5. april 2020

Blå pluss blå


Mars har gitt endring i planer for de fleste av oss. En litt uventet endring var at jeg bestemte meg for å strikke barselgave på pinne 2, siden jeg plutselig hadde bare hjemmekvelder og dermed  mer strikketid enn vanlig, og jeg tenkte at strikketøyet varte litt lenger med tynt garn.  Men det gikk fort. Mye pga at strikketøy henger sammen med sofakvelder og serier for min del, og strikketøy hindrer endeløs scrolling på telefonen. Og strikking er normalaktivitet. Ingen restriksjoner på det.

Så nybakte tvillingforeldre fikk heldresser til neste vinter. Det kommer jo vinter igjen. Og da har gutta ulldresser som matcher.
Litt tilfeldig har det blitt mye tvillingstrikk i vinter, og da er spørsmålet om jeg skal strikke likt eller i ulike farger. Noen foreldre har ulike preferanser for det, akkurat denne gangen trumfet strikkeren i meg om at det var mye gøyere å strikke mønsteret i flere fargekombinasjoner når jeg ville strikke to like dresser i samme størrelse. Og det er det fine med gaver. Da kan jo avsender bestemme.


 Jeg kjøpte Vardemønsterheftet til baby fra Raumagarn, og bare bunnfargene til dressene, for jeg har så mye tynt ullgarn hjemme, at jeg visste at det var fine fargekomboer som lå på lur.En marineblå og en petrolblå, og litt hvitt, blått og brunfarger fra andre gensere jeg har strikket. Og knapper fra Bali fra det store knappeglasset. 

Jeg syntes 150 gram med garn var litt mye bunnfarge på en dress, så jeg kjøpte bare 100 gram til den ene dressen (men ikke til den andre dressen, den fikk 150 gram. Lite logisk)  Og tenkte jeg heller fikk kjøpe mer etter hvert. Plutselig var det litt tungvint å dra på butikken, så jeg kjøpte et nøste på nett hos Todamer.no, og de vakumpakker pakkene, så sjansen var veldig stor for at jeg slapp å dra på posten. (Ok, ett nøste hadde sikkert havnet i postkassa uansett)

Dressene matcher steiner i fjæra. Bare tipser til julekortbildene deres.Disse skal jo strikkes på pinne 2,5, sier du som har lest oppskriften. Jeg får ikke 30 masker på 10 cm på pinne 2,5, da må pinne 2 frem. Egentlig skal vrangbordene strikkes på et halvt nummer mindre, men pinnen med 1,5 mm har jeg i pinnemappa mest for å tenke at så tynt skal jeg ikke strikke. No way. Så vrangbordene ble på pinne 2. Og siden det er strikket i ribb, så trekker det seg bra sammen allikevel.Jeg synes Vardeserien til Rauma er veldig fin. Det er fine voksengensere, og nedskaleringen til baby fungerer godt.  Det er fine, duse fargekomboer i heftet, og det er et fint mønster å teste flere fargekombinasjoner på. Jeg fant bunnfarger som jeg likte i Rauma lammeull, og så fylte jeg på i bærestykket med tynt ullgarn jeg hadde liggende, noe som er fordelen når du har strikket lenge, at du har mye passende garn liggende. Men Rauma lammeull har mange fine farger som passer sammen.

Hele dressen veier 150 gram, men du trenger 150 gram bunnfarge, fordi det er akkurat litt for lite med 100 gram. Arg.Det er uvant å være så mye hjemme. Men det kommer noe fint ut av mye hjemmetid. Fine dresser, for eksempel. Og så er det fint å strikke noe å se frem til.

4 kommentarer:

 1. Nydelige dresser!
  Til mine tvillingnevøer strikket jeg samme modell i forskjellige farger de første årene, men etter genserene hvor begge la sin elsk på den ene (og påfølgende trøbbel når de skulle ut døra om morgen) har jeg valgt samme farge.
  Samme farge men med kontraststripe i ribben til hjelp for å skille guttene fra hverandre....

  SvarSlett
 2. Så nydelige dresser 💙💚
  Takk og lov for at det ikke er restriksjoner på håndarbeid 😁
  Ha en fin søndag 🍃 🌼 🍃

  SvarSlett
 3. For noen flotte plagg!
  Jeg ønsker deg ei riktig god påske med mye strikketid :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 4. Jeg må snart få ut fingeren å strikke litt til tantebarna mens de fortsatt er små, plutselig er de jo voksenstørrelse :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.