9. november 2008

Nupp i femte potens

nupp

Min egendesignede Luccagenser er fantastisk god å ha på seg. Myyyyyk, passe varm, nevnte jeg myk?, fin farge og tweedeffekt, men den nupper! Ik! Jeg har brukt den omtrent daglig siden slutten av august, og nå ser den altså ganske gammel ut.


nupp nupp

Kanskje er garnet rett og slett for mykt spunnet? Det kan være at jeg har hatt uflaks med partiet jeg kjøpte, men jeg kjøpte i to omganger (kan jo være jeg fikk samme parti allikevel).


nuppeknapper

Sukk. Den er så fin og grei som hverdagsgenser og jeg har skrytt veldig av Lucca til fjern og nær. Liker ikke å måtte bite i meg det igjen. Så jeg går med den i trass. Akkurat nå har jeg fullt på pinnene, men etter jul starter mønsterjakten til neste genser. I noe annet enn Lucca.
Til garnets forsvar; fasongen på plagget har vært upåklagelig.

I blogger ser man stort sett de ferske resulatene, og aner derfor ikke noe om garnet eller fasongen holder i bruk. Har du noe anbefalinger og advarsler, tar jeg gjerne imot!

12 kommentarer:

 1. Nupper er nå en ting, men genseren jeg strikket til eldstegutten min krympet voldsomt. Han likte den veldig godt og brukte den mye i en periode. Siste gangen han brukte den fikk han den nesten ikke over hodet, og hele genseren havnet i bosset. No more Lucca for me.

  SvarSlett
 2. Ja, den krympet i bruk, altså - ikke i vask.

  SvarSlett
 3. Æsj - så kjedelig med nupper da, og spesielt når det er favorittplagget :(
  Kjempefin blogg du har - har kost meg her inne lenge nå. Ønsker dere en fin søndag :)

  SvarSlett
 4. Lucca er jo merinoull og ull nupper jo,hvor mye eller hvor lite er vel i fht bruken i flg Nøstebarn (= de som har lært meg noe om ull). Kan du ikke tenke det på det som en bonus patinert effekt som bare gjør genser/jakken din ekstra fin? Ønsker deg en fortsatt god søndag! Jeg har forresten begynt på et nytt Drageskjerf i dbl tråd Lucca og nupping skal jeg ikke bry meg om :)

  SvarSlett
 5. Huff, så fælt! Er det noen trøst så ser behagelige klær koselige ut, selvom de kanskje ikke er så fine som de burde. Ha en god søndag!

  SvarSlett
 6. Æsj så dumt! Men veldig godt for oss andre å vite. Å bli advart er litt sånn luksus, og det setter jeg høyt. Takker og bukker!

  SvarSlett
 7. Nuppefjernere er flotte små saker:-D

  SvarSlett
 8. Å så leit da! Jakken var jo så fin da den var ny.

  Greit å få tilbakemeldinger om slikt, så slipper kanskje andre å oppleve det samme.

  Kanskje en nuppefjerrner kan hjelpe litt for en stund i alle fall?

  SvarSlett
 9. Det er det jeg også opplevde med Lucca. Strikket lue til guten og vasket for hand. Likevell nuppet det. Kjøper ikke mer jeg heller. Det er da mya annet godt garn.

  SvarSlett
 10. Jeg har også litt nuppete erfaring med merinoull, men liker det likevel - om enn ikke til penklær når nuppene er kommet.... Har to nøster lucca liggende, og har planer om at det skal bli neste års (nuppe)genser til Yngstedamen vår.....

  SvarSlett
 11. Jeg leser en del danske blogger, og siden Lucca er et dansk garn (tror jeg), blir det rett som det er kommentert der hvordan Lucca nupper, og derfor ikke egner seg så godt til jakker og gensere o.l. Men hva skal man bruke det til da, mon tro? Tovede votter? Jeg sitter her med en pose Lucca, kjøpt på salg, og lurer litt på hva som skal skje med det. Luer, skjerf?

  Fint å få andres erfaringer med garn!!! Min erfaring er i alle fall at NORSK SPORTSGARN (ikke superwashbehandlet, det har jeg ikke prøvd enda) holder seg veldig fint. Har plagg av Peer Gynt og Vestlandsgarn som er utgamle, og ikke en nupp! Noen som har erfaring med nyere sportsgarn som Falk og Smart, kanskje?

  SvarSlett
 12. Veldig bra med slike innlegg, sånn at man får vite litt om hvordan plaggene holder seg over tid. Jeg har selv fire hesper Lucca liggende (et skikkelig arg!-kjøp fra i fjor) og vet ikke helt hva jeg skal finne på med det. Garnet er jo kjempemykt og deilig, men det frister ikke så veldig å bruke lang tid på å strikke noe som ender opp med å nuppe....

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.