15. mars 2009

Modne stikkelsbær

stikkelsbær

Stikkelsbær er ferdig! Strengt tatt har den vært ferdig en ukes tid nå, men det å få tatt bilde av genseren var vanskelig, særlig fordi den eplegrønne fargen ikke ville samarbeide med kameraet mitt. Det hjalp litt å gå utendørs, og legge genseren på verandaplankene.

Akkurat nå har jeg et luksusproblem til sønnen, han har så mange ullgensere at det er bortkastet å strikke i mindre størrelse enn 4 år, ellers forsvinner de bare i haugen av ull. Kremt. Muligens har jeg mindre tid til å strikke etter nybabyen, så da er det greit å være i forkant og strikke fine gensere som man har lyst til å strikke, enn å hurtigstrikke kriseløsninger fordi vinteren nærmer seg, og han må ha noe varmt?striper

Anbefaler fremdeles Hønsefødder og gulerødder, en strikkebok skrevet av Annette Danielsen. Oppskriftene er detaljerte og gode, med gode løsninger og bra design til barn. Aldersspennet er 2-8 år, så man har en stund. Dansk strikkedesign er bra!

soppknapper

Garnet er Isagers Tvinni, 2tråds merinoull som i tykkelse ligner Askeladen og Duo. Resultatet blir mykt og fnugglett, 4årsgenseren veier kun 160 gram.

Noen som kjenner igjen knappene?


25 kommentarer:

 1. Flott og de knappene var jo så skjønne - passa skikkelig godt gjorde de og.

  SvarSlett
 2. Så mye fint du lager. Jeg er innom deg med jevne mellomrom og titter. Du har også utrolig flotte knapper på det du strikker.
  Ha en fin søndag

  SvarSlett
 3. Dette var en kjempe flott genser!! Likte både fargen og modellen.

  SvarSlett
 4. for en fin genser!!!! Nå frister du meg til å kjøpe den boka ;)
  Likte fargen veldig godt, grønt er så fint!!! (og valget av knapper: meget bra!!)

  jeg titter nok inn her igjen :D

  Ha en flott søndag videre!!!!

  SvarSlett
 5. Herlig genser, jeg fikk akkutt lyst på en sånn til meg selv! Og knappene er superlekre, jeg har kjøpt og brukt slike også - til noe annet enn man pleier å bruke knapper til, dog.

  SvarSlett
 6. Den er superdejlig. Og du har helt ret: den bog er noget ganske særligt - min absolutte yndlings-bog med børnestrik. Jeg skal strikke dem alle - helt sikkert!
  Stikkelsbær hitter også i brug!
  :-) Britt

  SvarSlett
 7. Herlig jakke! Den boka må sjekkes ut :)

  SvarSlett
 8. Herlig genser i flott farge og med dekorative knapper :) Skjønner at jeg burde hatt den boka, ser at mange lager mye fint derfra.... Og det er lurt å lagre opp gode strikkeplagg i større størrelser, man er jo kanskje ikke i strikkemodus akkurat når poden MÅ ha noe nytt.

  SvarSlett
 9. Kjempe flott genser og knapper. Boken måtte jeg jo selvfølgelig bestille:) Jeg er innom bloggen din og titter ofte,og du er jo en reser med strikkepinnene.

  SvarSlett
 10. Så flot! Jeg elsker den trøje og strikker gerne en til til Andreas.

  SvarSlett
 11. Den såg god ut.

  Ha ei fin veke!

  SvarSlett
 12. Så fin genser. Jeg har boka jeg også, m,en så langt har jeg bare strikket et skjørt fra den. Kanskje jeg skulle dra den frem igjen?
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 13. Åååå, den var fin!!!
  Så lur du er som strikker litt langsiktig. Kjenner igjen begrepet "panikkstrikking", da spesielt når det gjelder votter og sokker....

  Ønsker deg ei flott uke!

  SvarSlett
 14. Fin genser. Og nå fikk jeg lyst på både stikkelsbær og ny strikkebok. :o)

  Knappene var kjente ja. De kan brukes til mye rart de!

  SvarSlett
 15. Lekker!! Suverent fargevalg.

  SvarSlett
 16. Nydelig! Har makne knapper, men har ikke rukket å bruke dem ennå. Kjenner meg igjen i strikkeproblemet ditt, datteren min har så mange strikkede topper at jeg nok må gå opp et par år i størrelse hvis jeg skal lage noe nytt...

  SvarSlett
 17. Flott genser i deilig farge. Heldig gutt som har mye ullgensere.Du kan jo strikke litt mer til nybabyen som kommer.. noen tepper, dresser, jakker etc kommer godt med. Også elsker jeg se slike plagg.. hehe

  SvarSlett
 18. Odin sender en melkesuss til en monstermamma som strikker de lekreste herligheter - blåfargen vi fikk hos deg passer perfekt til gullets farger - nå må mammaen bare lete litt inspirasjon og få fingeren ut sånn at det kan bli en finfin genser (eller no sånt).
  Håper kvalmen gir seg snart - heldigvis så ser du ikke ut til å være rammet av samtidig strikkekvalme. ;-)

  SvarSlett
 19. Nyydelig grønnfarge,jeg liker også grønn;)
  Du har laget så utrolig mye fint,man blir rent inspirert av å være her inne å lese;)

  SvarSlett
 20. Jakka ble råstilig! Digget knappene du har valgt :-)

  SvarSlett
 21. Det var en utrolig fin genser! Flotte knapper! Har ellers sett masse på bloggen din. Du lager kjempemasse fint. Gleder meg til å se det neste du lager:-)

  SvarSlett
 22. For en flott genser - og knappene passer jo kjempegodt. Det er gøy å se dem i bruk :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.