23. april 2009

Høstforberedelser

fiskebukse

Sesongen for ullbukser er på hell her sørpå (heldigvis!) men jeg ligger littegrann i forkant med ullbuksene til høsten, med baby i september er det ikke sikkert jeg orker å produsere ullbukser til høstens kolleksjon.

Men nå har jeg jo overskuddet, formen er på bedringens vei, og jeg er tilbake i femti prosent på jobb, de neste femti håper jeg kommer på plass i løpet av en uke eller to. Hurra! Ferdigspydd, altså.

Jeg har store forekomster av tynt ullgarn hjemme, dette er 120 gram Duo forvandlet til en ullbukse etter Garnstudios gratisoppskrift. Jeg er glad i denne oppskriften, synes den har god passform, og er lett å følge, og er veldig fin på i glattstrikk og lang vrangbord i bena. Brukte den største størrelsen, men den er beregnet for litt tykkere garn, så bukse ble litt mindre i to tråder Duo. Strikket også forhøyning bak, forhåpentligvis slipper han bleierumpe til høsten, men greit å ha plass.

Ensfarget brun bukse er anvendelig, men kanskje litt kjedelig? Etter alle tråder var festet, fant jeg ut at jeg kunne bruke noe av ullrestene mine og nålefilte motiver på rumpa. Jeg har litt løst spunnet ullgarn (ligner veldig på Eskimo fra Garnstudio) som jeg en gang i tiden kjøpte til å lage gitterskjerf i julegaver fra Kartehuset.dk. Siden har filtenålene bare ligget der.

Satte en isoporplate i buksa, og nålefiltet fast en liten fiskestim over buksebaken. Etterpå vasket jeg over med såpe og vann for å tove det litt ekstra fast, siden buksebaker ofte får hard medfart. Så får vi se om det holder seg bra på? Lover å oppdatere hvis det går åt skogen.

Eieren var kanonfornøyd, og insisterte på at den skulle på med en gang. Fisk på rumpa var knallgøy.

11 kommentarer:

 1. Så fine busker. Morsom detalj med fisker i baken. Nålefilting er artig, og veldig dekorativt. Har ikke tenkt på at man kan gjøre det på helt vanlige strikkeplagg. Flott å få tips om bukseoppskrift, er i startgropa når det gjelder storstrikk (bukser og gensere) og trenger lette oppskrifter:-). Lykke til med livet i magen!

  SvarSlett
 2. Morsomt med fisk i rompa for en liten krabat...Buksa så kjempe fin ut i passformen også.

  SvarSlett
 3. Veldig fine fiskebukser! Og så bra at du er i bedre form!

  SvarSlett
 4. Stilig!
  Og så godt å høre at formen er bedre.

  SvarSlett
 5. Så flotte ullbukser du har strikket. Kjempegod idè med fisker på rompa!

  SvarSlett
 6. Fine bukser og morsomt med fisker på rompa. Veldig kjekt å ligge i forkant. Har tenkt på det samme selv, men får se om jeg klarer det.

  SvarSlett
 7. Kjempestilig ullbukse,og med de fiskene på baken så skiller den seg jo ut i mengden;)
  Det ligger noe til deg i bloggen min;)

  SvarSlett
 8. I området der dere bor må jo symbolet for Jesus være helt passende å ha på rumpa!

  SvarSlett
 9. Øydis, da!

  Jeg tror folk hadde blitt mer støtt av kors på rumpa.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.