25. mars 2019

Hva som ble med hjem i kofferten


Edinburgh Yarn festival er over for i år, og jeg er mett av inntrykk og garn. Det kommer mer bilder fra turen, men jeg må samle litt bilder og skrive litt tekst, og våkne litt etter all garnduften. Vi fikk et flott opphold med masse garn, flott reisefølge,  masse nerding, masse fine opplevelser, og Edinburgh er supervakker. Ah. 


Jeg tror jeg er den som kom hjem med minst garn, da garnfestival og bugnende boder rett og slett kan bli som en hotellfrokost for min del; det er så mye å velge mellom at jeg blir handlingslammet. Og tilslutt spiser det jeg enten har mest lyst på (kake) eller brød med ost og skinke, stayerne i matpakka. 

Så jeg endte med å kretse rundt boden til Jamieson of Shetland flere ganger, for å snope i alle fargene de hadde. Deilig ullgarn i melerte farger, og en hel vegg med garnnøster å velge i. Og en familiebedrift som har holdt på med ullgarn i generasjoner. Jeg er på vottekjøret og flerfargekjøret for tiden, så da var det det som stod i hodet på meg. Og så kjøpte jeg med fargekartet deres, så jeg slipper sitte myse på skjermen hvis jeg skal etterbestille noe på nett. 
En og annen farge å velge mellom... 


Et nøste Loft fra Brooklyn Tweed ble med også, for jeg er i gang med en lue som trengte litt mer garn. I en nydelig blåfarge som passer til all shetlandsulla jeg kjøpte. I boden til Textilegarden ble jeg stående og plukke knapper flere ganger. Jeg vet jeg har knapper nok til å dekke Lørenskogs behov for knapper frem til neste årtusen, og at jeg ikke har strikket plagg som trenger knapper det siste halve året, men se så fine! Og jeg har fulgt Textilegarden i mange år, og visste at de har mye vakkert i knapper, bånd, hekter og ymse tilbehør. Og det skal noe til at kofferten får overvekt på knappekjøp. Og et knappeglass med  - all the right buttons - teksten på fra Shop Beyond Measure, fordi da kan knappene komme litt mer til pynt i hverdagen, og så er det et nikk til apotekerflaskene. Ingenting som å snike litt fagestetikk inn i huset. Vi besøkte også standen til Ysolda, og jeg kjøpte med et kit med Jamieson&Smith til et av luemønsterne til Ysolda. Lua og vottene har jeg lenge hatt lyst til å strikke, og det var litt moro å kunne kjøpe det av designeren selv. Litt sånn starstruck. 


800 gram garn, knapper, knappeglass og mønstre. Pluss masse gode minner.

Fortsettelse følger om turen!

2 kommentarer:

  1. ÅÅ, heldige deg, så gøy! Må bare spørre, har du strikket noe i garnet Loft? Jeg kjøpte det på Purl Soho i NY, strikket genseren Nord til prinsen på 10, har aldri vært ute for verre garn, det blir hull bare du tar hardt i det.... Nå lurer jeg på din erfaring..? Kos deg med alt det nyinnkjøpte :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er et garn som ryker lett, slik det er spunnet, ser jeg av omtalene om garnet på ravelry. Jeg strikker lue i det, og tråden har ikke røket til nå.

      Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.