10. november 2008

Flerfarget garn

fargeskiftgenser

For tiden er jeg veldig fascinert av garn som skifter farge selv. Strikkebutikker og blogger er fulle av gensere, sjal og SOKKER, ikke minst sokker som skifter farge selv og som har masse farger sammen.

Jeg tilstår, jeg synes det blir rotete. Kontrollfriken Monstermønster vil helst vite hva neste farge er, sånn at jeg får tid til å tenke på om det passer sammen eller ikke. Samtidig er jeg litt delt, jeg synes nemlig garn med masse fargeskift er supernydelige som hesper, de skinner liksom litt mer enn kollegaene.

Men det er forskjell på mangefarget garn; noen har korte fargeskift og gir omtrent fruktsalatfølelse med masse farger om hverandre, mens andre har lange skift som glir over i hverandre. Jeg tilstår å ha kjøpt inn litt Evillagarn som har lange fargeskift og litt Fabelsokkegarn som har korte. Evilla, fordi jeg fant arbeidene til Ruth Sørensen
og falt pladask. Men om de blir realisert?

Dette er en genser jeg strikket til nevøen i str tre år i garnet Yarn Tree Hill/Jojoland Melody kjøpt på Ebay. Det har litt Evillatendenser med lange fargeskift, siden det er tre tråder i ulike farger som er spunnet sammen, og de skifter farge en etter en. Så du får ikke de skarpe overgangene. Tynt og passe myk er det også. Det er en modifisert rullegenser, jeg har hatt mye bruk for Nøstebarnboka som basismønsterbok. Kjekt med størrelseanslag.

Under hele strikkinga på pinne 2 1/2 lurte jeg på om det ble helt som jeg hadde tenkt. Det ble ikke det. Genseren ble en grei, tynn barnehagegenser, men fargene blått og grønt og gult ble ikke helt som skjermen viste.

Så da lærte jeg det. Og legger flerfarget garn på hylla en liten stund fremover.

Noen som vil ha 7 x 50g med flerfarget Melody i blått, grønt og gult?

Redigert:
Kiwa var førstemann til å tilby seg til å gi garnet et nytt hjem, så nå sendes det med posten straks jeg har fått adressen. Kiwa, jeg har sendt deg PM.

12 kommentarer:

 1. Oi, nå er det lenge siden jeg har kommentert her.

  Først: Gratulerer med vel overstått!
  Dernest: Ganske sjalu på strikkekaféen deres, for en gangs skyld er det kjedelig å bo så nærme Oslo. Må tilstå at jeg trodde du bodde nærmere meg.

  Nydelig genser, men jeg er enig med deg i skepsisen til mangefarget garn. Det er for rotete for meg også, og jeg liker det særlig dårlig på ting som har mønster fra før av (sjal, f.eks.). På basisplagg som denne genseren din kan det funke bra, selv om jeg irriterer meg over at stripene ikke blir like lange på f.eks. ermer og bol. Sykelige tendenser, muligens? (Særlig siden jeg elsker striper, og hater å feste tråder.)

  SvarSlett
 2. Jeg innrømmer den samme fascinasjonen for flerfarget garn - på hesper. Hespene er så nydelige, hvorfor blir ikke det ferdige produktet det samme? Har akkurat strikket en bleiebukse som ser ut som et middels Jackson Pollock-maleri. Kanskje ikke så fin, men hespen var vakker, vakker.

  SvarSlett
 3. Å ja, jeg skjønner kjempegodt hva du mener! De flerfargede hespene er så forlokkende der de ligger, men ofte blir det ferdigstrikkede produktet ikke helt slik som jeg hadde tenkt. Jeg ser at mange er glad i flerfarget garn og struktur- og hullmønster i kombinasjon, for eksempel i sokker og sjal. Jeg syns både mønster og garn forsvinner litt da, men sånt er jo selvsagt en smakssak :-)Og noen dager er tutti-frutti fruktsalatgarn _akkurat_ det man trenger!

  SvarSlett
 4. hmm...må komme med litt motvekt...æ like flerfarga garn æ gitt :) og genseren til nevøen din ble kjempefin :)

  SvarSlett
 5. Oi, den genseren ble jo bare utrolig fin! Jeg elsker flerfarget garn, både som rot og som striper. Jeg bruker ofte flerfarget garn sammen med ensfarget for å få en rotete effekt! Så jeg kan gjerne gi garnet ditt ett nytt hjem!!

  Du lager så utrolig mye fint. Jeg håper det er greit at jeg adopterer ideen om å la guttungen tegne noe jeg syr på genser til han?

  SvarSlett
 6. Jeg og er glad i flerfarget garn, spesielt til sokker og skjerf/sjal. Tror det mest av alt er at det blir kjedelig å strikke rett fram hele veien uten noen forandring, annet enn kanskje en hæl?:)

  SvarSlett
 7. Så fin den genseren ble. Jeg likte fargene kjempegodt. Forsøkte å finne garnet på ebay, men fant det ikke. Har du en adresse til selger på ebay?

  SvarSlett
 8. Så stilig! Men et lite spørsmål fra en nybegynner; Hvordan får du stripene på ermet og bolen til å gå kant-i-kant? Har litt lyst til å prøve meg på en sånn en til veslegutten min skjønner du ;)

  SvarSlett
 9. Herlig blogg!Den går rett inn på blogglista mi :o)

  Vibeke

  SvarSlett
 10. Hehe, syntes genseren ble kjempefin jeg da.
  Og i motsetning til deg er jeg veldig impulsiv, så min fasinasjon for flerfarget garn førte til at jeg i en periode måtte lete for å finne ensfarget garn i samlinga mi!

  Er blitt litt mer selektiv etter hvert da LOL

  men evilla skulle jeg gjerne hatt mer av, er fremdeles lysten på fanagenser i det garnet.....kanskje min mor skulle fått til bursdagen neste år?

  SvarSlett
 11. Genseren ble jo superlekker! Jeg har en svakhet for Jojolandgarnet jeg, må innrømme det. Heldige Kiwa... *sutre*

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.