18. juli 2009

It was an itsy, bitsy, teenie, weenie...

kjole i rødt og orange
Tittelen lover mer enn den holder- ingen polkadotbikini så langt øyet skuer. Istedet vises småklær i Babybornstørrelse, og Mamma Mø er allerede en dreven fotomodell, og forlanger snart store royalties for å stille opp i flere kreasjoner.
Kjolen i forrige innlegg falt så i smak hos den unge damen, at jeg bestemte meg for å strikke en til. Den øverste er altså 30 g Dale babyull og noen meter med orange Lanett, etter mønster fra Brukt på nytt. Anbefales igjen, ble strikket på en biltur, og vips ferdig.

jakke i grønt
Mamma Mø viser høydepunkter fra min ballettkarriere, en særdeles kort karriere som aldri startet en gang, siden pappa syntes det å kjøre småjenter 40 minutter hver vei flere ganger i uka til ballettime var usedvanlig dårlig bruk av ettermiddagen, noe man forsåvidt kan forstå i voksen alder.
Et litt mer vovet bilde enn beregnet, hadde ikke helt tenkt på juret...

bukse i grønt
Og tadaaa, bukser hører også med til et vårgrønt sett. Jakka og buksa er fra Målfrid Gausels Babystrikk til dukken, flott bok med babybornstørrelse på dukkeklærne. Mye fine detaljer på klærne, og gode forklaringer. Brukte 100 g Lanett til bukse og jakke.
Strikket av restegarn, og neste gang jeg bruker restegarn til dukketøy bør jeg strikke striper... to ganger gikk jeg tom for garn og måtte bestille nytt, og endte med mer grønt garn enn jeg startet med. Restestrikksforbannelsen slo til igjen.
Det var da voldsomt med dukkeklær?-tenker den observante leser.
Jepp, jeg har vridd hodet mitt for å finne noe hyggelig å gi til småbarnsavdelingen, nå som sønnen skal bytte til større avdeling. Vi har hatt god kontakt med barnehagen, og jeg hadde lyst til å lage noe personlig i gave som en hilsen fra de to årene. Så da blir det dukkeklær, selv om sønnen ikke leker med det, så kommer det andre dukkemammaer og dukkepappaer etter ham, og litt fornyelse i garderoben til dukkene er kjærkomment. Jeg valgte maskinvaskbart garn med vilje, det er andre ting å gjøre på en avdeling enn å vaske klær for hånd..

6 kommentarer:

 1. Utrolig morsomt ballett bilde ;) Skulle gjerne sett strikketempoet ditt, er mektig imponert over produksjonen din ;) Flotte dukkeklær ;)

  SvarSlett
 2. Flott strikk, synes du har en svært habil bodell ja, men så er jeg jo litt fan av mamma Mø da;-D

  SvarSlett
 3. Flotte dukkeklær! Har Målfrids bøker og syns det er mye fine klær i dem.

  SvarSlett
 4. Herlige dukkeklær, og fantastisk flott gave til avdelingen!

  SvarSlett
 5. Kjempe søte dukkeklær. De faller garantert i svak hos barna i barnehagen.Så snilt av deg å overraske dem med gave :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.