10. juni 2019

Rosa + rosa + rosa


-Alle mann på dekk! 
Alt rosa melder seg til tjeneste i sofakroken, der venter pinne 6 og en løs plan. Vi trenger at dere går sammen flere tråder for å matche pinne 6, er det forstått? 

-Eh, ja. Vi rosanøster lurer bare på hvem som kom på ideen om å strikke på tykke pinner, nå som det er juni? Er ikke det et høstfenomen? 

-Stille i rekkene! Du ÅrgangsTove, burde jommen bare være takknemlig. Her får du spille på lag med Finull og Silkemohair, og så lurer du på hvorfor? Tror du at det er bare lov å strikke på tykke pinner i måneder med R? Du har å følge ordre, og stille til start i sofakroken! 

-Men er ikke mottager på vei ut av rosaperioden? 

-HYSJ! 

-Ja, men... 

-Altså, la oss bare være glade for at du er etterspurt nå.  Se på alle svarte og grå nøster på tenåringshaugen der borte. Det pleide være fargerikt der borte. Ikke mer drama nå. Og resten er en kort historie.

Alle rosarester i finulltykkelse stilte tilslutt til tjeneste, og når en bruker tre tråder sammen og pinne 6, så går det rimelig raskt med en genser. Det tar en stk pinsehelg, og vips står du der med en genser i hånda, og lurer litt på hvordan du skal overtale noen til å ta den på seg i tjue grader, når den er beregnet til blå side av gradestokken.

Varme ullgensere kan i tjue grader være kløete og altfor varme, og kan få rykte på seg om å være vanskelige og kløete. Det ryktet kan henge igjen til vinteren, og gi gensernekt.


Ja, det ble strikket på dagtid også. Selv på sykkeltur. Ikke i fart. 


Men frisk og ganske frivillig mottager godtok å stille modell på kveldskvisten, sikkert for å utsette leggetid. Da var det ikke akutt fare for overoppheting, og hun syntes vi kunne gå skikkelig langt. Helst langt unna tannbørsten og puta. 
Hvordan kan du få restegarn til å bli pent? 

Jo, du tar feks fargene i blokker. 
Eller strikker med flere tråder, og ved fargeskift, så strikker du noen omganger med den fargen som slutter, og den nye fargen sammen. Og så går det gradvis i hverandre. Her ble all rosa kalt til tjeneste, det gjorde seg å velge flere nyanser av samme farge, og la det gå fra lyst til mørkt. 

Mønsteret er fra boka Strikkerens håndbok i ovenfra og ned-strikking av Ann Budd, en av mine favoritter i bokhylla. Her har du maskeantallet og beskrivninger til mange strikkefastheter, så her kan du finne garn og pinner først, og så finne mønster. Oftest er det jo andre veien. Perfekt når man kaller alle mann på dekk i garnhaugen. 

Jeg strikket tykk genser denne gangen (strikkefasthet 12 masker på 10 cm med to tråder finull/Tove og en tråd Silkmohair) men boka har også maskeantall for tynne gensere. Perfekt for oss med mye garn og sansen for å bruke restegarnet til noe som ser planlagt ut. 

300 gram gikk med. Ennå er det rosa igjen i lageret, men jommen fikk jeg lyst på en selv. Hvilken farge skal jeg rope på nå, tro?  2 kommentarer:

  1. Ha ha ha ÅrgangsTove kan ta seg en bolle :D Nydelig genser Merete! Og det er et godt poeng at restegarn kan en jo alltids bruke, men hvordan få det pent? Veldig god gjennomføring på akkurat det!!

    SvarSlett
  2. Smart måte å få brukt restegarn. Flott resultat, og fornøgd jente :)

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.