12. august 2018

Ullturist besøker Karmin


Vi har vært på Sørlandet i ferien, og en av tingene jeg hadde på programmet var å stikke innom Karmin i Kristiansand på vei til eller fra Mandal. Det er en av de største garnbutikkene jeg vet om, og de har et utrolig stort utvalg av garn og oppskrifter. Karmin ligger ikke så langt unna Domkirken i Kristiansand, og de ligger praktisk til ved parkeringa på torget, så det ikke ble så tungt å bære når jeg hadde hamstret litt. 




Det er overveldende mye å velge i mellom. Mengden ull i lokalet er stor, og det bugner av farger og fibre og strikkestæsj. Akkurat som hjemme, altså... Barna synes jeg har nok ull i hus, men ting man kjøper på ferie, teller jo ikke. Ikke sant?





Den aller fineste biten av butikken er den delen der Isagergarnene bor. Flaks det står en sofa der med gratis kaffe, sånn at jeg kan bruke ennå mer tid og se på garnet. Til å være så fan av Isagergarnet, så er det litt pussig at jeg ikke kjøpte med noe, men akkurat da vi var der, ventet de en stor levering fra Isager,og fargen jeg var på jakt etter, var i den pakken. Istedet ble det tranebærrød Tilia istedet, dejligt dansk garn det også. 





Årets fangst. Tranebærrød Tilia silkemohair, trolig til en Cumulusgenser, turkis Karmin merino tweed, fordi den er så fin, nye farger i Sandnes Tove og Arwetta, og Sjølingstadgarnet fra tidligere i uka. Det fine med å kjøpe garn på ferie, er at da minner garnet deg på fine sommerdager i tillegg til å varme om vinteren. Og så heier jeg på å kjøpe noe lokalt, så bevarer vi store garnbutikker og utvalget deres. Få butikker overlever hvis jeg ikke kjøper noe.

Vel verdt et besøk om du er i Kristiansand, altså! Jeg kjenner Cecilie som er daglig leder på Karmin, og kan love god service og et kjempeutvalg. Og det er ikke et sponset innlegg, jeg svei av sommerens garnbudsjett på egen hånd...





Og hvis du skulle befinne deg i Kristiansand sammen med vedheng som ikke er like fiberfyrrige som deg, så kan du droppe dem av på Drømmeplassen som ligger rett rundt hjørnet. Så kan de fores med mye deilig bakverk mens du er ullturist.


1 kommentar:

  1. Einig! Det er ein super butikk. Eg var innom der i sommar sjølv. Dei er så kunnskapsrike og gir alltid oppmuntring og gode råd. Og hyller på hyller med garn er jo berre vakkert.

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.