13. mai 2020

Nesten tørr gave

Kvinne i rød kåpe tar bilde av rød jakke. Ikke verst å matche strikketøyet. Det kan hinte om egen fargepreferanse.



Planlegging har fått seg knekk for tiden, da kalenderen stort sett er i går, i dag og i morgen, og mer enn det er vanskelig å planlegge. Men litt etter litt kommer ting inn i kalenderen igjen, og noe å se frem til. Så en utsatt, og antallsbegrenset barnedåp til yngste niese kom inn i kalenderen på kort varsel, og da var det bare å finne ut hva jeg hadde tenkt i dåpsgave.
Og bare strikke på.

Jakka ble ferdig natt til dåpen, tørket på bilsetet i bilturen oppover, og ble pakket inn nesten tørr. Nesten. Men alle knapper var sydd i, og alle tråder festet. Og dokumentering til bloggen fullført på tunet rett før overrekkelse. Mission accomplished.

Garnet; en utrolig nydelig rødfarge fra Pickles Pure wool, en rustrød variant. Melert med små innslag av oransje, men det ser du ikke før du er så nærme at du har tråkket over avstandsregler for tiden. Men jeg lover, den er superfin. Vil ha selv!

Og jakka? En klassiker. Lille Dahlia fra Lene Holme Samsøe, dette mønsteret står i Kjærlighet på pinner. Og kjærlighet fra pinner er jo perfekt å gi til de man er glade i? Snakk om å være heldig å få flere å bli glade i, hei niese, vi synes det er stor stas!


Knappene er fra lageret mitt av Baliknapper. Drømmen er å kunne reise tilbake og fylle på det knappelageret. Og bade i havet. Og spise masse god mat. Og reise igjen. 

Bladmønster på strikk er og blir pent! Lene Holme Samsøe har mange varianter av bladmønsteret, og det gjør seg på bærestykket på jakker. Gøy å strikke er det også, for det skjer noe hele bærestykket, og vips, så er det bare glattstrikk tilbake. Og da er det bare å gasse på, så jakka rekker å bli ferdig før plutselig den skal gis bort. Flaks man er turbostrikker.


5 kommentarer:

  1. Den var da lekker! Gu...så flink du er.

    SvarSlett
  2. Nydelig jakke og farge.
    Strikket nylig en slik selv, Lille Dahlia omgjort til størrelse prematur....

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott! Veldig greit mønster å tilpasse, prematur er smått!

      Slett
  3. Så lekker jakke, blad mønsteret er aldeles nydelig ❤️ morro at kåpen og strikketøyet matcher 🍀❤️

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.