24. september 2008

Reisetips i New York for garnfikserte (LAAAANG POST!)


Bildet er lånt fra purlsoho.com

Ok, jeg innrømmer at strikkeinteressen har tippet over i obsessiv forlengst, når man velger å shoppe garn istedet for mote i New York. Men jeg var ikke i handlehumør, og da er klesforretninger drepens.

Så da kan jo andre nyte godt av mine tips?

Anbefaler å ta en titt innom Ravelry, der lokale garnbutikker er lagt inn på kart. Der står adresser, henvisninger til evt hjemmeside og en liten oversikt over hvilke garnmerker butikken fører. Jeg innser at jeg skulle brukt litt mer tid med forarbeidet og kikket bedre på lista, for noen er så små er det ikke er vits å bruke tid å komme seg dit. NY er en stoooor by, og avstandene er lange.


Jeg rakk innom
 • Purl soho (som har en quiltebutikk rett ved siden) som har masse vakkert mangefarget garn. Jeg er ikke så fan av mangefarget garn, siden jeg liker garnnøstet bedre enn det ferdige resultatet, derfor ble det ikke noe kjøp her. Men en vakker butikk! Og Soho er en flott bydel med god stemning, så lat som dere skal spise lunsj på en stilig fortauskafe, og snik deg inn på Purl mens dere venter på latten.

 • Knit New York har mye Noro og pittelitt andre ting. De har også kafe, så reisefølget kan bite i noe annet enn deg når du bruker for lang tid på å regne ut om det lønner seg å kjøpe Noro sokkegarn her eller på nett.

 • Downtown yarn har endel Rowan, Manos del Uruguay, og en hund på gulvet som jeg trodde var et teppe. Viste seg at det var en daff Retriver, flaks jeg fant ut sekundet før jeg tråkket på ham. Og de hadde verdens vakreste rundpinnemappe, som jeg vurderte til at jeg heller ville sy selv med europeisk merking. Særlig at det vil skje. Liten butikk, så ingen krise å hoppe over.
 • Seaport yarn ligger nede ved Wall street, med adresse Broadway, 5.etasje over sleasy dresselger. Du må ta heisen opp og det føles fishy ut, helt til du kommer inn og finner butikken, med et stort utvalg. Største vi var innom, faktisk! Jeg fikk litt sjabby inntrykk siden det var stablet ganske trangt og du måtte lete litt etter godbitene (reisefølget ble dyttet ned i en stressless og ble litt lei av letingen min...) men faktisk var det mye fint her. Jeg klarte å glemme VISAen min her, og rakk ikke innom før neste dag. Da var de superglade for at jeg kom, og var i ferd med å ringe ambassaden og gode greier for å spore meg opp. Super service!

 • Habu textiles ligger kort avstand fra Macy's, så er du på tur med noen som liker store varehus, så dra dit, miste dem der, og ta en avstikker noen kvartaler ned til Habu. Veldig sær butikk! Habu er japansk garn, spesielt kjent for garnet sitt av rustfritt stål og merinoull, supertynt. Butikken ligger i et kontorbygg, noen etasjer opp. De har masse prøver hengende på veggen av silke, merino, stål, lin osv. Jeg skulle gjerne kjøpt noe der, men min indre produktstrikker hvisket (nåja, skrek var vel ordet) hva i alle dager skal du med et rustfritt skjerf? Og at jeg ble overlatt til veggen med prøvene mens det satt en gjeng og fniste bak et stråforheng, gjorde at en sjenert nordkvinne ikke turde bryte inn i samtalene, men listet seg stille ut.

 • Barnes and Noble er en kjede med store bokhandler. Vi er bokelskere begge to, så mens mannen lette etter klassikere i religionshistorie, idehistorie og filosofi, kikket jeg på strikkebøkene, og forkastet mange av de jeg har hatt på ønskelista på Amazon. Mye fine forsider og mye kjedelig inni. Hvorfor skal strikkebøker ha så mye oppskrifter i tykt garn? Hallo, det finnes noen tålmodige sjeler her ute, som liker tyntgarnresultat best. (Du må forresten være en tålmodig sjel som har orket lese alt hit...
 • Strand books, 18 miles of used and new books, kjøp strikkebøkene brukt for halv pris!
Sånn i ettertid har jeg skjønt at jeg har gått glipp av:

Pytt! En kan ikke få med seg alt. Tross alt er ferie mer enn garn? Eller er det? Vi skal til Kroatia i neste uke (ja, det har hopet seg opp med ferie i disse dagene, jeg har hatt bare to uker i sommer) og da vurderer jeg sjekke Ravelry igjen....

11 kommentarer:

 1. Jeg kom helt til bunns og koste meg hele veien:-)
  Det jeg vet mamma har kjøpt når hun har vært over, er "duppeditter", hun går innom "dimestores" og kjøper knapper, maskemarkører, målbånd, skråband, blonder osv. osv. For denslags fins det visstnok mye av.

  SvarSlett
 2. Takk fra meg også. Jeg kopierer innlegget ditt og har det på sperebluss, jeg; noe å titte på og planlegge for ;)
  Bokhandelen hadde jeg ikke tenkt på en gang, men det er selvfølgelig like viktig. Ligger ikke amazon.com i en amerikansk bokhandel, altså ;p
  Ståltråd, du, høres like praktisk ut som garn av melk spør du meg!
  *ups*

  SvarSlett
 3. Først NY og så Kroatia? Din heldiggris! Jeg har vært i Kroatia men det var før strikkemanien slo til, så jeg har dessverre ingen garnshoppingtips...

  SvarSlett
 4. Dette innlegget bokmerkes til eventuell reise til NY. Flott at du deler!

  SvarSlett
 5. Wow! Du har fått med deg litt av hvert! Har også blitt skuffet over endel bøker, må kanskje bli mindre ivrig på Amazon..men takk for gode tips, om jeg drar i vesterled skal de følges!

  SvarSlett
 6. Hehe, jeg synes ikke det er rart i det hele tatt at du prioriterte garnbutikker, New York er garnhovedstaden for meg og. Og perlebutikkhovedstaden (sixt avenue)
  Gleder meg masse til min neste tur dit, her fant jeg masse tips som jeg ikke visste om...

  SvarSlett
 7. Heeeeeldiggris!!!!!=D
  Jeg ønsker meg tusen bilder av herligheten!
  *knipe øyne hardt igjen og ønske ønske ønske*

  SvarSlett
 8. Det er bra noen går i bresjen. Hvem vet, kanskje ender jeg opp i NY en gang, så jeg skal spare på innlegget ditt.

  SvarSlett
 9. Kjempeartig å lese innlegget fra New York Merete. Jeg tror jeg skal stå over garnbutikkene på Manhattan og heller konsentrere meg om andre shoppingmuligheter. Jeg har et par "outlets" som jeg liker, og det tar på å gå en dag i Macy's også. Jeg har vært heldig når jeg har besøkt NY, har jeg også tatt en tur til en venninne i Arlington, som ligger ved siden av Washington DC. Hun tar meg med til enorme craft-shops rundtomkring, og der er det garn så det holder. Det er ikke mange årene siden det kun var akryl i alle varianter, men nå er det lekkert garn der også.
  Og jeg fant "Garnstedet" og Tvinni garn i Køben. DYRT, men sikkert bra.

  SvarSlett
 10. Så kult innlegg... :o)
  Jeg leste det fra topp til tå, og jeg koste meg hele veien... :-)

  Neste gang jeg er "over there" skal jeg handle garn, det er helt sikkert. Når jeg er i usa bruker jeg å tråle alt som finnes av scrappebutikker..., men ettersom jeg har blitt en nyfrelst strikker også må det bli litt garn neste gang(har ikke peiling når det blir, men har egentlig lyst til å reise over sommeren 2009)

  Ha en kul lørdag!

  xoxo

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.