2. august 2018

Innsiden utHusker du da det var så kjølig at det var lurt å ta med seg en genser, i tilfelle du frøs?
Nei?

Genser er altså noe en bruker på overkroppen, og som skal varme når det er kaldt. For barn er genser noe foreldre maser om når foreldrene fryser, eller hvis de er bekymret for trekken, en litt usikker, mytisk sak som en skal passe seg for.

Dette er et eksempel på en genser. Den er strikket i tynn ull og silkemohair, slik at den varmer flere ganger; både når den er i bruk, og når jeg klarte å bruke mange smårester av garnlageret, noe som varmer et strikkehjerte. Og så varmer det litt å huske litt hva smårestene kommer ifra, fordi jeg husker de andre plaggene som dette garnet har vært brukt til.


Det ble med innsiden ut, fordi da blander fargene seg ennå mer sammen. En tråd silkemohair for å binde sammen genseren og få den til å se helhetlig ut og tilføre litt fuzz, og så valgte jeg å strikke med grå lammeull i kantene, slik at kantene var rolige mot den stripete genseren. 

Det har vært litt av en trådfest, siden alle fargene ha vært 1-3 omganger i høyden, og jeg ikke tok tråden med videre oppover, fordi jeg lenge var usikker på hvilken side som skulle være utsiden. Det ble innsiden ut. Jeg har egentlig et prinsipp om at jeg ikke prøver gensere på unger om sommeren, for de kommer med ville påstander om at det klør (alt klør i 28 grader) og at vi aldri kommer til å få bruk for genseren (nuvel, denne sommeren kan ikke vare evig)

Men prinsipp er jo til for å brytes, og dessuten er det ingen som kommer til å banke på døra og komme med stevning for at jeg brøt prinsippet om å ikke prøve på gensere om sommeren, for ungene kjenner ikke noen advokater. Jeg er trygg.Den er litt for stor ennå, men etter å ha fullført for mye ting som er for smått, så synes jeg det var mye lurere å gå i den retningen. All teori peker mot at barn vokser, ikke krymper. 


IMG_20180802_180855_099

Bildet av et stk barn som planlegger fluktrute ut av genser.

Men det var så pent rundt hytta, og det var kjølig på morgenkvisten.

10åringstørrelse av ull- og silkemohairgenser brukte ca 80-90 gram med Sandnes Silkmohair, og omtrent 140-150 gram med ullgarn som Nøstebarn totråds og silkeull, Holst  Supersoft og Noble, Malsen og Mor Shetland soft, og Rauma Lammeull. Og pinne 3,5.

Jeg brukte oppskriften Fiskartrøye fra Strikk meir til Nøstebarn, for det var en grei basisgenser. Og valgte å ha vrangsiden ut. Strikket den som vanlig, men snudde den med vrangsiden ut når jeg skulle strikke halsen, for at halsmaskene skulle legge seg pent.


5 kommentarer:

 1. Så fin!! Et skikkelig drops av en genser :)Er offisielt inspirtrt! Kanskje jeg kan få 7-åringen min til å akseptere noe lignende? Hun som gjerne vil at jeg skal strikke til hennemen som ikke vil gå med plaggene når de er ferdige. Tynne ullgensre er gull til varme jenter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefales! Både tykkelsen og at den er moro å strikke underveis (sånn bortsett fra trådfesten, men det kan man jo ta litt etappevis)

   Slett
 2. Så smart bruk av restar, og for ein kul gensar det blei :)

  SvarSlett
 3. Så det er det genser er, ja! ;) Måtte til med langermet overdel i dag for første gang på Gud vet hvor lenge. Så det går mot genser-temperaturer, sakte men sikkert. Syns genseren ble kjempefin, jeg. Stilig med innsiden som utside :)

  SvarSlett
 4. Denne ble jo råfin, slik har jeg også lyst på til jentungen ;) Takk for tips.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.