26. desember 2008

Lady in red is dancing with me

lady in red


Lille niesen på snart ett år trengte muligens noe mer praktisk enn en kjole, men nå har jeg kjempelenge hatt lyst til å strikke lillesøsterkjole så da ble det kjole på veslefrøkna. Selv har jeg klart å uttalt at hvis jeg noen gang får en jente kommer jeg ikke til strikke noen kjoler, siden det er innmari upraktisk for babyer. Trekker det tilbake. Det er for mye fristende. Holder litt igjen på rosaen, allikevel.

25. desember 2008

Hva med deg, Øyvind?

lue og skjerf

Svigermor fikk hundevotter, og svigerfar fikk matchende lue og skjerf. Matchende som i at skjerf og lue passet sammen, ikke match med hundevottene, det hadde vært å ta litt i. Brukte Rowan Tapestry som er selvstripende garn i soyaprotein og ull, og en dæsj med Lucca tweed. Observant som Øyvind er, legger han sikkert merke til at jeg gikk tom for soyaprotein nesten ferdig, så skjerfet er stripete, stripete, stripete, ups, ensfarget og så en overraskelsesstripe og vips ferdig. Vurderer faktisk lua til meg selv, god å ha på. Ikke overraskende er det Turn-a-square.

æsj, skjerf


Flygeresset synes ikke så mye om å posere.

24. desember 2008

Har du åpnet julegaven nå, Anne Brita?

dog mittens

Svigermor har fryktelig glad i hunder. Samme beskrivelse kan ikke brukes i svigerfars forhold til hunder, så det skal vel noe til å få en snute innafor dørstokken der, selv etter buhunden gikk bort. Men litt hundetrøst kan man vel gi?

Legg merke til katta som er skremt opp i et tre, den digger jeg!

dog mittens

Mønsteret er fra Jorid/Muffin og anbefales! Morsom strikk, jeg har brukt tynn alpakka og pinne 2 1/2- Mønsteret hadde muligens kommet mer tydelig frem i feks babyull, men diskret mønster er moro det også.

God jul!


21. desember 2008

Kattungestrikk

cloudy

Åttitallet sitter fremdeles litt for ferskt i minnet til at jeg synes det er stilig og retro. Beklager.
Min mor strikket en gang i løpet av tidsepoken en lilla mohairgenser til meg som jeg fremdeles får hårballer i halsen av å tenke på. Det krafser litt i halsen og jeg får støt når jeg går ut av bilen når jeg tenker på lillasaken, så sterkt sitter inntrykket. Og jeg digget den. Til tross for at lilla hår lå igjen overalt (CIS hadde hatt en lett dag på jobb), jeg digget den.

Trikset med mohair er å fortsette å strikke. Må du rekke opp, er du fortapt.

Innledningen er for å fortelle at siden har jeg ligget langt unna mohairavdelingen i garnbutikken. Visst ligger de der og frister som små skyer og er pusebløte, men de oser litt åttitall og pus, ikke noe en ullfanatiker rører. Til nå. Jeg har krysset Rubicon.

For tjohei; kid-silk! Kombiner silke med mohair fra angorageiter, og hepp, det er som å strikke med en sky. Eller enda bedre, hvis noen kunne laget garn av kattunger, så hadde det følt sånn ut. Fluffy, fluffy, fluffy! Skulle skrive sukkerspinn, men ombestemte meg, da sukkerspinn i realiteten kjennes litt sånn Glava ut.

grace kelly

Så jeg strikket Wisp, et gratismønster fra Knitty, og fikk absolutt Grace Kelly-feelingen. Rik filmstjernelook med store solbriller, og et flortynt skjerf sånn stilig sekstitalls rundt hodet og halsen. Mmm! Lekkert! Hele greia veier 30g fordelt på 1,5 meter, så det er ikke så innmari tyngende saker. Jatakk til litt filmdivafeeling i mørketida.


grace jones

Og for å sprite opp bildesessionen; ingenting sier Grace Kelly -look som en influensasjuk, ubarbert mann på trettien.

Ok, muligens vi traff mer en Grace Jones-look.

13. desember 2008

en munnfull knapper

en munnfull knapper

Det lønner seg å følge med blogglandia. Det feires stadig vekk årsjubileer for blogger eller gis bort gaver av ulike grunner, en generøs gjeng, denne skaren av strikkere. Jeg hadde flaks og vant masse knapper i sommerfuglens blogg og de kom helt fra Polen til Norge. Jippi! Pake i posten, og det før julaften!

Apropo julaften, det å holde seg til listen over gaver man har tenkt å strikke er lurt. Det å stadig legge til listen i desember er ikke lurt. Særlig når man har full jobb og et hus som ikke rydder seg selv, uansett hvor mye jeg lukker øynene.

Yarn harlot har et glitrende innlegg om liste-over-julegaver, anbefales!



7. desember 2008

Amazons ønskeliste

Det er sikkert flere enn meg som ønsker seg fiberrelaterte julegaver, og her kan jeg komme med et lite tips hvis giver tør handle på Amazon. Amazon har laget en ønskelistefunksjon som jeg likte godt, for meg har det fungert som en huskeliste over bøker jeg har lyst på og som jeg evt kan bestille hvis jeg allikevel skal bestille noe mer derfra.

Så skjønte jeg at denne lista kan legges som public, dvs at andre kan søke opp hvilke bøker du liker, og det er jo kjekt for en biblofil strikker! Så her er min ønskeliste til jul.

My Amazon.com Wish List



5. desember 2008

Julerødt?

feministstrikk

Utdrag fra den siste strikkeboka til samlingen, et Hønsestrik-hefte fra det politiske søttitallet, komplett med kvinnesakskampsymboler og opprør mot oppskriftstyranniet.
Takker og bukker til Turid som tipset meg om boka (det er sikkert kjekt for Øydis å vite at jeg og hennes mor sender strikketips til hverandre på mail) via en lenke til en annen blogg.

Jeg fikk ikke tak i boka i linken, men et hefte fra samme forlag av samme forfatter. Tittelen spiller på nedsettende uttykk som hønsehjerne og hønseprat, men brukes her som en oppvurdering av ting som tradisjonelt er sett på som kvinnelige gjøremål.

bokforside



Trolig vil forfatteren være fornøyd med hvordan iallefall strikkeverdenen er blitt siden søttitallet, det ligger så vannvittig mye gratisoppskrifter på nett nå at det er mye greiere å strikke noe av det man allerede har; uten å måtte slavisk følge oppskrift og garn fra samme produsent.

Og jeg digger å ha litt kvinne-og kulturhistorie i bokhylla.

Et tips til deg som er ute etter bøker som man ikke finner på de store nettbokhandlene er antikvariat.net. Dette er en søkeside for antikvariat i Norden, der man kan søke gjennom databasen over bøker de har i beholdning og legge inn ønsker hvis det er en bok de ikke har, men kanskje en gang får inn. Anbefales! Jeg fikk feks boka mi fra Danmark, kort tid etter bestilling.




3. desember 2008

7 ting

Smileull har sendt utfordringen om å fortelle sju ting om seg selv. Jeg prøver iherdig å komme på noe. Så her er noe løsrevet fra livet mitt, som faktisk består av mer enn barn og strikkepinner.

1. Jeg synes øyeskader er noe av det ekleste som finnes på film. Greit at skuespilleren faller ned et stup og brekker en arm eller fire, men får han en pinne i øyet, er av-knappen rett i nærleiken.

2. Jeg hater å legge på laken, derfor foreslår jeg alltid at vi skal skifte sengetøy sammen, og lakenet er tilfeldigvis hans jobb.

3. Hovedfaget mitt var å rense proteinkinaser fra spermier, i håp om at vi kunne legge grunnlaget for en mannlig p-pille. Vi må vente noen år til, dessverre.

4. Jeg samler på fuglegrafitti fra Oslo. Nå som vi har flyttet, så er det litt vanskelig å utvide samlingen, men håper å finne noen neste gang jeg er på besøk.

5. Jeg er dårlig til å snike meg innpå folk, fordi de hører fnisingen bak sofaen lenge før det overraskende angrepet. Tar gleden på forskudd, og spolerer hele greia. Sønnen har arvet kan-ikke-snike-innpå-genet.

6.Jeg er en frysepinn som bruker votter fra september til starten av mai, selv om jeg bor sørpå.

7.Jeg har vært spilljunkie siden Commandore 64-tiden på åttitallet, men nå har strikking overtatt. Savner World of Warcraft-gjengen vi spilte med, men det var litt tungvint å raide og amme samtidig. (Det skulle de ha visst...) Edti: øøøh, jeg har sluttet å amme nå altså, men spillysten er laber for tiden.

Utfordringen om å fortelle sju løsrevne ting om deg selv går videre til:
mammadragen
Unsepuns
hespetre

Føl fri til å ta utfordringen eller ikke, desember er travle for oss alle.



2. desember 2008

Teenage mutant ninja turtle

turtle

Smileull har et tøybleieprosjekt på gang, og da er det moro å bidra med en fargeglad variant av bleiebukse. Når jeg ser på bildet i ettertid, minner det meg plutselig om fargene til ninja turtles.
Sjansen for at Smileull jr nå kommer til å fange skurker og gjøre karatetricks i turtlesbuksa si, er kanskje nærmere null, men nå vet dere altså hvem dere kan skylde på. Sorry.

Specs for de invidde: Turtle butt på pinne 3, strikket i gulerod- og forårsgrøn Peruvian Highland wool fra 123knit.com. 123knit.com anbefales, de leverer tålig kjapt, og sender for kun 30 kr i porto fra Danmark.