3. september 2020

Knapporama


Da jeg hadde småttiser, så likte jeg veldig godt heldressene jeg hadde strikket til dem. De ble mye brukt, fordi det var et supert plagg til overgangsårstider, og funket både i vogn og i bæresele. Så håpet er jo at andre også skal synes det er fint å få i gave, når det er et plagg som jeg selv likte å bruke. 
Jeg fikk sjansen til å strikke barselgave, og hadde lyst å strikke smådottedress fra Pickles.  

Etter litt knoting med smådottene som jeg ikke fikk pene, så droppet jeg å strikke dem, og valgte heller glattstrikket overflate, og syntes at det ble klassisk og pent. Knappene fikk stjele showet istedet. 
Og jeg tror ikke noen kommer til å lure på hvorfor babyen har en smådottedress uten dotter. For strengt tatt er det babyen som får fokuset, ikke strukturen i plagget. Jeg hadde ingen planer om å levere med et bilde av hvordan dressen så ut i oppskriften, og skrive en forklaring på hvorfor dressen ikke hadde prikker i overflaten. Det var også nok garn til en Lillebjørnlue. Dyreører på babyluer? Utrooooolig søtt! Du skal ha litt utholdenhet i knappesying når du syr i knappene på denne dressen.  Seksten like knapper er sjeldent at man har liggende, tross min store samling av knapper, og jeg var gira på treknapper til den fine brunfargen. Ofte kjøper jeg knapper på Ebay, fordi det er rimeligere å kjøpe i større kvanta, men denne gangen gikk jeg til Nøstet mitt på Strømmen Storsenter, fordi de har et godt utvalg, og jeg hadde ikke lyst til å vente i uviss tid på knapper. Da kunne jo dressen risikere å blitt liggende, og det er litt kleint å gi barselgaver som er blitt for små. Fint å gi bort før konfirmasjonen iallefall. Jeg rakk å gi den bort før permisjonen til mammaen startet, så jeg er da ute i goooood tid. 

Assosiasjonen går til Chippendalekostyme med knappinga som kan åpnes raskt i begge sider. Nyttig for bleieskift og lufting for den yngre garde.  Jeg likte også den fine kjedekanten på dressen med å ta første maske løs rett av. En bra finish setter jeg pris på.  

Garnet er Pickles Mjuk Merino, og jeg er fan. Blir pene masker, lever opp til navnet Mjuk  og det er ull. Bare plusspoeng der. 


2 kommentarer:

  1. ÅÅÅ, så fin! Den vil jeg strikke, men du, den lua, brukte hele dagen igår og har mistet nattesøvnen, av alle ting så får jeg den ikke til, har kjørt meg helt fast, nå sitter jeg og prøver igjen...

    SvarSlett
  2. å vipps, så var mønsteret på drakten bestillt, lua har jeg gitt opp! God helg til deg!

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.