1. april 2009

Luksusdyret

IMG_4291

Myk, myk babyhud som nettopp har kommet til verden kan godt få noen plagg som matcher i mykhet. Septemberbabyen min har nå en liten jakke i ren kasjmir liggende og vente på seg, og det er kanskje den eneste jakka i kasjmir på en stund?

Ok, så er det overdrevent luksus, og sikkert fullstendig bortkastet på gulpete babyer, men når har du sjansen til å strikke et helt plagg i kasjmir som man ikke bruker alle feriepengene på? Nettopp! Og storebror gulpet aldri, bortsett fra de gangene vi skulle imponere gjester med den ikke-gulpende babyen.


IMG_4297

Jakka er fra Myk start, og den heter Mykeste, myke jakke og er faktisk anbefalt å strikke i kasjmir.

Jeg blingset litt på tykkelsen av garnet da jeg bestilte, og kjøpte tynnere enn anbefalt. Det betyr en tynnere jakke, bare en fordel, men noe sabla med omregninger, og enda flere fletter per kvadratmeter enn opprinnelig. Og de hundre grammene med kasjmir holdt da til en størrelse på 9-12 måneder, ikke bare til minste størrelse. Kjekt å kunne bruke den litt lenger enn to-tre ganger. Og når sant skal sies, så synes jeg mitt resultat ble mer delikat enn opprinnelsemønsteret. Myrsnipa Monstermønster slår til.

Jeg synes også det var unødvendig å sy så mange sømmer, så jeg har strikket bolen sammen helt opp til deling for ermer. Anbefales.

IMG_4300

Når jakka endte med å veie 75g, og jeg kjøpte 100g, så var det garn til overs til å strikke tilbehør også. Pixielua er en favoritt, den er så søt på, og veldig kjekk å strikke. Anbefales hvis du skal ha en barselgave i full fart. Jeg la opp 130 m istedet for 98, for garnet er så tynt.

Og for de som nå er fristet til å kjøpe kasjmir, så anbefaler jeg Ebay. Jeg kjøpte fra Knit with Ardor, og har vært veldig fornøyd to ganger på rad. Denne jakka strikket jeg i 2ply kasjmir, med en strikkefasthet på 39 masker per 10 cm i flettemønsteret på pinne 2,5.

32 kommentarer:

 1. Fantastisk søtt babysett - og jeg kan bare forestille meg hvor bløtt og godt det er for den lille babyen!

  Veldig inspirerende å lese hos deg, nå har jeg mest lyst til å løpe hjem fra jobb for å kaste meg over strikkepinnene... ;)

  SvarSlett
 2. Wow!! * ellers mållaus*

  SvarSlett
 3. Ååå for en nydelig jakke! Også så pent strikket. :)

  SvarSlett
 4. Herlig og lekkert! Rene luksusen dette, men det fortjener de søte små :)

  SvarSlett
 5. Veldig, veldig delikat og fin, Merete. Hvor myk den er kan jeg bare tenke meg. Heldige baby!

  SvarSlett
 6. Nyyyydelig jakke og flott lue! Og klart babyen fortjener kasjmir!! Det må jo være perfekt til en liten baby; mykt mot mykt:o) Du strikker skikkelig pent også forresten!

  SvarSlett
 7. God argumentering for kashmir-bruk ja :) Den så herlig myk ut. Og hvorfor denne norske trangen til å strikke alt i biter for så å montere? Hvor ligger fordelen?

  Skulle til å si "hvorfor i all verden har du ikke tatt bilde av babyen med klærne på da!" Og så slo det meg at jeg nesten nettopp leste du var blitt gravid, jammen hadde tiden gått fort. Og så gikk det opp for meg at det var neste september du snakket om.

  Ammetåke? Ü

  SvarSlett
 8. nyyydelig jakke! klart man må ha litt luksus.. det er en heldig liten septemberbaby som kommer til deg;)

  SvarSlett
 9. Nydelig jakke! Jeg har strikket den selv - synes den er kjempesøt.

  SvarSlett
 10. 39 masker???Pr.10 cm??? Du er gal!Men det var vel verdt det- jakka er nydelig, og Pixie-lua var jo kjempesøt!

  Håper du føler deg litt bedre etterhvert:-)

  SvarSlett
 11. Så utrolig delikat og lekkert! Heldige lille babyen :-)

  SvarSlett
 12. Lækker lille sag - hvem der bare var baby igen :-)

  SvarSlett
 13. knallfin jakke!!
  og grattis med 2år!

  Siri:)

  SvarSlett
 14. Som sedvanlig har du strikket noe helt vidunderlig. Jeg tror at 39m pr. 10 cm er LITT i overkant av det jeg kunne tenke meg også. Men en fantastisk vakker jakke og kjempesøt lue. Og når man kun bruker 100 gram er jo ikke det dyrt, selv om cashmere'n vel ikke var gratis nei!!! Håper kvalmen har gitt seg og du er tilbake til racer-strikker igjen?

  SvarSlett
 15. Litt luksus skal man unne seg i ny og ne:-) Jakka ser fantastisk myk ut, og garnet passer perfekt til navnet på mønsteret. Fulgte linken inn på E-bay, og ble veldig fristet, men la kun selgeren til i favorittene mine, for må strikke opp litt av lageret først. Nydelig jakke, og synes det gjorde seg å ha med kronen på bildet, for den er jo til en liten prins. Go helg!

  SvarSlett
 16. det var et nydelig sett! Må jo være perfekt for en baby som blir født på høsten:-)

  SvarSlett
 17. Helt fantastisk nydelig jakke. Bare nytelsen ved å få strikke av det garnet er nesten verd det alene. Heldig baby! :o)

  SvarSlett
 18. Nydelig jakke! Hvilken farge er det på garnet? (Jeg sikler på ebay-butikken du anbefalte.. ;)

  SvarSlett
 19. Den var ordentlig chic og elegant! Wow!

  SvarSlett
 20. Knallfint sett;) Likte godt den luen, men har ikke lært meg å forstår ikke engelske oppskrifter enda..... har du den på norsk? ;);) *håpe, håpe*

  SvarSlett
 21. Må bare si takk for svaret i bloggen min ;) Skal jammen meg prøveluen .....kanskje i påsken ;)

  SvarSlett
 22. Herlig sett du har laget, og mykheten formerlig oser ut av bildene. Heldige baby!
  Ha en flott påske :)

  SvarSlett
 23. Det så helt nydelig ut! Og deilig å ha på for en liten en:)

  SvarSlett
 24. Nydelig og lekkert!

  Ha ei riktig fin påske!

  SvarSlett
 25. For en flott jakke - mønsteret ser så delikat ut :-)

  SvarSlett
 26. Nydelig jakke og lue. Har aldri strikket i kashmir men fikk veldig lyst til å prøve nå. Hvis du ser på bloggen min så kan du se min versjon av pixieluen. Den er blitt populær hos tanteungene mine. Flott blogg du har :o)

  SvarSlett
 27. Den jakka her er så søøt! :) og i ditt tilfelle ganske så mykt også. Har surret rundt her inne en stund, mye fint du lager :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.