8. november 2009

Pixie med hals

IMG_5949
Pixielua har lenge vært en favoritt hos meg som lue til småbarn. Det var en av de første engelske mønsterne jeg gav meg i kast med, og jeg anbefaler det veldig til de som vil prøve seg på en engelsk oppskrift, siden det  ikke er så mye rare forkortelser og gir mestringsfølelse kjapt.
Så datt jeg over en norsk variant i Trudes blogg, pixielue med hals! Og for de som ikke liker engelske mønstre, her er det oversatt til norsk, og en kjekk hals er med. Så den måtte straks på pinnene, særlig siden sønnen trengte en lue til. Han går ikke i friluftsbarnehage, men nesten, de er ute halve dagen, og utedag i skogen  dag i uka, så ull- og utetøyet blir brukt flittig, uansett vær.
Det gav meg også sjansen til å teste ut Pickles nye garn, Abuelita baby merino, på tykkelse med babyull. 75 gram gikk med til ei lue til treåringen, og den sitter som et skudd, og klør ikke.

pixielua i profil
Og den er knallfin på!

28 kommentarer:

 1. Denne må jeg også prøve meg på!

  SvarSlett
 2. Så flott den ble! Jeg synes også at denne lua er superfin! Tenker mine barn når jeg en gang får noen skal få sånne små herligheter!=D

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Takk for link :-)

  SvarSlett
 4. Oy, det var en fin variant!!
  Som deg, digger jeg pixie, og som deg, var det faktisk min første engelske oppskrift også! Deretter har det bare gått slag i slag... Lagde flere varianter av pixie til gutta mine, i ull og bomull, men bare i størrelse baby. Nå ser jeg derimot at det er jo store muligheter for pixie på litt "større" gutter også! Spørs om 4 åringen vil bytte ut Star Wars lua, men 2 åringen derimot, HAN lar seg lett bestikke... Denne går rett på pinnene! TAKK!!! (o:

  SvarSlett
 5. så fin den ble :) og takk for link til norsk oppskrift, har sett på pixielua før men ikke våget meg pga av det stod på engelsk. :D

  SvarSlett
 6. Den er så fin og alle som ser den vil ha. I går prøvde jeg meg på en annen pixie hat type jeg fant på ravelery

  SvarSlett
 7. Så gøy: Jeg kom også over denne oppskriften for noen dager siden - og etter å ha vært innom her hos deg har jeg nå blitt inspirert både til å strikke den OG til å prøve Pickles garnet.
  Takk for tipset.

  SvarSlett
 8. Den ble kjempefin og sikkert akkurat det guttungen trenger i barnehagen :) Lurt med hals på!

  SvarSlett
 9. åå stilig!! den er nok god i nå tenker jeg!!!
  Du lager så mye fint! Blir fasinert av fantasien!
  (spesiellt cheese attack som jeg prøver å knekke koden på!! )
  ha en flott kveld og en flott ny uke! :D

  SvarSlett
 10. Å, så utrolig fin! Jeg har tenkt på å strikke denne lua i ca 1 mnd nå, men uten å komme i gang. Er jo en utrolig fin variant med hals på den! Dette blir nok mitt neste prosjekt (etter et par julegaver som må ferdigstilles).

  SvarSlett
 11. Så søt lue. Den så virkelig god og varm ut.

  SvarSlett
 12. Æ erkjenne mæ som den kopieringskatta æ e at denne skal æ strikke! Takk for tipset om Pickles sin blogg og garn, har siklet over den Abulita baby merino i et par kvelder nå og du gav meg et påskudd for å bestille garn :)

  SvarSlett
 13. Stiig lue! Har den på lista over ting som må strikkes :)

  SvarSlett
 14. Flott lue du har strikket og passformen ser jo helt perfekt ut!

  SvarSlett
 15. Takk, endeleg fann eg det mønsteret! Kjempefin lue!

  SvarSlett
 16. Enig i at pixieluen er kjempefin, og når den har hals i tillegg, så er den vel enda mer praktisk enn originalluen? Jeg strikket engang en pixielue i alpakka som en barselspresang, men den ble etter sigende så stor at det vel først er nå to-åringen eventuelt kan bruke den. Men kjenner at jeg får litt lyst til å prøve igjen....

  SvarSlett
 17. Den så kjempefin ut! Pixielua er jo bare så skjønn, og nå ser jeg muligheten for en pixielue til en litt større gutt også.

  Gratulerer med overstått forresten :O)

  SvarSlett
 18. Så skjønn denne ble!!
  Jeg har også den lua som en av favorittene, men MED hals??? Genialt!!!! :)

  SvarSlett
 19. Da har jeg bestilt garn og blogget om det i tillegg... hehe :)
  håper det ikke gjør noe at jeg brukte bildet ditt i bloggen min.

  SvarSlett
 20. Denne ble fin.
  Takk for julegavetips:-)

  SvarSlett
 21. Hei. :) Så mye fint du hadde på bloggen din! Masse inspirasjon. :) Nydelig lue! Har lyst å prøve meg på en sånn til min sønn på 15. måneder. :) Hilsen Cathrine. :)

  SvarSlett
 22. veldig kul og såå praktisk! vips- da står den visst på ønskelista til emilie :)

  SvarSlett
 23. Åhh den lua var utrolig fin. Den må helt klart strikkes. Takk for oppskriften.

  SvarSlett
 24. Hei! Du har så utrolig mye fint i bloggen din! Nå har jeg akkurat kjøpt picklesgarn til å strikke denne :-D Takk for link og massemasse inspirasjon!

  SvarSlett
 25. Takk for inspirasjon! Planla i utgangspunktet en hals til min 3 år gamle niese i jule presang men det blir nok noe sånt i stedet.Har kjøpt inn lilla Lerke garn. Må sjekke om jeg får det til å passe med strikke fasthet eller om jeg på regne i tillegg.

  SvarSlett
 26. Hei!
  Så fin lua di ble. Morsomt å se at det er mange som liker varianten "min". Tanteungene har fått denne lua i utallige varianter. Veldig praktisk barnehagelue. Har selv bestillt meg Picles garn og skal prøve det. Det er visst deilig og mykt har jeg hørt.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.