24. april 2009

Feriestrikketøy

knabbet fra Øydis

(Bildet er tjuvlånt fra Øydis blogg)

Formen er altså på oppadgående, såpass at jeg bestemte meg for å ta en kjapp Oslotur uten mann og barn, og besøke diverse venninner på gamle trakter. Flybilletter etter påske er overraskende billig, selv på to dagers varsel fikk jeg billigbilletter, og da var første spørsmål etter at overnatting (takk igjen, Øydis) og billetter var spikret; hva skal med som reisestrikketøy?

Når strikketøyet er mer gjennomtenkt enn om tannbørsten blir med, da har galskapen nådd et nytt nivå.

Jeg landet på en liten ribbestrikket babybukse fra Nøstebarnboka, og hentet frem Duo fra mitt utømmelige lager av tynn ull, og startet strikkinga kvelden før jeg dro, så jeg skulle slippe å belemre medpassasjerer med banning om opplegg og feilberegning av maskeantall osv.

Rundpinner på fly er genialt; ingen redsel for å stikke noen eller angst for å miste pinner på gulvet. Litt korttenkt å da ikke tro at jeg rakk til bena, og måtte flytte til fempinner istedet. Reising med fly tar lenger tid enn man tror, det er mye venting på å få lov til å tusle ombord, og oppmøte en stund i forveien. Og så lander du ikke akkurat midt i sentrum, så flytogstrikk er kjekt det også. Og tbanestrikk og busstrikk og trikkstrikk.


IMG_4458

Og vips, babybukse med psyko oppbrettsmuligheter. Mulig at det bli jakke til denne, så jeg og bebisen kan matche. Det vil i såfall bli første gang, siden jeg aldri klarer matche eget antrekk engang.

9 kommentarer:

 1. Veldig fin, denne buksa også! Og likte plagget du har på deg; er det en tunika? Går ut i fra at du har strikket den selv:) Hvilket mønster er det? Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Den buksen er veldig praktisk, jeg har brukt slike på min minstejente!
  Genseren din er også veldig fint!!! Hva slags mønster er det????

  SvarSlett
 3. Det der er en deilig bukse ja, Mille bruker sin ganske ofte, og den passer enda(8 mnd)
  Jammen er du rask på pinnene

  SvarSlett
 4. Bra at du er oppegående igjen, og pinnene dine har turbofart ser jeg :) Flott bukse og flott bukse i forrige innlegg også. Ønsker deg ei super helg

  SvarSlett
 5. He he, har faktisk glemt tannbørste et par ganger ja, men aldri strikketøy. Lettere å få tak i ny tannbørste enn nytt strikketøy, så det er viktig å glemme med omhu.
  Flott bukse ble det og. Det blir uten tvil byens best utstyrte baby når det kommer til varme og ullplagg. God helg.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Flotte bukser- likte godt fiskestimen i forrige innlegg også;-D
  Du må lære deg magic loop! Da hadde du kunnet strikke begge beina på en gang med samme pinne du brukte til øverste del...dvs- pinnen bør være 80 cm lang...Har nesten helt slutta å strikke på 5 pinner- sokker og ermer og alt går bra på rundpinne. Tror ikke det går så mye fortere akkurat, men det blir ihvertfall ferdig på samme tid!

  Godt at du er på beina igjen. Ha en flott helg!

  SvarSlett
 8. For en aldeles nydelig grønnfarge!

  SvarSlett
 9. Reisestrikketøy er noko av det viktigaste ein pakkar. Mi siste erfaring er t.d. at Misti er eit dumt garn, spesielt i grått. Det røytar og tek seg ikkje spesielt godt ut på dei svarte reiseantrekka mine...

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.