23. september 2008

The big apple

new york

Hurra! Jeg ble ikke tatt for flykapring, og rundpinner i metall reageres det ikke på i sikkerhetskontrollen, hverken i Norge eller i USA. Overoptimistisk som jeg var, hadde jeg pakket med meg mer garn enn jeg trengte (du fikk rett, Unsepuns), jeg fullførte nesten en rullegenser ala Nøstebarn (og aaaah, jeg må gjøre noe med kanten, den ruller altfor mye) og that's it. Forsåvidt er det ikke så verst å ha strikket en genser på turen Norge-New York t/r, men flyreising innebærer søren så mye venting.

Jeg hadde sjekket Ravelry før jeg dro, så jeg hadde funnet adresser til garnbutikker som lå på Manhattanhalvøya. Garn på manhattan... reisefølget lurte fælt på prioriteringene mine, untatt mannen, han var hyggelig og hang med i opptil flere av garnbutikkene. Og nei, han er ikke til låns!

Og dommen? Norske strikkebutikker har oftest mer utvalg i butikken enn amerikanske. De var ofte bittesmå, og hadde bare noen merker inne. Jeg innbilte meg at de hadde det psykodigre utvalget, men det var fordi jeg har handlet på nettbutikker, og de har jo mer utvalg siden de ikke skal betale husleie på Manhattan.

Men noe garn fikk være med hjem. Og siden vi var borte fra sønnen første gang på to år, så er alt garnet innkjøpt med -oi, det kan bli en fin genser til Amund. Indirekte måte å si at man savner noen? Robotplakatene er også til rommet hans, hvis jeg ikke kaprer dem til stua.

Og New York? Flott! Synd tidsforskjellen er 6 timer, jeg var drittrøtt alle kveldene...

7 kommentarer:

 1. Takk for reisetipsene, jeg også innbiller meg de er kjempesvære - som alt annet i USA ;p Heldige (garn-)gris, jeg har også lyst til å reise til NY. Kommer det mer i bloggen din derfra?
  Og så ser jeg du har fått originalutgaven av VK Fall, vi andre har ikke den finr forsiden. Så de flotte robotplakatene dine på flickr, de var kjempesjarmerende!

  SvarSlett
 2. Så heldig du er! Kunne godt tenkt meg en tur til New York, selv om garnbutikkene ikke er på størrelse med Ikea.. Men de har neppe metervis med Sandnes og Rauma der, altså litt mer spennende enn norske, selv om utvalget ikke er like stort.
  Claraen din ble forresten også utrolig fin, synd mønsteret er trukket tilbake. Jeg har også noen rødfarger av 123-garnet, skal bli spennende å vaske det ;)

  SvarSlett
 3. Velkommen hjem igjen! Ser ut til at garnbutikkene i alle fall hadde noen godbiter, selv om de ikke var gigantisk store. Robotene er kjempesøte :-)

  Hvor lenge var dere i New York? Har så lyst til å dra dit - hvor lenge må man være der for å få noe ut av det?

  SvarSlett
 4. Velkommen hjem igjen - så du likte deg i Nya Jårrke som vi sier her ved svenskegrensen?...Størrelsen på garnbutikker på Manhattan er ikke overraskende nei - var garnet dyrt? Æ glemme ikje den gangen æ kjøpte garn i en butikk i Memphis/TN for ca 20 år siden - noe forferdelig syntetiske greier og lysblåe plastpinner...og alle rundt mæ syntes æ gjorde nokka kjemperart - artig at enkelte ting utvikler seg i Junaiten...

  SvarSlett
 5. Artig. Vi dreg dit om fire veker. Noko eg berre må få med meg?

  Vi skal også ha nokre netter utanfor New York, og eg har på mystisk vis fått gjennomslag for ein stopp her: www.yarn.com. Har ikkje så verst mann eg heller :-)

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Hehe, må le! Jeg ofra ikke en tanke til å finne garn i NY da vi var der i forrige uke..men leta livet av meg etter Vouge knit!! (da synes samboeren at jeg var gal, fnis!).

  Hvordan reiste dere? Vi hadde 0 venting, reiste over Island. Anbefales! Hadde ikke tid til å strikke...bare sove..

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.