2. januar 2022

Årskavalkade 2021

Hvert år er jeg i tvil om jeg skal gidde å regne sammen alt jeg har strikket, men hallo, det er jo gøy å se hele året samlet på en gang. Jeg VET jo at jeg strikker mye,så akkurat det kommer jo ikke så overraskende, men det er gøy å se hva trendene for 2021strikketøyet ble. Nå har jeg jo fasiten, og samtidig er det gøy å se årene i sammenheng.

I år har jeg strikket 17 322 meter med garn, fordelt på 44 prosjekter som totalt veier 6618 gram. Det er som å strikke 6 1/2 kartong med melk for å ha en absurd målestokk. I år har jeg klart å jogge en mil i ett strekk (ja, det viste seg at pandemi var det som skulle til for å begynne å jogge), så jeg har strikket 7 kilometer lenger enn jeg orket å jogge i ett strekk. 

Her er årets stolpediagrammer for strikkinga:


 
Hva ble laget? 

Det blir produsert noen vottepar i løpet av året. Det er både fordi det er morsomt å strikke (alt unntatt tommelen) men også fordi votter er den perfekte gaven, siden alle bruker votter. Og mister votter, eller får hull i vottene, eller glemmer dem på bussen. 

Hvilke typer prosjekter jeg har laget i år er kanskje ikke revlusjonerende, det går i barselgaver, gaver til venner og strikk til de som bor i hjemmet; men antall hunder i livet mitt har økt, så at jeg har strikket flere hundegensere enn luer er kanskje ikke så rart. 


Hvem er mottager av det jeg strikker? 

Jeg er glad i å strikke til meg selv, for jeg vet at jeg bruker strikkeplagg mye. Men jeg trenger ikke fjorten nye gensere hvert år, eller søtten vottepar. Jeg har da venner som får dyttet på seg strikkeplagg, enten fordi de er nyfødt, eller fordi de har bursdag, eller fordi de har en begivenhet. Nytt av året er konfirmasjonsgaver, og det er vel mest fordi jeg selv hadde konfirmant i huset i år. Pluss at det lønner seg å være kjæreste til en som strikker. Ratioen barn vrs voksen tipper nå over fra barnestrikk til voksenstrikk. Tidligere har barn og baby grafset til seg mye, men nå tipper det over til den andre siden. Det handler også om at egne barn er så store at det ikke lenger er barnestørrelse i oppskriften, og at i år har det ikke vært så mange som fikk barselgaver. Men tre hunder vimser rundt i nye gensere. 

 Men over til min favoritt; åres prisutdeling i strikk! Finn frem restene av boblene fra nyttårsaften, lag litt fingermat av kalkunrester, puss støv av tiaraen og finn penkjolen fra skittentøyshaugen for en siste feiring, og bli med på å feire strikkeåret 2021! 

 


 

Årets plagg:

Dette var året jeg strikket tettsittende kjole til meg selv. I bomull og ull, for å ikke dø av varme i bruk. Den er veldig fin på, og fremhever formene smigrende. Navnet er Oh my figure dress, og ja, den fremhever figuren din.  Den er ikke trang, fordi det er er et elastisk plagg, så den er veldig behagelig å ha på. Og til de dagene jeg tenker veldig på at alle kommer til å se at jeg ikke har flat mage, så går det an å jukse med holdinstrømpebukse.  Men av alle plagg jeg har strikket i år, er det denne jeg har fått mest komplimenter for. 

 


 

Mest brukte strikkeplagg

Det er jo vanskelig å vite om gavene jeg har strikket blir mye brukt, så her blir det mest plaggene som blir i huset som konkurrerer. I år tror jeg det er sokkene til kjøkkenstolene som er mest brukt, for de tok jeg på stolene i august, og siden har de sittet trofast på. Ikke mer bråk fra stolene på kjøkkenet! 

Årets andre hobby


 
Brodering har tatt seg opp igjen. Både hos andre, og hos meg selv.  Jeg ble med og broderte øyenstikker sammen med Karen Marie Dehn, dansk broderikunstner, og hadde moro av å pynte en heller kjedelig genser med en øyenstikker, og samtidig lære meg nye stingteknikker. Det ble også tid til et korsstingsbroderi av en skjelettkanin, som er kommet opp på veggen. Det gir mersmak! 

Årets dille:

Initialer på votter. Vips ble det litt mer personlig vottepar, siden mottager er skrevet på votten. Og det var litt gøy å finne ut hvor det skulle plasseres. Til nå har jeg strikket det inn i håndflaten eller fått plass på tomlene. (Og ekstrabonus, da var det plutselig gøy å strikke tomler, noe som egentlig suger livskraften ut av en strikker) Årets garn og årets garnprodusent

Blir Raumagarn igjen gitt. Og Rauma tretrådsgarn til vottestrikk. Robust, slitesterkt garn, og fine farger. Og ikke minst, fin tykkelse på vottene. 

Årets minst brukte plagg


Strikkevesten. Sikkert fordi jeg hadde tenkt å bruke den litt mer på kontoret med skjorte under, og så har det ikke akkurat vært året for å være mye på kontoret. Ikke dette året heller. Og beige? Hva tenkte jeg der? 

Årets fiasko 

Jeg strikket et strømpepar til baby på en hyttetur til Geilo i høst. Et par, ja. Og da vi dro hjem, så valgte den ene strømpen bli igjen. Motivasjonen for å strikke ENDA en strømpe når jeg egentlig har fullført, er liten. Årets gave

Skeidgensere til en kompis som er ihuga Skeidsupporter. Nå kan tvillingene hans matche yndlingslaget. Genserne har kastet glans på hjemmekamp, og ble nevnt i julebrev uoppfordret, det er stas for en strikker. 


Årets farge

Blått. Fordi kjolen ble strikket i blått. Men ellers har det gått mye i mønsterstrikk, så de fleste fargene er brukt. 


Og har du lest helt hit? 

Tusen takk! Og takk fordi det fremdeles er noen som leser bloggen, til tross for litt ujevne oppdateringer. Jeg skylder på korona og hjemmekontorslitasje, men strikker jo fremdeles mye. Så var det bare det å huske å blogge om det også. Men uten lesere, ingen blogg! Igjen; tusen takk!

Veldig gøy om flere holder kåringer, si gjerne ifra, så får jeg lest din også! 


 1 kommentar:

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.