25. november 2018

Eplet og stammen


Welcome to the dark side. We have cookies. 

Det er stas å se barnet ta opp pinnene, knekke koden og mestre det, og kjenne på at det er gøy. Jeg er jo veldig glad i å strikke, men det er ikke en selvfølge at barna mine får samme interessen, selv om de omtrent puster inn alt av ull, garn og pinner i huset. Faren min var god på gitar, og jeg ble bare sur da han viste hvor lett det var, når det ikke var lett. Ingenting er lett i starten.  


Jeg har ikke gode triks på å overføre strikkinga til neste generasjon. Men jeg har troa på å la det være materialer tilgjengelig,  sånn at når lysten kommer, så kan man starte da.  Heia rundpinner og mykt garn, og litt hjelp når masker mystisk blir borte. Og heia mestring på egen hånd! 

Jeg tror vi strikker en sokk. Vi får se. Men jeg er stolt over hun som får ting til selv uten meg. Antall strikkere har nå økt med 1. 





3 kommentarer:

  1. Så flott at Ane har begynt å strikke. Får håper hun liker det og fortsetter. Her i huset er et også garn og pinner tilgjengelig med det har ikke hatt særlig innvirkning på Eline. Hun har prøvd seg riktignok noen ganger men det har blitt med det, desverre. Men kan endre seg da om noen år noe jeg selvsagt håper på :-)

    SvarSlett
  2. Nydelig. Naturlig jeg liker :-)) Så herlig at datter din lykkelig med
    ull og pinne. Lykke til.
    Jeg har strikket fiskevotter, jeg så her dine. Men dessverre jeg har tatt garn med mange farger... så det har blitt en "magisk fisk", fordi du må se nøye ut :-)) Jeg er likevel glad. Takk for inspirasjon.
    Hilsen til deg.
    Ha riktig fin første advent. Viola

    SvarSlett
  3. 7-åringen min har i flere år sagt at hun vil lære å strikke. Men tålmodigheten hennes varer ca til vi har funnet frem pinner og garn og jeg har lagt opp. Vi kjøpte Sandnesgarn sitt startkit for barn (det har kusinen som er to år eldre også og hun har i i flere år strikket som en racer - etter at jeg lærte henen det. Litt mer tålmodighet der i gården). Etter prosedyren med opplegg og demonstrasjon strikket poden en maske og så seg fornøyd med det. - Nå kan jeg strikke, mamma! Boksen med garn og pinner står i skapet hennes, ferdig opplagt og klart til å fortsette neste gang lysten til å strikke innfinner seg! Selv lærte jeg å strikke da jeg var 6 år og strikket min første genser da jeg var 11 :)Minstemann på 2 skal helst ha egne pinner som hun gnurer inn i mitt strikketøy. Interessen er i alel fall til stede :)

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.