9. august 2018

Kirigami

Svart genser var svaret da jeg spurte hva jeg skulle strikke til høsten til tolvåringen.
Jeg grep sjansen til å snike inn litt strukturstrikk, siden glattstrikket, ensfarget genser er helt greit å strikke, men du får litt vondt i kjedsomhetsmuskelen, og det skjer jo ikke noe når du strikker. Denne genseren var fin å ha med på ferie, for de bitene der det ikke skjedde noe som jeg måtte følge med på, kunne strikkes mens vi var på ferie, og siden mens jeg kikket på serier på Netflix. Det føltes riktig å strikke i svart mens jeg så Sopranos.
Fordelen med å strikke i svart om sommeren, er at det er ikke noe problem å se mønsteret når du strikker, for det er lenge til tusmørke og høst. Kjempelenge (hilsen hun som har ferie nå på sensommeren). 

Mønsteret heter Kirigami, og det er fra Brooklyn Tweeds kolleksjon i vinteren 18.
https://www.ravelry.com/patterns/library/kirigami-2
Kirigami er papirkunst på japansk, der origami er papirbretting der du ikke klipper i papiret, men kirigami bruker du også saks. Passende navn på genseren, da den er ganske tredimensjonal i strukturen, og den har et mer sammenbrettet forhold når den ligger flatt på bakken, enn når den bæres på kroppen, da bretter strukturen seg ut, og du ser trekantmønsteret bedre.  

Jeg brukte Drops Merino Extra Fine, men helt ærlig er det et litt tungt garn med sig, synes jeg. Men da oppfyller jeg kriteriet -klør ikke, og det kriteriet veier tungt, iallefall i den kritiske fasen der barn oppdager at det går an å kle på seg andre klær enn mor ville valgt. Ullgenser, feks. 

Ulempen med å strikke i svart, er at det er klin umulig å ta greie bilder av strukturen. Men tro meg , det er en flott struktur der. 

Å strikke til barn som snart er tenåring er litt utfordrende, særlig siden det er litt tynt med mønster til den aldersgruppen. Og det er akkurat en tid der klassebilder avslører stor variasjon i høyde på samme trinn, så det å følge aldersmerking er ikke så lett. Mitt tips er å lete på voksengensere, og se på målene om det er en av størrelsene som kan matche ønsket overvidde på genseren. Da har du plutselig et stort utvalg i mønstre.  Her strikket jeg en voksengenser i minste størrelse, og lot være å svinge inn i midjen, men strikket rett modell. Men genseren ble innmari fin. Og han fine her kler den veldig bra. 


2 kommentarer:

  1. De vokser seg til disse barna dine :) Veldig fin genser på en veldig kjekk ung man!

    SvarSlett
  2. Flott genser. Veldig stilig med den brettestrukturen!

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.