12. mars 2009

Strikket eggekartong

strikket eggekartongDet er ganske moro å se forskjellen på hullstrikk (blondestrikk/kunststrikk) før og etter vask og utspenning. Først har man følelsen av å ha strikket en myk eggekartong, og når man får somlet seg til å blokke det, så blir det luftig og nydelig.Jeg har ikke strikket dette siden i går, for å berolige dere som lurer på hvor mye jeg får strikket for tiden. Det ble ferdig på tre dager i februar, men har ligget og ventet på å få nåler i seg siden da. Og da vi fikk nye stoler fra IKEA var det plutselig masse kartong som man kunne bruke som underlag, kjekt! Kjekt å få nye stoler og sofa også, forresten.shetland triangle

Dette er et flott sjal, enkelt å strikke (æresord!) og blir lekkert både i tynt og tykt garn. Vanligvis strikker man sjal i tynt garn, men jeg mistenker trenden med å strikke i tykkere garn startet hos Jared Flood (Brooklyntweed) via Hverken fugl eller fisk til norske blogger.

Tar du en titt hos Brooklyntweed, så anbefales det også kikke på kunststrikkduken som han har strikket i tykt garn til teppe, et helt annet utrykk! Lekkert, lekkert.

Oppskriften finnes i boka Wrap Style, og er designet av Evelyn Clarke. Hun lager mange lekre sjal, oversiktlige og greie oppskrifter. Hun har designet feks Flowerbasket shawl, hvis det høres kjent ut?

Jeg brukte av mitt lager av Lucca, og strikket det etter oppskriften. Det ble et lite sjal, passe til å surre rundt halsen som skjerf, min favorittstørrelse. Lucca tover endel i bruk, men det skal noe til at et sjal tover, så faren er ikke så stor for at det ødelegges.


12 kommentarer:

 1. Selv om du ikke strikket det fra i dag til i går, så er jo 3 dager også veldig kjapt da :-) Synes sjalet ble kjempelekkert, og det gjorde seg helt klart med garn tykkere enn lace. Takk for ideen om papp fra innpakkede møbler, skal nemmelig en tur på ikea i helgen for å kjøpe en hylle. Og etter at den er montert, må jeg huske å ta vare på pappen. Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 2. Morsomt å se din Shetland triangle, jeg har også en eggekartong som snart er ferdig. Gleder meg til å se det etter blokking siden det er mitt aller første sjal i blondemønster. Likte fargen og garnet du valgte - veldig fin!

  SvarSlett
 3. Det ble et flott sjal, og i tykt garn varmer det sikkert mer enn det ville gjort i tynt.

  SvarSlett
 4. sjalet ble lekkert. elsker det mønsteret. har selv et liggende klar til blokking:-)

  SvarSlett
 5. Lekker eggekartong! Jeg er også svak for Shetland Triangle, det er et så hærlig og gjennomtenkt mønster.

  SvarSlett
 6. Skikkelig flott! Luner nok godt rundt halsen :)

  Ha ei riktig fin helg!

  SvarSlett
 7. Åh det var skikkelig fint mønster, virkelig!

  SvarSlett
 8. Fint sjal. Jeg kjente faktisk igjen mønsteret på eggekartongen.

  Jeg strikket et likt et til min søster for en tid tilbake, og det har faktisk tovet en del i bruk. Hun har jo selvsagt brukt det i vått vintervær, så noe annet kan ikke forventes. Men det er fint allikevel, og har ikke blitt noe mindre brukbart.

  SvarSlett
 9. Nydelig var det - selv om det ikke var ferskt.
  Virkelig skjønne fisker nederst. God ide med glipedekking også. Hadde mye problemer med buksegliping med mine små.

  SvarSlett
 10. Kjempefint! Fellingene dine liknet nesten perler, det var stilig.

  SvarSlett
 11. Jeg skjønte aldri poenget med blokking helt til jeg strikket mitt første sjal og testet det ut. Det utgjør jo et hav av forskjell! Sjalet ditt ble helt nydelig. Jeg liker å strikke sjal i tykkere garn selv. Godt og varmt! :)

  SvarSlett
 12. Lekkert!
  Ha ei flott helg!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.