlett
 8. hilsen ingrid m ( forrige innlegg)

  SvarSlett
 9. Hallo! Sjekk ut bloggen min - DU vant!! Og det helt uten å være klar over at du var med i trekning, tror jeg! =)

  Så send meg adressen så fort som mulig, så får vi pakka ut på veien! *ler*

  Alt godt ønskes deg og dine for julen og det kommende året! *klem*

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.