7. april 2009

Sk8erboi

togskater

I mitt forsøk på å være hipp og kul mamma, er overskriften tilpasset smsspråk. For alle oss som er over 14 (ok, har jeg lesere under 14, så er jeg imponert) så leses overskriften sk8terboi=skaterboy, dvs ung mann med skatebrett. Og der strandet kul-og-hipp-mamma, straks jeg begynner å forklare.

Vi har hatt vårtendenser her sørpå, og utrolig nok spirer det i bedene. Guttungen imiterte kokt hummer da jeg hentet han i barnehagen fredag, tykk strikkelue i ull og alpakka er digg stort sett når det er kaldt, nå var det VARMT!

Så da gikk jeg på dypdykk i garnlageret og fant et nøste Milk and Honey, som ikke var så klissete som navnet tilsier, det er 30% melkefiber og 70%bomull, pussig garn som ble kjøpt på innfall. Spennende om det lukter melk når det blir vått?

skatelue

Jeg synes den ferdige lua lignet på en skaterlue (ok, spørs om kule skatere vil ha rare dusker på lua, men pytt) og de som synes det hørtes ut som en god ide å strikke noe sånt nå på vårparten, så er oppskriften:

Skaterlue
100 masker på pinne 3, 1 rett, 1 vrang helt til lua er så lang du vil ha den. Fell av i ribb, og sy sammen. Dusker er valgfritt. Jeg brukte 30g Milk and Honey, men bruk feks Mandarin petit eller noe annet bomullsgreier, holder sikkert med et nøste. Passer finfint til en 2 1/2åring.

Bildene er fra badet vårt, noen som har lyst på et rosa badekar og en rosa do? Vi kjøpte altså ikke huset pga dette badet, heller til tross for. Men man blir ren på et rosa bad også!

10 kommentarer:

 1. Kul lue, herlig til å strikke til de som ikke har nådd krampekul alder enda..!

  SvarSlett
 2. Takk, tror jeg skal strikke en slik :D

  Nå har jeg fått tak i garn og oppskrift og har printa ut bildet ditt av SpaceInvaders-mariusen for å ha et utgangspunkt for å forminske til passende størrelse. Du er en stor inspirasjon, vet du! Det blir spennende å se hva neste avkom blir, kanskje du må strikke litt rosa?

  SvarSlett
 3. Du har en heldig liten gutt som er vel utstyrt med fine strikkeplagg! Jeg har nå omsider fått tak i Knitting from the top - du hadde helt rett, det er en veldig bra bok!

  SvarSlett
 4. Så kul lua ble!
  Ja, det har vært deilige dager her sør. Det var jo helt merkelig med regn i dag! ;0)
  Absolutt tiden for litt tynnere/ mindre kokende luer nå, ja. :0)

  Nydelige babyplagg som ligger i innlegget under her, altså! Njåååh! :0)
  Håper formen din er bedre?

  SvarSlett
 5. Heller rosa bad enn mørkegult bøttekott, sånn som vi har, ha ha.

  Er også spent på om det blir jentetøy fremover og om du greier å holde deg til prinsippene vedrørende jentefarger. ;)

  SvarSlett
 6. Lua ble fin! :) Og der fikk jeg også en ide til hva jeg skal gjøre med mitt milk and honey-garn som jeg fikk i hemmelig uvenn-gave forrige uke :) Takk! Og god påske! :)

  SvarSlett
 7. Stilig lue! Jeg falt pladask. :-) Den er sikkert fin til min 2 1/2-åring også. Supert at du legger ut oppskrift.
  Ønsker deg noen riktig gode siste påskedager!

  SvarSlett
 8. Kjempeflott lue, akkurat som alt annet du produserer! Jeg har noe garn som er 100% melkefiber jeg, kanskje blir det flytende etterhvert? Å prøve med en lue vil jo være lurt!
  Ellers synes jeg rosa bad er helt OK jeg. Har en venninne i England som har et avokadogrønt bad, og da mener jeg avokadogrønt bad. Hele badet er flislagt med avokadogrønne fliser, gulvet har teppe (!!!) i samme farge og alt porselenet er samme farge. Når du tenner lyset der er det så vidt du synes. DET er grusomt det! Og det som synes av deg ser SVÆRT sjøsykt ut!

  SvarSlett
 9. Har dere rosa fliser på badet?

  Rock on, sk8terboy!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.