5. januar 2020

Musselburgh


Trenger verden flere enkle luemønstre? Muligens ikke. Strikkeverden er for tiden full av luer som ligner på hverandre, og som ligner på luer du kjøper på butikken. Men det er veldig fint med en enkel lue i glattstrikk, der garnet får spille hovedrollen, og fint med en enkel lue som passer til det meste. 

Lua Musselburgh av Ysolda Teague er en enkel lue. Grunnen til at jeg likte hennes versjon, er at hun har skrevet mønsteret for flere strikkefastheter og flere størrelser, så her dekkes både baby, barn og flere voksenstørrelser. Og du kan bruke det garnet du hadde lyst å prøve. Det gjør at mønsteret skiller seg litt ut, med litt mere mønster for pengene. 


Perfekt for sosial strikking, eller seriemarathon med kilometervis med glattstrikk.... du starter med noen få masker, øker til ønsket bredde, og når du når ønsket lengde, felles det som økningene.


Lua er altså dobbel, siden topp og bunn brettes i hverandre. Den kan enten være brettet opp, eller brukes med litt heng bak.

Jeg brukte 87 gram Malabrigo Sock i fargen Boticelli Red. Nydelig, dyp rødfarge, kjøpt i sommer hos Yarnfreak.dk, på vei hjem fra Legoland. Fint med en vinterlue som har et minne om en sommer i seg.

2 kommentarer:

  1. altså...den der farve! <3 - og så til D I G !!!!! <
    N Y D E L I G...simpelthen nydelig=lækker!

    SvarSlett
  2. Fantastisk flott farge, og en kjekk lueoppskrift :)

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.