27. januar 2009

Spørretime

Ok, jeg må ha bommet på oppskriften til Knitgirls sokker, siden jeg ender med masse trådender å feste, mens Cruzidull og Ragni klarer seg med to. Så se bort fra at det er mye tråder å feste, og les oppskriften, og ikke hør på mine klagesanger. Sokkene er knall de, kommer til å strikke flere. Pluss lese oppskriften en gang eller tre til.

Og Strikkelilja, siden jeg ikke finner noe innlegg i bloggen din å svare under, så lager jeg egen post om turtlebutt.

Jeg vet ikke noe om hvordan den fungerer på, siden barnet mitt er papirbleiebruker, og jeg kun har strikket tre av disse i barselgaver. Jeg hadde ikke gått for altfor tykt garn, siden den blir litt tykk pga strukturen i skilpaddemønsteret, og jeg innbiller meg at de rillene blir klumpete da. Synes Heilo og Peruvian wool funket fint. Lanolin kan du tilsette senere med Lanolinbad, da har du mere garn å velge mellom, siden du da kun trenger ull som ikke er superwashbehandlet.

De to maskene man hopper over i seks omganger prøvde jeg å strikke sånn at resulatet ikke ble altfor sammensnurpet. Strukturen kommer allikevel best frem når det er utstrakt, dvs i bruk.

5 kommentarer:

 1. Takk for svar! Supert! Er så stolt av at jeg for første gang strikker etter engelsk oppskrift, det var jo faktisk ikke så vanskelig som jeg trodde!

  SvarSlett
 2. Må bare dobbelsjekke- det er meningen at stripene i kontrastfargen skal være veldig mye bredere på baken, pga økning for å få større plass til rompa? Det er jo ikke like fint som de tynne stripene man har framme, men jeg har vel lest oppskriften rett?

  Takk for hjelpen :)

  SvarSlett
 3. Mulig jeg er sent ute, men vil (som tøybleiebruker) legge til at det er viktig at man strikker bleiebuksene høye nok. Skilpaddeoppskrifta er litt kort, og da får man fort bleia stikkende opp bak. Så strikk den lenger enn oppskrifta tilsier, det gjør ingenting om bleiebuksa sitter omtrent oppunder armene. Og pass på å felle av med en elastisk avfelling ved lårene.

  SvarSlett
 4. Som svar på nr. 2: Ja, det er nok helt sikkert meningen. Det er viktig å gjøre buksa høyere bak.

  SvarSlett
 5. Turtlebutt har vært super i bruk her hjemme hos oss også - må gå igang med en større nå snart. Den er jo så tøff!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.